fbpx

Deze reportage vertelt het verhaal van een ontroerende bijna badbevalling . Na een hele mooie geboorte van hun oudste meisje Nim,  ook geboren in bad, thuis in het bijzijn van maar liefst twee verloskundigen wachten we nu bijna drie jaar later op de geboorte van een tweede kindje.

Net als Nim heeft ook dit kindje alle tijd om geboren te worden en de uitgerekende datum gaat voorbij. Ook de dagen erna gaan voorbij maar gelukkig hebben deze mama’s alle tijd om de natuur z’n gang te laten gaan.

Tot 42 weken zwangerschap staat de mogelijkheid om thuis te kunnen bevallen nog open, maar nu we ruim de 41 weken gepasseerd zijn en maar liefst twee pogingen om de natuur een handje te helpen niet gelukt zijn begint de tijd te dringen. Maandag 30 oktober is een dag waar ze liever nog niet aan denken maar de realiteit is dat ze zich over twee dagen toch zullen moeten melden in het ziekenhuis voor een inleiding.

Het is de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober wanneer rond 03:00 uur mijn telefoon gaat. Ik krijg een hele gelukkige Zita aan de telefoon om te melden dat hun kindje toch besloten heeft thuis geboren te willen worden. Wat is ze dit gegund en ik ben direct wakker, een klein half uurtje later ben ik in de vroege ochtend op weg naar de zo gewenste thuisbevalling. Wanneer ik rond 04:30 uur de donkere wegen naar hun huis toe passeer zie ik de lichten al branden in hun huis. Het blijft zo’n mooie sfeer om in een donkere nacht bij ouders aan te komen en een kindje thuis geboren te zien worden.

De weeën worden krachtiger

Zita is inmiddels al bezig om het bad te laten vollopen en Nim volgt iedere stap die haar mama zet. Lies heeft ruim 6 cm ontsluiting en loopt met Nim aan haar hand rondjes in de kamer. Wat moet er door de kleine meisje heengaan, nog heel even en haar broertje zal geboren worden. Eigenlijk vind ze alles prima zolang ze maar bij haar mama kan zijn. De weeën worden steeds krachtiger en Lies blijft het bad in de gaten houden, gelukkig er zit voldoende water in bad.

Terwijl Lies haar best doet de krachtige weeën in bad op te vangen lijkt dit voor Nim een ideale speelplaats en heel schattig slaat ze rustig haar handjes in het water. Ai een nat t-shirt en alleen mama mag dat natuurlijk uitdoen maar dat valt nog niet mee met pittige weeën die hun werk doen. Met moeite weet Lies het t-shirt van Nim uit te doen en vrijwel direct daarna slaat ze haar handjes weer in het water. Wanneer ze ziet dat mama het zwaar heeft slaat ze haar handjes om Lies heen.

Zita probeert Lies zo goed mogelijk te steunen maar eigenlijk voelt nu niets meer fijn voor Lies. Zita probeert zich daarom op de temperatuur van het water te concentreren maar dit kindje heeft meer haast dan de temperatuur van het water wil stijgen. Er zit niets anders op dan uit bad de komen want de geboorte zal niet lang meer op zich laten wachten. Het water is nu nog te koud om hun kindje in geboren te laten worden.

Een andere bevallingshouding

Langzaam stapt ze uit bad en de kracht van de weeën gaan duidelijk over naar persweeën, Lies neemt plaats op de baarkruk en Zita probeert haar te steunen door achter haar te gaan zitten. Eindelijk heeft ze voor zover dat kan ik dit stadium van een geboorte een fijne plek gevonden. Lies houdt Zita’s handen vast en knijpt tijdens een wee zo krachtig in Zita’s handen dat beide meiden meegaan met deze laatste weeën.

Nieuwsgierig en rustig gaat Nim tussen de 2 verloskundigen inzitten en wacht ze op de geboorte van haar broertje. Niet veel later is er al een hoofdje zichtbaar. Dit plaatje is zo mooi, rustig en puur, precies de sfeer waarin Lies & Zita hun tweede kindje op de wereld wilde zetten. Niet veel later kan Lies haar armen naar voren strekken om haar kindje aan te pakken. Om 06:45 uur wordt hun zoon Boyd geboren, totaal verrast door de snelheid waarmee hij geboren is houden ze hem dicht tegen zich aan.

Nim beseft direct dit is mijn kleine broertje en met haar speen in haar mond bekijkt ze hem van alle kanten. Een geboorte die ze zo gewenst hadden, een thuisbevalling, zonder ingrijpen van een ziekenhuis. Hun kindje geboren in hun eigen huis in het bijzijn van Nim. Niets kan hun dit mooie moment nog ontnemen. Rustig verplaatsen ze zich naar de bank met Boyd dicht tegen zich aan. Met grote ogen kijkt hij zijn mama aan en gaat opzoek naar zijn eerste voeding buiten de baarmoeder.

Genieten en vertroetelen

De komende uren genieten ze van hun gezin en niet veel later valt Nim in slaap tegen haar mama aan. En met dit beeld, een slapende Nim en Boyd op de borst van zijn mama besluit ik ze de rust te geven die ze verdienen. Een geboorte zoals je het iedere mama zou gunnen en met een tevreden gevoel en een glimlach die de hele dag niet meer van mijn gezicht gaat verlaat ik het mooie Limburgse België.

Lieve Lies & Zita, om ook de geboorte van jullie tweede kindje te mogen vastleggen was een bijzonder voorrecht. Om dan ook nog de geboorte te mogen vastleggen in het bijzijn van jullie oudste meisje in jullie eigen huis maakte de geboorte van Boyd zo mooi. Ik wens jullie heel veel geluk samen en bedankt voor jullie vertrouwen!

badbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbadbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbadbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbadbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbadbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbadbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbadbevalling-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevallingbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremer baarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerbaarkruk-thuisbevalling-geboortefotograaf-geboortefotografie-geboortereportage-natuurlijke-bevalling-pure-life-geboortefotografie-mirjam-cremerMirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.