Blog – Mijn bevalling – deel 2

In deze nieuwe blog Mijn bevalling – deel 2 vertellen a.s. mama’s in de laatste weken of dagen van hun zwangerschap hoe ze tegen de bevalling aankijken. Ze vertellen over de spanning, vreugde, onzekerheden maar ook wat ze zich erbij voorstellen. Een open en oprechte blog waarin ze hun verwachtingen met ons delen. Deze blog zal wekelijk op zondagavond om 20:15 uur geplaatst worden maar vanwege drie bevallingen afgelopen weekend eenmalig op maandagavond. Iedere week een andere mama en een ander verhaal.

Deze week mogen we kennismaken met Sarah. Samen met haar man Tom verwacht ze binnen enkele dagen hun eerste kindje. Ze heeft deel 1 van deze blog gelezen en vind het leuk om ook haar ervaring in de laatste dagen van haar zwangerschap met ons te delen. Ook Sarah & Tom hebben ervoor gekozen de geboorte van hun kindje te laten vastleggen. 

Sarah draagt haar kindje helemaal naar voren en aan alles is te zien dat echt de laatste dagen van de zwangerschap is aangebroken. Sinds een aantal dagen heeft ze behoorlijk veel last van voorweeën die tegen de ochtend weer wegzakken. Gelukkig neemt Tom haar wat hij kan uit handen zodat ze overdag kan bijslapen. 
Ze heeft genoten van haar zwangerschap maar nu de voorweeën zijn begonnen en het slaapgebrek is begonnen wordt het toch wel spannend. De hele zwangerschap is ze heel relaxed geweest over de bevalling maar als de “echte” weeën die voor ontsluiting zullen gaan zorgen nog pittiger zijn dan wat ze nu s’nachts voelt maakt haar dit toch een beetje onrustig.  
Ze neemt zich voor de bevalling gewoon op zich af te laten komen, het liefst wil ze bevallen zonder pijnmedicatie. De hele zwangerschap heeft ze nog geen paracetamol hoeven slikken en ze hoopt dat het haar ook tijdens de geboorte zal lukken. Samen kletsen we nog even door over hoe bijzonder je eerste zwangerschap en de geboorte van je eerste kindje is. Ieder kindje is uniek en ieder kindje verrijkt een gezin maar je eerste zwangerschap met nog veel tijd voor elkaar blijft toch een bijzondere periode waar ze zich heel bewust van zijn. Alles zal nieuw zijn, dat maakt het spannend maar ook zo leuk!
Via de verloskundigenpraktijk hebben ze zich goed kunnen voorbereiden op de geboorte. Samen met een paar stellen hebben ze weken naar de geboorte van ieders kindje toegeleefd. Nu bijna iedereen bevallen is begint het langzaam niet meer eerlijk te voelen. Sarah zegt met een lach op haar gezicht: “Ik wil ook…..”
Wat we tijdens ons gesprek nog niet weten is dat al die voorweeën welk degelijk hun werk hebben gedaan. Na de controle bij haar verloskundige diezelfde middag  blijkt dat ze al vier cm ontsluiting heeft. 
Spannend… we zijn benieuwd hoe de komen dagen zullen gaan verlopen. 
zwangerschapsfotografie - pure life fotografie - Mirjam cremer

Bedankt voor het volgen van deze tweede blog en tot volgende week zondag om 20:15 uur

Pure Life geboortefotografie: gespecialiseerd in geboorte newborn
en zwangerschap fotografie

Leave a Reply