Borstvoeding – The Real story

Een blog over borstvoeding en de ervaring van een mama. In deze eenmalige blog verteld Esther – mama van Scott, bonusmama van Iris, beste vriendinnetje van Robert en verloskundige van verloskundigenpraktijk La Vie haar ervaring over het geven van zeven maanden borstvoeding.

Ze neemt ons mee in haar ervaring, verteld over haar strijd, haar wil en soms de tranen die het gekost heeft om haar zoon Scott zeven maanden zelf te kunnen voeden. Een blog waarin ze graag wil vertellen dat het mooi, gezond en puur is. Borstvoeding geven is gewoon keihard werken en zeker niet altijd leuk.

Borstvoeding: The Real Story

Drie kwart jaar is mijn kleine man alweer. Wat vliegt de tijd. Een half jaar gevochten voor de borstvoeding. Wat voelde ik elke dag de druk om genoeg melk aan te maken. Wat een rotklus was het om het op gang te brengen en te houden.

Het zou voor meer binding met hem moeten zorgen, nou met de fles heb ik dat toch meer ?. Op de meest gekke plekken heb ik gekolft. Onze maatschappij is toch echt niet ingericht op borstvoedende vrouwen. Dank aan mijn vrienden en familie die me hielpen gewoon terug te staren naar kijkende mensen. Nooit gedacht dat ik een foto zou posten met een drinkende baby aan mijn borst ?.

Maar dit beeld zou normaal moeten zijn! Het was echt niet mijn ding en WAT BEN IK TROTS OP MEZELF dat ik mijn zoon 7 maaden lang gevoed heb (hij was het er echt niet mee eens met mijn plan de laatste keer aan de borst met 6 maanden ?, het was een battle hem te leren drinken aan de borst maar ook een battle om hem eraf te krijgen na een half jaar).

De voordelen waar je niet direct aan denkt

En geen druppel kunstvoeding voor die tijd maar wel met een beetje donormelk met dank aan Veroniek en Kenny om die moeizame eerste 2 weken door te komen. Nogmaals bedankt! Robert we hebben het samen gedaan. Je eindeloos geduld, het steeds brengen van Scott naar waar ik was en het schoonmaken en steriliseren van alle spullen was onmisbaar!

Het resultaat, meer antistoffen en stamcellen dus minder kans op infecties en ziektes. Minder kans op wiegendood, beter ontwikkelende hersenen. Ook minder kans op overgewicht, en minder kans op gedragsproblemen. Niet te vergeten minder kans op kanker, minder kans op diabetes, grotere kans op mooie rechte tanden, meer kans op beter gezichtsvermogen en voor ons het allerbelangrijkste minder kans op allergieën. Esther schreef deze blog toen Scott 7 maanden oud was.

Kleine man groei maar lekker door. Wat een eigenwijs lief goed slapend en leergierig mannetje ben je! Zoveel liefde voor jou! Mirjam dank je voor het vastleggen van een van de laatste voedingen aan de borst!

Wil je graag meer weten over de voordelen van borstvoeding? Klik dan op de link onder het woord voordelen.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd