De geboorte van Aurélie – thuisbevalling

Geboren worden op een zondagmiddag, in een gezin vol liefde, met twee grote broers aan je zijde. Dat is het plaatje waarin Aurélie ter wereld is gekomen. De betekenis van haar naam is Goud, een naam die precies bij dit meisje past. Geboren met een gouden randje en aangepakt door haar mama met haar vader naast zich.

Tijdens haar derde zwangerschap wilde Nathalie niets liever dan een thuisbevalling. Bevallen in je eigen omgeving, de rust om je heen en geen medische toestanden. Op zondag 26 juli 2020 werd deze wens werkelijkheid. Vanaf de eerste wee voelde ze dat dit de juiste keuze was. Met Ranil naast zich, haar vertrouwde verloskundige en de zekerheid dat dit moment vastgelegd zou worden had ze niet meer nodig.

Het is zondagmiddag rond 12:33 uur wanneer mijn telefoon gaat. Nathalie geeft aan dat de weeën langzaam gestart zijn, Ranil brengt ondertussen de kinderen weg en wanneer hij terug is zal de verloskundige haar vliezen breken. Van Nathalie’s eerdere bevallingen weet ik dat als ze belt, ik zo snel mogelijk zal moeten vertrekken.

De junglekamer

Wanneer ik rond 14:00 uur hun prachtige huis in een Brabants dorpje binnenkom, valt mijn blik gelijk op het schattige babykamertje. Met zoveel zorg ingericht, tot in de kleinste details passen de kleuren, het speelgoed, beddengoed alles bij elkaar. In alle rust brengt Ranil nog even koffie en terwijl Nathalie midden in haar weeën zit zegt ze: “Mirjam, de jungle kamer is klaar ga straks maar eens kijken”. Dat bewaar ik heel graag tot na de bevalling want alles wat hier nu gebeurt, is te mooi om niet vast te leggen. Stiekem kan ik wel een gat in de lucht springen, deze thuisbevalling was haar grootste wens en hij mag uitkomen.

Om 15:28 uur wordt Aurélie geboren, tranen van geluk en dankbaarheid rollen over Nathalie’s gezicht en ook Ranil is vol bewondering van zijn dochter. Na twee stoere jongens is deze papa nu ook een dochter rijker. Hoewel Nathalie & Ranil hun geboorteverhaal en geboortereportage graag privé houden delen ze vol trots een klein deel uit de reportage.

 

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd