Geboorteverhaal Dex – Laurentius Ziekenhuis Roermond

De geboorte van je kind brengt een verhaal mee. Een verhaal dat wij graag vertellen in de vorm een geboortereportage bestaande uit foto’s en een geboorteverhaal. Sommige verhalen zijn te privé om te delen op sociale media. Whitney & Rene zijn zo ontzettend trots zijn en kijken zo positief terug naar de bevalling. Daarom delen ze een klein deel van hun verhaal met ons. Ook delen ze een klein deel uit de geboortereportage. We stappen in het verhaal op het moment dat ik de verloskamer binnenkom. 

Wanneer de vliezen breken..

Bij binnenkomst op verloskamer 26 zit Withney vol in haar weeën, haar arm licht over haar gezicht en de weeën zijn duidelijk sterk. Bij controle blijkt ze 7 cm te hebben rond 12:07 uur maar we weten allemaal dat dit zo door kan schieten naar volledige ontsluiting. Rene wijkt geen moment van haar zijde en steunt haar bij iedere wee. Samen zijn ze een hecht en sterk team waar niemand tussenkomt!

Niet veel later wordt de druk steeds groter en langzaam zie je ook daar haar buik persbewegingen begint te maken. Ook de verpleging verlaat de kamer niet meer en de druk is inmiddels niet meer te houden. Langzaam komt er een hoofdje tevoorschijn en om 12:49 uur wordt er een een klein perfect mannetje geboren die de naam Dex mag dragen. Dit moment samen gedeeld te hebben dat pakt niemand ze meer af.

Dankbaar en zo intens gelukkig

Vanaf de eerste ademteug is te zien hoe sterk dit kleine mannetje is, wanneer hij even is bijgekomen kleurt hij prachtig roze. Zoveel liefde voor zo’n klein mannetje. Van alle kanten wordt hij bekeken en bewonderd. Tranen van geluk en emotie die te vangen zijn in een foto maar niet uitgelegd hoeven te worden vullen de kamer.

Lieve Whitney & Rene, bedankt voor jullie vertrouwen en bedankt dat we onze volgers tijdens een klein deel van de bevalling mogen meenemen. Hopelijk mag het complete geboorteverhaal en de reportage een dierbare herinnering zijn om het later keer op keer te kunnen herbeleven.

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd