De geboorte van Jurre

Dit verhaal verteld de geboorte van Jurre. Op een doordeweekse avond mogen we voor het eerst kennismaken met Daisy & Roy. Ze verwachten eind juli hun eerste kindje. Via vrienden hebben ze gezien hoe mooi en waardevol een geboortereportage is en het laat ze niet meer los. Ze besluiten contact op te nemen en al vrij snel is er een klik en mogen we kennismaken. We leren een lief jong stel kennen dat dolgelukkig is met deze zwangerschap. Een eerste zwangerschap, een eerste kindje, ze kunnen niet wachten om dit alles te mogen meemaken.

Met zorg wordt alles tot in de puntjes uitgezocht, vooral een naam blijkt nog een behoorlijke uitdaging te zijn. Ze gaan de uitdaging aan en ruim voor de uitgerekende datum vinden ze de perfecte naam voor dit kostbare kindje.

De wereld verandert…

Maar dan breekt medio maart een virus uit dat de hele wereld in z’n grip houdt. We komen in een lock-down (iets wat we nog nooit hebben meegemaakt) en dit heeft ook een grote invloed op hun zwangerschap. De controles die ze zo graag samen wilde doen moet Daisy voor een groot deel alleen doen. Gelukkig weten ze dat dit allemaal in het belang van hun gezondheid is, hoewel ze er soms flink van balen laten ze dit niet hun vreugde van de zwangerschap overheersen. Ook vanuit de verloskundigenpraktijk worden ze heel goed ondersteund wat veel rust geeft. Er is een warm en persoonlijk contact ondanks de situatie waar we met z’n allen inzitten.

De bezoekersregeling houden we allemaal gespannen in de gaten want het zal toch niet gebeuren dat we de geboorte straks niet kunnen vastleggen… Gelukkig krijgen we begin juni het goede nieuws dat we de geboorte kunnen vastleggen. Inmiddels groeit Daisy haar buikje goed en genieten ze volop.

Laatste loodjes

De maanden gaan voorbij en op een paar oefenweeën na heeft ze gelukkig nergens last van. de baby ligt er helemaal klaar voor. Langzaam komt de uitgerekende datum in zicht. Het blijft zo spannend, maanden kijk je er naar uit maar het blijft een verassing wanneer dit kleine wonder zich nu echt zal aanmelden. Er staat in ieder geval een afspraak gepland bij de gynaecoloog maar ze hopen dat het een dezer dagen vanzelf gaat beginnen.

Zaterdag 25 juli – de geboorte

Het is 02:13 uur wanneer Roy laat weten dat Daisy lichte weeën heeft. We spreken af dat ze weer contact opnemen wanneer de verloskundige is geweest. Rond 07:48 uur heeft ze elke 3 a 4 minuten weeën maar de ontsluiting komt niet echt op gang. In overleg met de verloskundige gaan ze naar het ziekenhuis maar wanneer ze aankomen nemen de weeën af. Omdat ze graag willen kijken wat haar lichaam in de komende uren gaat doen besluiten ze om naar huis te gaan.

Eenmaal thuis aangekomen duurt het niet lang tot de weeën er weer zijn. Ze zijn te sterk om te kunnen rusten en ze maken zich toch wel een beetje zorgen over de komende nacht. Ondanks dat de ontsluiting nog niet echt op gang komt weet ze wat ze voelt. Een hele nacht overslaan en nu misschien een tweede nacht maakt haar bezorgd.

Niet veel later stap ik verloskamer 11 binnen en zie ik Daisy in bad liggen. Aan haar hele houding is te zien dat ze enorm krachtige weeën heeft. Ze weet gewoon niet waar ze het zoeken moet en we hopen allemaal dat haar harde werken beloont wordt. Ze draait in bad van links naar rechts, de weeën nemen het duidelijk van haar over… Langzaam wordt het steeds moeilijker om te ontspannen maar gelukkig heeft ze al ruim 7 cm ontsluiting.

Met veel moeite lukt het Daisy om terug op bed te gaan liggen. Vanwege de ligging van het kindje vraagt de verloskundige haar om op handen en knieën te gaan zitten. Gek genoeg geeft deze houding haar veel meer comfort. Hoe pittig deze weeën ook zijn het lijkt alsof ze in deze houding beter op te vangen zijn.

Je verwacht dat bij een eerste kindje de geboorte langzaam vordert maar Jurre wordt in deze laatste minuten bijna gelanceerd. Gelukkig staan Daisy’s handen al klaar om hem op te vangen. Wat een emotie, wat een moment en kracht…

Jurre wordt aan alle kanten bekeken, ze kunnen het gewoon niet geloven dat dit prachtige kleine en fragiele kindje echt van hun is. Het komende uur gaat alles een beetje langs ze heen en hebben ze vooral oog voor Jurre. De eerste familie wordt gebeld en tranen van geluk komen tevoorschijn. Op de langzame start en slapeloze nacht na was dit toch een prachtige bevalling. Wat een kracht en doorzettingsvermogen.

Lieve Daisy & Roy, nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon Jurre. Als een hecht team zijn jullie deze bevalling ingegaan en wat is dit kindje met veel liefde ontvangen.

Mag het geboorteverhaal en de foto’s jullie meenemen naar deze mooie momenten zodat jullie dit samen keer op keer kunnen terugkijken. Het was een kado’tje om jullie te mogen leren kennen en dit bijzondere moment voor jullie te mogen vastleggen. Geniet samen van jullie welverdiende kraamtijd die zes weken mag duren <3

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd