De geboorte van Lotte

Het is de laatste dag van april wanneer Gerry laat weten in verwachting te zijn van haar vierde kindje. In 2014 mocht ik Gerry voor het eerst leren kennen tijdens de geboorte van haar tweede dochtertje Eline. De afgelopen jaren waren ingrijpende jaren voor Gerry waarbij haar relatie na een ruim aantal jaar stuk liep tot verdriet van beide en ze met drie jonge kinderen verhuisde naar een nieuw plekje. 

Net op het moment dat ze totaal niet aan een nieuwe relatie dacht raakt ze in contact met Roy. Ze ontmoette elkaar online en de gesprekken werden al snel veel meer dan alleen een leuk praatje. Beide wisten ze dit voelt goed, maar hoe moesten ze dit aanpakken zo vlak na haar scheiding. Met iedere ontmoeting wordt de wens om een leven samen te mogen opbouwen sterker en ze besluiten honderd procent voor hun relatie te gaan. Voor Gerry & Roy is de mening van de kinderen en die van elkaar het allerbelangrijkste.

De kinderen krijgen de ruimte en rust om kennis te maken met Roy en niet veel later met zijn ouders. Voor iedereen waren die eerste maanden heel mooi maar ook heel intensief. Met stralende ogen vertelt Gerry hoe goed Roy de kinderen heeft opgevangen en dat zijn ouders er echt alles aan doen om haar en de kinderen vanaf dag één als familie te zien. Soms kan ze het bijna niet geloven dat dit sprookje werkelijkheid is geworden en dat ze de partner van haar leven nu dagelijks naast zich mag zien. 

Roy hoopt op een geboorte in zijn geboorteplaats Leiden

Voor beide geldt dat ze hun gezin heel graag zouden willen uitbreiden met een kindje van hun samen. Er is meer dan genoeg liefde in hun hart voor nog een kindje en ze kunnen hun geluk niet op wanneer Gerry op 22 april een positieve test in handen heeft. Met tranen zijn de kinderen en Roy’s ouders geroerd wanneer ze het nieuws horen. Op een schoondochter als Gerry hadden ze al niet durven hopen, laat staan opa en oma te mogen worden van hun eigen zoon. De maanden die volgen zijn niet alleen een droom voor Gerry & Roy maar ook de kinderen en Roy’s ouders genieten van ieder sprongetje in de zwangerschap. Deze zwangerschap lijkt dan ook meer een familieproject zo geliefd is dit kindje nu al.  

Voor Gerry is het heel duidelijk dat ze net als voor Eline nu ook voor dit kindje de geboorte wil laten vastleggen. Voor Roy is vader worden vanaf het prille begin al nieuw laat staan dat er nog iemand bij de bevalling is. Na een kennismaking en het zien van verschillende voorbeelden is ook Roy helemaal overtuigd. Ook Roy is helemaal enthousiast en kijkt nu al uit naar de geboortereportage.

Bevallen in Bergen op Zoom of Leiden

Ze twijfelen nog over de geboorteplaats van hun kindje. Roy komt zelf uit Leiden en zou niets liever willen dan dat zijn kindje in Leiden geboren zal worden. Gerry begrijpt zijn wens maar maakt zich ook zorgen over de afstand vanuit hun woonplaats. En die zorgen deel ik, daarbij is de afstand vanuit Limburg ook wel behoorlijk. Ze besluiten de kerstvakantie bij zijn ouders door te brengen in de hoop dat hun kindje dan geboren zal worden. Die kans is best aanwezig met een uitgerekende datum van 1 januari 2024. Ze besluiten in gesprek te gaan met het ziekenhuis in Leiden en ze krijgen groen licht voor hun wens.

De weeën starten precies op tijd

Het is iets na 03:00 uur wanneer Roy laat weten dat Gerry regelmatige weeën heeft en ze richting het ziekenhuis van Leiden gaan. Dolgelukkig zijn ze dat de bevalling zich precies in de goede periode aanmeldt. Nadat Roy laat weten dat Gerry regelmatige weeën heeft besluit ik alvast te vertrekken ook gezien de afstand. Iets voor 05:30 blijkt ze 3 centimeter ontsluiting te hebben en ze geeft aan een ruggenprik te willen. Wanneer ik rond 06:00 uur aankom is de ruggenprik net geplaatst en ik besluit ze nog even een uurtje de tijd te geven om bij te komen. 

Iets voor 07:00 uur blijkt Gerry al 7 centimeter ontsluiting te hebben en zo snel als ik kan loop ik richting verloskamer 24. Daar aangekomen ligt Gerry stralend in bed en Roy kan van de zenuwen niet stoppen met praten. Gerry heeft er gelukkig weinig last van en geeft aan het juist ontspannen te vinden dat er een beetje gekletst wordt om haar heen. De kinderen kunnen niet wachten om hun kleine zusje te mogen ontmoeten en zijn dolgelukkig dat ze nog even met mama tussen de weeën door mogen bellen. 

De bevalling in het LUMC

Wanneer ze rond 08:30 uur al volledige ontsluiting heeft gaat het ineens heel snel. Bijna gaan ze hun meisje ontmoeten, eindelijk mag ze in hun armen liggen. Roy kan niet wachten om alles te mogen meemaken en ervaren. Tot in de puntjes hebben ze alles voorbereid. Gerry mag nog even op haar linkerzij draaien om hun meisje nog iets dieper in haar bekken te laten zakken. De druk die dit geeft zorgt ervoor dat Gerry de weeën krachtig door de ruggenprik heen voelt. Niet veel later mag ze van de verloskundige terug op haar rug draaien en starten aan de laatste weeën.

Even komt de angst die ze voelde tijdens deze fase bij de geboorte van Eline weer boven. Gelukkig voelt de verloskundige dit goed aan en kan Gerry haar vertrouwen volledig geven. Bij een eerste krachtige perswee kan Roy zelfs al de haartjes zien, ongelofelijk dat straks hun meisje geboren zal worden. 

Slechts een aantal persweeën later mag Gerry haar handen uitstrekken en om 09:11 uur wordt er een prachtig klein meisje geboren met donkere haartjes, prachtige kreukelhandjes en een geweldige mimiek want mama’s buik verlaten valt toch wel tegen zo in die eerste minuten. Met tranen maken ze voor het eerst kennis met hun dochter, zo klein, zo volmaakt en zo van hun. 

Met grote oogjes kijkt ze in het rond en met trots laten ze weten dat dit mooie meisje de naam Lotte mag dragen. Wanneer ze zeker weten dat alles goed is met mama en Lotte kunnen ze niet wachten om de familie in te lichten. Naast het kennismaken met hun meisje kunnen ze ook niet wachten om te zien hoe opa en oma en de kinderen zullen reageren. 

De eerste ontmoeting met haar broertjes en zusjes

Zo snel als ze mogen staan ze klaar om naar het ziekenhuis te vertrekken met kado’tjes, ballonnen en de liefste tekeningen voor hun mama. Wanneer Eline voor het eerst haar zusje ziet lopen de tranen gelijk over haar wangen, zo iets moois, zo lang op gewacht en zo klein. Grote broer is naast verliefd op z’n zusje vooral ook bezorgd voor mama en hij vraagt: “Ging het eigenlijk allemaal wel”. Één voor één mogen ze hun zusje vasthouden en wanneer opa en oma aan de beurt zijn komen er weer tranen van geluk. 

Langzaam wordt het tijd ze de rust te geven en ze alleen met hun ouders en kinderen in deze kostbare eerste uren. Een kamer vol geluk mag ik verlaten na deze prachtige geboorte. Welkom lieve Lotte, geniet van alle aandacht en maak al je dromen waar, je bent zo welkom!

Liefs Mirjam

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd