fbpx

Geboortefotografie Limburg – De geboorte van Mila

Door 12 januari 2019 Geboorte, Nieuws

Op een warme zomeravond van 2018 maak ik voor het eerst kennis met Melissa & Bas. Ze zijn in verwachting van hun eerste kindje en willen graag meer weten over geboortefotografie. In een van de vele mooie Limburgse dorpjes hebben ze onlangs hun droomhuis gekocht. Een huis tegenover een eindeloos weiland met veel ruimte in en rond het huis.

De komende maanden wordt het nog heel hard werken want ze zitten midden in de verbouwing. Eigenlijk staat er niet meer dan de buitenkant van het huis. Wat een straf zeg om op zo’n mooie zomeravond buiten kennis te maken 🙂

Wanneer ik de eerste stappen in het huis mag zetten is gelijk te zien dat dit een droom-paleisje is. Een plek waar ze graag bouwen aan een toekomst samen. Een plek die ze over een paar maanden mogen delen met de bekroning van hun liefde voor elkaar. Een klein nieuw leven waar ze zo intens naar hebben uitgekeken.

Wat deze zwangerschap extra speciaal maakt is dat niet alleen Melissa maar ook haar zus en schoonzus zwanger zijn. Met drie uitgerekende datums verspreid over vijf weken wordt het een echte babyboom. Voor Melissa & Bas was deze zwangerschap niet zo vanzelfsprekend en bij het nieuws dat haar zus en schoonzus zwanger bleken te zijn brak ze even. Natuurlijk ben je blij, natuurlijk gun je het de hele wereld maar wachten op een zwangerschap is soms zo niet eerlijk ….

Ze besluiten een rustperiode in te lassen en laat dat nu net het moment zijn waarop Melissa zwanger wordt. Dolgelukkig zijn ze en direct weet Melissa dat ze de geboorte heel graag wil laten vastleggen.

Omdat zwanger zijn samen met je zus en schoonzus zo speciaal is en de kans praktisch nihil is dat dit nog een keer zal gebeuren willen ze deze periode graag laten vastleggen. Zo maken we tijdens de zwangerschapsreportage van Bas & Melissa ook een aantal foto’s van de drie meiden samen.

We hebben het geluk dat we een van de laatste mooie zomeravonden van september te pakken hebben. Met een prachtige neergaande zomerzon leggen we deze bijzondere periode vast.

Het moment van de reportage kwam voor Melissa precies op het goede moment. De intensieve maanden van verbouwen en overal stof happen wordt haar even te veel. Ze weet dat Bas zich echt uit de naad werkt. Hoogzwanger zijn, en dan echt overal stof om je heen… haar lichaam vind het niet leuk meer. Gelukkig heeft Bas er begrip voor, ondanks dat het gewoon even niet anders gaat ziet hij ook wel dat dit gewoon niet ideaal is.

De weken gaan voorbij en bij een controle blijkt dat Melissa zwangerschapssuiker heeft. Met medicatie is het goed onder controle te houden, hoewel ze wel voorzichtig te horen krijgen dat er een kans bestaat dat de geboorte ingeleid zal worden.

En dan wordt vlak voor kerst na een snelle thuisbevalling Melissa’s neefje geboren. Het wachten is nu op haar schoonzusje en dan komt de geboorte van hun meisje wel heel erg dichtbij.

Bij de volgende controle wordt er na een goed gesprek besloten de geboorte te gaan inleiden op maandagavond 7 januari. Naarmate de datum steeds dichterbij komt breken de zenuwen Bas & Melissa toch wel op.

Eindelijk… ze mogen zich melden in het geboortecentrum. De nacht verloopt gelukkig rustig en ze kan zelfs nog een paar uur slapen. Voor Bas was de nacht iets korter omdat het nu toch wel heel spannend begint te worden.

Tegen de ochtend blijkt er langzaam wat vordering in te zitten en is er zelfs al een klein beetje ontsluiting. Haar lichaam zal nog wat tijd nodig hebben maar de geboorte zit eraan te komen.

Langzaam gaat de dag voorbij en dromen ze weg bij de gedachten hoe het nu zal zijn wanneer hun meisje er eindelijk is. Maar dan, rond 18:00 uur verandert het ineens, haar lichaam blijkt in de gaten te hebben dat de bevalling eraan zit te komen. De weeën worden steeds regelmatiger en krachtiger. Rond 18:40 uur schrikt ze zelfs wanneer ze hoort dat ze al ruim vijf centimeter ontsluiting heeft. Ik besluit niet langer te wachten en vertrek richting het ziekenhuis voor het vastleggen van deze bijzondere geboortereportage.

Bij binnenkomst in de verloskamer hoor ik al (zonder haar nog gezien te hebben) aan haar ademhaling dat het serieus is. Ze ligt op haar zij in bed tegen Bas aan geleund. Deze weeën zijn gemeen en heel serieus. Ze had zich een uur geleden niet kunnen voorstellen dat er zo’n kracht achter haar weeën zou zitten.

Per 10 minuten zien we de kracht van de weeën toenemen en niet veel later heeft ze zelfs al 9 cm ontsluiting. De samenwerking van Bas & Melissa is zo mooi om te zien. Ondanks dat het niet de gewenste thuisbevalling is denkt het team goed met ze mee om de sfeer zo intiem en rustig mogelijk te laten zijn. Het licht wordt gedempt (fototechnisch een enorme uitdaging), en er heerst een bijna magische sfeer.

Vanuit mijn ooghoeken zie ik Bas regelmatig met z’n ogen draaien. Hij had niet verwacht dat Melissa zo hard zou moeten werken om hun meisje op de wereld te zetten. Hij beseft heel goed dat ze nog maar enkele ogenblikken verwijderd zijn van de kennismaking met hun meisje.

De verloskundige geeft aan dat ze langzaam haar handen mag uitstrekken en haar dochter mag aanpakken. Ze strekt haar handen uit, tranen rollen over haar wangen. Bas straalt van trots en sneller dan ze het in de gaten hebben ligt hun kleine meisje bij Melissa op haar borst. Wat is ze mooi, wat zijn ze blij dat ze er gezond is en wat is ze mooi. Om 22:34 uur zijn ze de trotse ouders geworden van Mila.

Nadat Mila heerlijk bewondert is blijkt toch dat het laatste stuk van de bevalling zowel voor Mila als Melissa pittig is geweest. Ze kan het nauwelijks bevatten en voordat ze er erg in hebben staat er een kamer vol mensen die Melissa & Mila graag zo goed mogelijk verzorgen.

Mila krijgt vanwege haar suikergehalte een extra flesje en in overleg wordt toch besloten dat het beter is om de noodzakelijke hechtingen voor Melissa op de ok uit te voeren. Ze is zo moe dat ze gelijk aangeeft dit ook het prettigste te vinden, even slapen, even niets…

Ik besluit ze nu alleen te laten en beloof ze de komende dagen nog terug te komen. De volgende middag krijg ik een berichtje van Melissa krijg waarin ze verteld hoe ongelofelijk trots ze is op Mila en zichzelf. Ze geniet van hun dochter en opgelucht haal ik adem. Ze genieten!!!

Lieve Melissa & Bas, hopelijk mogen de foto’s jullie helpen de geboorte een plekje te geven. Samen waren jullie zo krachtig. Nadat de weeën goed op gang waren hebben jullie in no-time een gezond meisje op de wereld gezet. Neem rustig de tijd om te wennen en genieten van elkaar. Even helemaal niets en alleen maar rusten, genieten, lekker eten en heel veel knuffelen met jullie meisje.

Bedankt voor jullie vertrouwen, dat ik deze mooie dag in jullie leven mocht vastleggen!

Liefs Mirjam
Birthphotographer & writer of Birth Stories

geboorteverhaal-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg - Mirjam Cremer
geboorte-bevalling-birthphotographer-pasgeboren
Pure Life geboortefotografie-Mirjam Cremer-givingbirth-bevallingsverhaal-bevallen-bevallingsfotografie
bevallingsfotograaf-geboortefotograaf-Mirjam Cremer-Pure Life Geboortefotografie-geboortefotograaf Zuid-Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg-Pure Life Geboortefotografie
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg-zwangerschap
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg-zwangerschap-bevalling-geboorteverhaal
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg-geboorte-geboorteverhaal
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg
babyfotograaf-bevallingsfotograaf-geboortefotograaf Limburg-Geboortefotografie Limburg Mirjam Cremer

Mirjam Cremer Birthphotographer and writer of Birth Stories

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschapgeboortefotografie – en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht.

Gecontracteerd geboortefotograaf voor het vastleggen van een keizersnede in de volgende ziekenhuizen: Zuyderland Medisch Centrum, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Pantein Boxmeer, Bergen op Zoom, Meander Medisch Centrum Amersfoort.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.