De geboorte van Nevn

De geboorte van Nevn

Graag neem ik je in dit geboorteverhaal mee tijdens de geboorte van Nevn en waan je even op de plaats van de geboorte in het Zuyderland Geboortecentrum.

Het is december 2016 wanneer ik de geboorte van Demi & Mario’s eerste kindje mag vastleggen. In alle opzichten is dit een bijzondere geboorte, vanaf het begin van de zwangerschap heeft Demi zich voorgenomen de geboorte zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Wanneer blijkt dat hun kindje in stuit ligt en ook zo blijft liggen is er voor Demi geen moment twijfel dat ze toch natuurlijk wil bevallen. En zoals ze zich voornam deed ze het en zo werd Zvjezdan geboren op natuurlijke wijze in stuit.

Dat ze een kinderwens hadden voor een tweede kindje wisten ze allebei, maar dat dit wondertje zich zo snel na de geboorte van Zvjezdan aankondigde hadden ze nog geen rekening mee gehouden. Het is september wanneer ik op een avond een voorzichtig berichtje krijg van Demi hoe vroeg ze een geboortereportage moet reserveren. Nu zit mijn agenda altijd vrij vroeg vol maar ik ben ondertussen wel nieuwsgierig waarom ze dit vraagt. Ze blijkt namelijk heel pril zwanger te zijn en begin Mei 2018 verwachten ze hun tweede kindje.

Een pittige zwangerschap

Hoe fijn de zwangerschap van Zvjezdan verliep zo pittig verloopt deze zwangerschap voor Demi. Op een avond krijgt ze na een aantal dagen al niet lekker te zijn ondraaglijke buikpijn en als eerste vreest ze natuurlijk voor haar zwangerschap. De pijn is zo ondraaglijk dat Mario haar in de auto moet tillen en samen rijden ze naar het ziekenhuis. Daar aangekomen blijkt gelukkig alles goed te zijn met haar zwangerschap maar de pijn gaat niet over en zware pijnmedicatie is noodzakelijk om het enigszins draaglijk te kunnen maken. Uiteindelijk blijkt ze toch een blinde darm ontsteking te hebben en zelfs zo erg dat het wel eens heel anders voor haar en hun kindje had kunnen aflopen en een operatie volgt. Het herstel gaat langzaam en Demi heeft ondanks dat ze normaal alles zelf graag regelt noodzakelijke hulp nodig om Zvjezdan te kunnen verzorgen en zichzelf.

De maanden gaan voorbij en begin november krijgen ze te horen dat ze een tweede jongen verwachten waar ze natuurlijk dolgelukkig mee zijn. De impact van haar operatie en herstel is behoorlijk geweest op de zwangerschap maar langzaam gaat ze zich steeds beter voelen en komen er meer dagen dat ze kan genieten van de zwangerschap. Langzaam komt de uitgerekende datum dichterbij en zelfs voorbij, wanneer ik op 5 mei bij een geboorte ben besluit ik tussendoor toch even contact op te nemen met Demi. Het blijkt dat haar weeën begonnen zijn, de weeën zijn nog niet heel regelmatig en ze wacht nog even met de verloskundige te bellen tot de weeën iets regelmatiger komen.

De eerste controle

Wanneer rond 17:00 uur de verloskundige voor een controle langskomt blijkt ze toch al 5 cm te hebben, de weeën zitten qua regelmaat nog best ver van elkaar af en daarom besluiten ze nog even te wachten met naar het ziekenhuis te gaan. Omdat ze toch al 5 cm heeft we inmiddels weer 1,5 uur verder zijn en ik niet gehaast bij ze wil aankomen besluit ik alvast naar het ziekenhuis te gaan.

Niet veel later komen Demi & Mario samen met hun verloskundige aan in het ziekenhuis. Ze heeft behoorlijk pittige weeën en niet lang nadat ze rustig geïnstalleerd is in de kamer heeft ze niet veel meer te missen. Haar lichaam neemt rustig de tijd en doet precies wat het moet doen hoewel de weeën behoorlijk pittig zijn. Ze hebben gelukkig een goede en vriendschappelijke band met hun verloskundige dus de sfeer is ook heel gemoedelijk en rustig. Ze draait op haar zij, gaat rechtop zitten, draait weer naar haar andere zij, eigenlijk is niets meer fijn nu en o ja… daar is die bekende misselijkheid weer. Mario houdt Demi goed in de gaten en probeert haar zo goed mogelijk te ondersteunen door er vooral voor haar te zijn.

Buiten wordt het langzaam donker en de lucht kleurt prachtig goud, een bevalling in de verloskamer en op de achtergrond een prachtige zonsondergang een hele mooie setting om geboren te worden. Inmiddels neemt haar lichaam het over en laat dit jongetje weten geboren te willen worden. Langzaam komt er een hoofdje tevoorschijn maar dan blijkt hij toch iets groter te zijn dan verwacht en zijn schoudertjes hebben moeite om geboren te worden. Inmiddels heeft Demi ook wel in de gaten dat ze alles op alles moet zetten en heel goed de instructies van haar verloskundige zal moeten opvolgen. En dan om 22:09 uur wordt Nevn geboren, een mooie sterke jongen van maar liefst 4680 gram. Hoe moe en uitgeput Demi is ze kan haar ogen niet van haar zoon afhouden.

De geboorte van Nevn

Maanden hebben ze hier naar uitgekeken en daar is hij dan. Helaas was het een pittige lancering van dit mannetje en was het voor Demi’s lichaam ook zwaar waardoor er besloten wordt de hechtingen op de ok te verrichten en niet op de verloskamer. Een voorlichtte traan rolt over Demi’s wangen maar gelukkig geeft Nevn haar de nodige afleiding en mag ze gelukkig vrij snel naar de ok. We spreken af dat ik nu langzaam het ziekenhuis verlaat en zo snel mogelijk de eerste foto’s samen met Zvjezdan kom vastleggen.

Wanneer ze een aantal uur later weer terug is op de kamer blijkt dat de juiste beslissing te zijn geweest en probeert ze de slaap te pakken die ze zo hard nodig heeft nu. Zoals beloofd leg ik de eerste momenten vast wanneer Zvjezdan voor het eerst zijn broertje ziet en ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij heel goed in de gaten dat dit een heel speciaal baby’tje is en uit zichzelf geeft hij kusjes maar is zijn aandacht ook net zo snel weer weg <3

Lieve Demi & Mario, nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van Nevn, het was een pittige bevalling maar wat een prestatie weer om zo’n stevig knulletje op de wereld te mogen zetten. Geniet van jullie mooie gezin en laat je zo goed mogelijk verzorgen. Bedankt dat ik ook de geboorte van Nevn voor jullie mocht vastleggen.

– Mirjam –

BIRTHPHOTOGRAPHER and writer of Birthstories

Pure Life Geboortefotografie is gespecialiseerd in Geboorte, Newborn en zwangerschapsfotografie.
Beschikbaar voor de Regio’s Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant, West-Brabant, Hart van Brabant, Zuid-Brabant.
Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd