De geboorte van Nori

Het is eind mei wanneer ik een eerste mailtje krijg van Desley & Ward. Samen hebben ze een dochter Lize van twee en ze verwachten eind januari hun tweede kindje. Bij de geboorte van Lize wisten ze dat ze een dochter zouden krijgen, deze keer blijft het een verassing en willen ze dit samen na de geboorte pas ontdekken. Bij de geboorte van haar dochter van twee was ze ervan overtuigd dat iedereen wel foto’s zou maken van de geboorte, maar dat liep anders en ze miste hele gedeeltes uit het geboorteproces. Daarom willen ze het dit keer graag professioneel laten vastleggen.

Stralend zwanger, niet vanzelfsprekend

We plannen samen een intakegesprek om elkaar iets beter te leren kennen. Ze is nog maar heel pril zwanger maar weet zeker dat ze dit ontzettend graag wil. In de maanden die volgen groeit hun kindje en haar buik goed. Helaas verloopt haar zwangerschap niet zo ontspannen als ze gehoopt had en voelt ze zich door verschillende oorzaken vaak alles behalve een stralende zwangere. Ward probeert zo goed mogelijk rekening met haar te houden en Lize zorgt voor de nodige afleiding met haar ondeugende twee staartjes boven op haar hoofd.

In de maanden die volgen is het een hele uitdaging om te kunnen genieten van haar zwangerschap maar zorgt een vast ritme met Lize en de dagelijkse wandelingetjes met haar voor ontspanning. Wanneer ik haar eind december nog even zie ziet ze er echt prachtig uit. Haar buik is inmiddels goed gevuld met baby en omdat Lize een week voor de uitgerekende datum geboren werd verwachten we eigenlijk ieder moment hun kindje.

Een kamertje vol liefde

Met alle liefde en zorg is het kamertje aangekleed, staat de wieg klaar en is het grootste deel van de verbouwing in hun woning afgerond. Het gezin is klaar voor de geboorte van hun tweede kindje. Waar Desley veel van geniet is dat ze samen met haar zusje zwanger is die een paar weken na Desley is uitgerekend, het blijft toch speciaal om deze momenten ook met je zusje te kunnen delen.

Donderdag 25 januari, de uitgerekende datum is inmiddels 1 dag voorbij wanneer de verloskundige voorstelt om de natuur een handje te helpen. Desley heeft al iets ontsluiting en ze wil zo ontzettend graag thuis bevallen, er staat eigenlijk niets in de weg staat om deze poging te wagen. Tegen de middag probeert de verloskundige daarom handmatig de vliezen iets los te maken van de baarmoederwand. Dit kan vaak net het laatste zetje zijn wat een kindje nodig heeft om de geboorte te laten starten. Vrijwel gelijk na het strippen voelt Desley dat er iets in beweging komt. Ze voelt haar buik regelmatig aanspannen en de krampen beginnen in de avond toch in regelmaat toe te nemen. Omdat de geboorte van Lize vrij snel ging staat alles al klaar zodat ik direct naar ze toe kan gaan.

Bevallen als een natuurtalent

Rond 21:11 uur laat Desley weten dat ze ruim 5 cm ontsluiting heeft en regelmatige weeën, wanneer ik niet veel later bij ze binnenkom zit ze heerlijk in bad. Samen met Ward heeft ze het tussen de weeën door heel gezellig en ze kletsen en lachen samen. Het is prachtig om te zien hoe goed ze zich kan ontspannen tussen de weeën door, dit gun je iedere mama. Wanneer ze langzaam meer druk begint te voelen is het tijd om uit bad te komen. Tussen de weeën door blijft ze stralen en lachen.

Wanneer ze eenmaal uit bad is neemt de kracht van de weeën toe en rond 23:00 uur heeft ze al 8 cm. Langzaam duikt ze steeds dieper in Ward’s armen. Zijn handen zijn inmiddels fijngeknepen. Ze weet de weeën nog steeds heel goed op te vangen en langzaam wordt alles klaargelegd voor de geboorte. Ze draait van haar zij naar haar rug en weer naar haar zij. Volledige ontsluiting, ze mag starten met de laatste weeën. Als een natuurtalent gaat ze deze laatste weeën tegenmoet en al snel is er voorzichtig een hoofdje te zien, wordt er een handje geboren en kan Desley haar kindje aanpakken.

Om 00:08 uur op 26 januari 2018 zijn ze voor de tweede keer papa en mama geworden en ligt hun tweede wondertje op haar buik. Nieuwsgierig wil Ward graag weten of ze een zoon of dochter rijker zijn en als Desley een beetje is bijgekomen zien ze dat ze een meisje hebben gekregen.

Daar is mijn zusje

Een meisje!!!. Nori is geboren. Ineengedoken ligt ze bij haar mama en kijkt ze heel voorzichtig rond. Een prachtig lief klein meisje, zo gewenst en zo compleet. Wanneer ze helemaal bewondert is, is het tijd om de familie te bellen die van de spanning niet meer konden slapen. Lize ligt al heerlijk te slapen maar de opa & oma en Desley’s zusje met haar vriend zijn de eerste die Nori komen bewonderen. Tranen van vreugde en beschuit met muisjes vullen de slaapkamer. En Lize? Die heeft gewoon heerlijk door alles heengeslagen bij opa en oma.

Lieve Desley & Ward, van harte gefeliciteerd. Wat hebben jullie als een team mooi samengewerkt om jullie meisje op de wereld te zetten. Geniet van deze mooie tijd en prachtige gezin.

Mirjam

Birth Photographer & Writer of Birth Stories

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd