De geboorte van Pien

Na de geboorte van Teun & Maartje zijn Rick en Melissa ontzettend blij wanneer ze verrast worden met een derde zwangerschap. Zo gewenst, een verrassing maar zo welkom. Naast de blijdschap is er ook een gemis dat niemand voor ze kan wegnemen of oplossen. Deze derde zwangerschap is de eerste zwangerschap die Melissa’ zonder haar moeder beleeft. Hoe ga je verder na het verlies van je anker..

Bevallen zonder Melissa’s moeder

Een moeder waar ze al haar wensen, geheimen, teleurstellingen en vreugde mee deelde. De kindjes, Rick, haar vader en vrienden doen er alles aan ze hier doorheen te slepen. Met de maanden die verstrijken probeert Melissa voor haarzelf een manier te vinden het draaglijker te maken. De komst van dit kindje geeft hun nieuwe kracht en voor Melissa de bevestiging dat ze nog in contact staat met haar moeder op een manier die alleen zij kan voelen zoals het is.

Zonder zorgen verloopt de zwangerschap helaas niet. Begin oktober krijgt Melissa een auto-ongeluk. Gelukkig is alles goed met haar en de baby maar de harde buiken en noodzakelijke extra controles maken de zwangerschap zorgelijk en onrustig. Eind januari krijgt ze veel last van harde buiken en af en toe ook minder leven. Een paar dagen later laat Melissa weten dat ze is opgenomen in het ziekenhuis met al een klein beetje ontsluiting.

Te klein en te vroeg om geboren te worden

Ze is 33 weken en vier dagen zwanger en dat is nog geen termijn voor harde buiken en weeën… Het blijft onrustig en ze worden er op voorbereid dat het twee kanten op kan gaan met de zwangerschap. De weeën kunnen doorzetten of het zwakt in de komende dagen en uren nog af. Niemand voelt zich gerust om Melissa zo naar huis te laten gaan. Uit de controles blijkt dat  haar baarmoederhals al iets aan het verkorten is. Ook is er af en toe bloedverlies, allemaal tekenen dat ze in ieder geval niet naar huis kan.

Gelukkig wordt het een aantal dagen later toch rustiger in haar buik, wel krijgen ze te horen dat de keizersnede zal plaatsvinden tussen de 35e en 37e zwangerschapsweek. De placenta blijkt bijna geheel voor de baarmoedermond te liggen en dat zou ook het bloedverlies kunnen verklaren. Om het risico op verdere bloedingen te voorkomen is er voorzichtig een datum gepland voor de geboorte op 28 februari 2023.

Een Moeder Geassisteerde Keizersnede M.A.C.

Net als bij de geboorte van Maartje wil ze heel graag weer zelf hun meisje aanpakken tijdens de geboorte. Ze weet dat er nooit een garantie is dat het gaat lukken maar gelukkig wil iedereen eraan meewerken. Op 6 februari mag ze naar huis maar echt rustig blijft het niet. Een aantal dagen later gaan ze weer terug voor extra controles en gelukkig blijken het ook deze keer geen ontsluitingsweeën te zijn en blijft het bij oefenweeën. Tot twee weekjes voor de geplande keizersnede blijft haar buik op en af onrustig. De laatste weekjes blijft het rustig en kan ze zelfs nog even genieten van de zwangerschap.

Aankomst in het Geboortecentrum

Rond 08:00 uur worden ze verwacht in het Geboortecentrum en begeleid naar kamer 32. Langzaam wordt er gestart met de voorbereidingen en proberen ze samen de zenuwen te doven. Ze  kaarten en maken een laatste selfie met dikke buiken 🙂 Een uurtje later, iets voor 10:00 uur worden we langzaam richting de ok begeleid. Eenmaal voor de deuren van de ok wordt het Melissa teveel. Ze wil niet bevallen zonder haar moeder maar er zit geen andere weg op. Zonder woorden laat Rick merken dat hij haar begrijpt en dat het oké is om je tranen te laten gaan. Gelukkig weten ze op de recovery de humor er in te houden en gaat zo de tijd iets sneller voorbij.

Eenmaal aangekomen op de ok gaat alles vrij snel, ze kent de procedure van de Moeder Geassisteerde Keizersnede en weet hoe belangrijk het is dat haar handen steriel blijven. Rick zit dicht bij haar hoofdeinde en kan er zo direct voor haar zijn. Gelukkig gaat de operatie voorspoedig en langzaam wordt er al een hoofdje zichtbaar. Ze draait precies met haar gezichtje naar ons toe. Snel en vakkundig haalt de gynaecoloog de navelstreng van het nekje en worden de schoudertjes geboren. Het doek mag zakken en Melissa mag haar handen uitstrekken naar hun meisje. Nog maar net is het hoofdje geboren en ze kijkt hun meisje al aan en heeft haar vast, zo mooi dat dit mogelijk is. Wanneer Melissa haar met hulp van de artsen verder aanpakt krult ze zich tegen Melissa aan. Ze huilt, ze doet het heel goed en Melissa kijkt Rick met opluchting aan, ze is er en het is goed gegaan. Met trots laten ze weten dat dit mooie meisje de naam Pien mag dragen, en gelijk is iedereen verliefd op de naam en dit mooie meisje.

De eerste ontmoeting met broer en zus

Door alle spanningen en de stress van haar lichaam voelt ze zich na de bevalling even niet lekker, met een klein beetje extra zuurstof knapt ze langzaam een beetje op. Eenmaal terug op de kamer wordt Pien verzorgd, gewogen en mag ze heerlijk huid op huid bij Melissa liggen. Vlak voordat grote broer en zus komen kijken heeft Rick de eer zijn meisje voor het eerst aan te kleden en dat doet hij toch maar even super goed! Met spanning wachten ze op het moment dat Melissa’s vader met de kids binnenkomt. Voor beide is dit weer een moeilijk moment, ze hebben elkaar, begrijpen elkaar en hun blik deelt dezelfde emotie.

Teun en Maartje kunnen niet wachten hun zusje van dichtbij te bekijken en zijn net als papa en mama op slag verliefd. Zo klein, zo mooi en welkom. Ze wordt geknuffeld, bewonderd en krijgt heel wat kusjes. De gezichtjes van de kids wanneer ze hun zusje voor het eerst zien zijn echt onbetaalbaar.

Lieve Melissa & Rick, nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie meisje Pien. Na een pittige zwangerschap met heel wat zorgen waren ook de eerste maanden met Pien spannend. Jullie mogen zo ontzettend trots zijn op elkaar hoe warm en liefdevol als gezin jullie er voor elkaar zijn. Hopelijk mogen de foto’s, het verhaal en de film jullie een compleet beeld geven van de geboortedag en mag het een mooi aandenken zijn. Neem de rust en de tijd om deze dag samen keer op keer te beleven en te zien wat een prachtig gezin jullie zijn en hebben. Bedankt voor jullie vertrouwen en het voorrecht om de geboorte van Pien voor jullie te mogen vastleggen.

Mirjam

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd