Geboortefotografie Bernhoven – Suus

De geboorte van Suus

Het is december wanneer ik een berichtje krijg van Patricia. Na twee wondertjes verwachten ze medio augustus hun derde kindje. Net als bij hun tweede kindje willen ze graag de geboorte laten vastleggen. Dat deze reportage achteraf nog waardevoller zou worden dan ze nu al verwachten had niemand kunnen denken. Het voelt als een voorrecht om ook deze geboorte voor ze te mogen vastleggen. Het intakegesprek is dan ook meer samen bijkletsen dan dat ik ze nog veel moet vertellen over mijn werkwijze.

De zwangerschap gaat vooral heel snel merkt Patricia nu ze van hun derde kindje in verwachting is. Naast de zwangerschap, hun drukke baan en twee levendige kleintjes zijn ze druk aan de slag met verhuizen. Slechts twee straten verderop hebben ze hun droomhuis gevonden.

De weken gaan voorbij en voor we het weten zijn we alweer in juli beland.  Ze tellen de weken af voor de geboorte. Inmiddels is de verhuizing achter de rug en zijn ze met de laatste klusjes in huis bezig. Nog héél even en ze zijn helemaal klaar voor de geboorte!

Donderdag 25 juli

We zijn zes dagen verwijderd van de uitgerekende datum. Robert is voor zijn werk als piloot nog een laatste keer naar London voor de bevalling zich zal aankondigen. Patricia is al twee keer ruim na de uitgerekende datum bevallen maar het is haar moeder die er niet helemaal gerust op is. Robert vertrekt naar London en oma komt gezellig logeren tot Robert terug is. Voor Patricia heerlijk want met deze warmte, 2 kindjes en hoogzwanger (we zijn deze zomer beland is een hittegolf van ruim 40 graden) is hulp welkom.

Het is rond 18:00 uur wanneer Patricia merkt dat haar buik erg onrustig is. Bij de controle eerder die dag was alles goed dus ze wuift het af als de bekende voorweeën, bevallen gaat ze pas ruim na de uitgerekende datum. Haar moeder vertrouwt het niet helemaal en houdt haar goed in de gaten. Rond 20:15 uur kijkt ze naar de klok en realiseert ze zich dat deze krampen de laatste 45 minuten wel heel snel gaan. Dit kan niet, dit mag niet nu, alsjeblieft niet nu Robert komt morgen pas thuis…

Niet veel later kan ze niet anders dan de verloskundige bellen, dit zijn weeën…. Ze blijkt 4 cm ontsluiting te hebben en ze besluiten richting het ziekenhuis te gaan. Ergens bekruipt mij het gevoel dat dit wel eens heel snel kan gaan. De combinatie Robert er niet bij en geen geboortereportage om samen op terug te kijken zou rampzalig zijn, dus ik besluit mijn collega Diede te bellen. Gelukkig zijn we goed op elkaar ingespeeld en ze springt praktisch gelijk in de auto. Een klein half uur later staat Diede rond 22:35 uur in verloskamer 3…. Ze heeft 8 a 9 cm ontsluiting en de vliezen worden ieder moment gebroken.Drie minuten na het breken van de vliezen loop ik het ziekenhuis binnen en binnen enkele tellen sta ik naast Diede in de verloskamer.

Onmisbare oma’s

Beide oma’s zijn bij de geboorte aanwezig. Patricia kijkt me aan en het eerste wat ze zegt is: “Sorry…, ik kijk haar in haar ogen aan en het doet pijn in m’n hart. Robert zie ik via Face-Time vanuit een hotelkamer in London de geboorte van hun kindje volgen…. De oma’s hebben hun taken goed verdeeld, één houdt Patricia nauwlettend in de gaten en de ander zorgt voor een goede verbinding zodat Robert zo min mogelijk hoeft te missen van deze momenten. Hoe moeilijk moet dit niet voor hem zijn. Je vrouw baart je kind en je kunt haar niet vasthouden, naast haar staan… Patricia houdt zich heel sterk, ze heeft ook weinig kans om lang na te denken want dit kindje wil NU geboren worden. Slechts enkele minuten nadat ik in de verloskamer sta wordt er een prachtig meisje geboren om 22:43 uur. Ze krijgt de mooie naam Suus. Tranen rollen over Robert’s wang en het is een zee van mobiele telefoons omdat iedereen natuurlijk zo graag wil dat Robert zo min mogelijk mist…

Blijdschap en liefde

Gelukkig is de blijdschap en de trots voor dit mooie gezonde meisje de sfeer die de verloskamer vult. Beide oma’s zijn hier onmisbaar en doen er alles aan dit moment zo mooi mogelijk te maken. Dit meisje is zo welkom en ze wordt met zoveel liefde ontvangen! Normaal zijn we als geboortefotograaf natuurlijk bewust niet met twee personen aanwezig bij een geboorte. Deze situatie was zo speciaal, zo kostbaar en het ging zo snel dat we beiden gebleven zijn. Teamwork om samen een onmisbaar moment vast te leggen voor dit geweldig lieve gezin.

Lieve Patricia & Robert, de geboorte van Suus zal voor altijd in onze herinnering gegrift blijven. Een moment waarin jullie zo sterk waren samen, vol liefde voor jullie dochter. Hopelijk mag deze reportage jullie helpen om dit bijzondere moment samen te kunnen terugkijken. Het was een moment om nooit te vergeten. Bedankt voor jullie vertrouwen, geniet van jullie prachtige gezin. x

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd