fbpx

De toekomst van Pure Life Geboortefotografie – deel 2

Door 3 september 2019 Nieuws

Afgelopen vrijdag heb je in deel 1 kunnen lezen dat Pure Life Geboortefotografie gaat uitbreiden en vernieuwen. Zes jaar geleden ben ik mijn bedrijf gestart uit pure passie voor geboortefotografie en verloskunde. Door een geboortereportage en geboorteverhaal helpen we ouders graag in het vierde trimester van hun zwangerschap. 

Een trimester waarin je als papa en mama heel wat te verwerken krijgt. Je voor het eerst of opnieuw de zorg en verantwoordelijkheid krijgt voor een nieuw leven. Met mijn werk als geboortefotograaf & Newborn fotograaf probeer ik ouders een tastbare herinnering te geven aan deze periode. 

We willen iedereen heel erg bedanken voor de vele lieve berichtjes en reacties op de komst van Diede binnen Pure Life Geboortefotografie. Door haar komst binnen mijn bedrijf krijgen we de kans nog meer aandacht aan ouders te kunnen geven waarvoor wij mogen werken. Ook krijg ik hierdoor de kans om me meer te gaan verdiepen in het hele proces van zwangerschap tot geboorte om deze kennis te kunnen gebruiken in mijn werk.

De meeste ouders waarvoor ik een geboorte heb mogen vastleggen weten hoe bijzonder ik het hele proces van de ontwikkeling en geboorte van een nieuw leven vind. Daarom heb ik in 2016 de grote stap gemaakt om mee te doen aan de loting en selectie voor de opleiding verloskunde. De twee vakgebieden van een geboortefotograaf en verloskundige hebben zoveel raakvlakken. Alleen als geboortefotograaf heb je een andere eindverantwoordelijk dan die van een verloskundige. 

Na een spannende selectie werd ik toegelaten om in september 2016 te mogen starten. Vlak voor de start van de opleiding ging het niet goed met ons tweede meisje. Een ziekenhuisopname volgde en een jaar intensieve medicatie. Medicatie waar ze moe van werd, misselijk, hoofdpijn en haar mama keihard nodig had. 

De gedachten dat ze me nodig zou hebben en dat ik bezig zou zijn met een intensieve studie naast mijn bedrijf brak mijn hart. Ik besloot mijn plek af te staan aan een van de vele op de wachtlijst en ben niet gaan studeren. 

Gelukkig is ons meisje inmiddels helemaal vrij van de medicatie en is ze ondertussen al 9 met een sterke wil, veel humor en zo’n fijn meisje om in ons gezin te mogen hebben. Er gingen drie jaar voorbij maar de wens om ooit deze studie te gaan volgen bleef. 

Na lang twijfelen heb ik in januari een tweede verzoek ingediend om weer mee te doen aan de selectie en loting. Bij de meeste opleidingen is er of een selectie of een loting. Bij verloskunde zit dit anders omdat de vraag naar deze opleiding groter is dan het aantal plaatsen op de arbeidsmarkt. Het is dus niet zeker als je de selectie doorkomt of je de opleiding ook daadwerkelijk mag volgen. Bij een goed resultaat van de selectieronde mag je mee doen aan de loting. 

Ik dacht nog vrij onopvallend de selectie mee te kunnen doen tot bij het inleveren van de kennisopdracht een student fluisterde: “Zo leuk dat je meedoet, ik lees al je blogs”. We hebben er samen om gelachen en het wachten op de einduitslag brak aan. De weken kropen voorbij tot de bekende witte envelop met het logo van de Academie Verloskunde Maastricht binnenviel. Trillend maakte ik de envelop op tot ik in de eerste zin las: “GEFELICITEERD”. 

Nu de toelating een feit is zijn we achter de schermen begonnen met het kijken naar de organisatorische kant. Gelukkig scheelt het dat je in het vak als geboortefotograaf al gewend bent om op de meest gekke te tijden te werken en flexibel te zijn. 

Éen ding staat voorop:” Ik wil nog lang niet stoppen met het vastleggen van geboortereportages en het schrijven van de verhalen”. Dus ging ik samen met een voor mij fantastische business coach op zoek naar de juiste persoon die mij zou kunnen ondersteunen binnen Pure Life Geboortefotografie. Het contact met ouders en de fotografie wil ik blijven vasthouden maar was daarbij wel opzoek naar iemand die de twee passies van verloskundige en geboortefotografie begreep. Die samen met mij Pure Life Geboortefotografie steeds verder wil verbeteren om de ouders  waarvoor wij dit moment mogen vastleggen nog meer in de watten te kunnen leggen en dit mooie werk door te blijven zetten.

De keuze viel op Diede en bij het zien van haar werk, haar oog voor fotograferen en vooral haar omgang met ouders en zorgverleners wist ik gelijk dat ze juiste persoon op de juiste plek is. We zijn achter de schermen heel hard aan de slag zijn gegaan en hebben samen enorm veel werk verzet en uitgewerkt. Nieuwe plannen en ideeën uitgewerkt om steeds dat beetje extra te kunnen blijven geven. 

We gaan iedere reportage als team samen afleveren aan ouders en bekijken en versterken elkaar in het fotograferen, bewerken en de aandacht en contact aan ouders. Doordat we samen dit hele proces bewaken en aan werken is er ruimte om te gaan studeren en tussen de studie te genieten van het vastleggen van een geboorte. Zo zal ik Diede ondersteunen wanneer ze voor ouders heeft gefotografeerd en andersom zal ze mij ondersteunen na het fotograferen. 

De kennis die ik zal opdoen tijdens mijn studie wil ik graag meenemen tijdens mijn werk. Een uitgestippeld plan wat te doen na mijn studie is er nog niet. Wat wel voorop staat is dat we heel veel leuke dingen gaan doen de komende maanden. In mijn werk als geboortefotograaf heb ik zo vaak gehoord: “Als ik het over kon doen dan zou ik verloskunde gaan studeren”. Voor al deze volgers zal ik jullie daarom vanaf a.s. vrijdag wekelijks meenemen in een blog die gaat over de weg naar verloskunde verteld. De mooie, ontroerende, uitdagende en misschien soms emotionele momenten. 

Per maand zal ik zelf minimaal drie geboortes zelf blijven vastleggen en zal Diede de kans krijgen om haar mooie werk te laten zien aan de volgers van Pure Life Geboortefotografie. De examenuren en stages in het eerste jaar van de studie zal Diede binnen Pure Life opvangen. Voor het eerste studie jaar is dat 1 week in oktober en 1 week in december. Voor alle overige data’s blijf ik gewoon beschikbaar.  

Mijn studie is nog lang niet de laatste verandering die we hebben voorbereid binnen Pure Life. A.s. dinsdagavond maken we een nieuw concept bekend dat wij vanaf a.s. dinsdagavond zullen lanceren. Een concept waarbij de beleving en het vasthouden van herinneringen centraal staat. 

Benieuwd naar dit concept? Volg dan a.s. dinsdagavond 10 september a.s. onze pagina. 

De nieuwe blog: “De weg naar verloskunde is te lezen vanaf a.s. vrijdagavond om 20:30 uur op deze pagina”. 

Mirjam & Diede

4 Reacties

 • Jolanda schreef:

  Geweldig Mirjam! Heel mooi geschreven.
  Super dat je je hart volgt en doet wat je gevoel zegt! Ik wens je veel succes met de opleiding en hoop nog vele mooie verhalen te lezen.😘
  Diede ik wens je veel succes in het team.vsn Mirjam en hoop dat je je passie eruit kunt halen

 • Kelly meijers schreef:

  Toppertje! Wat mooi dat je al deze kansen met beide handen aangrijpt! Je bent een doorzetter, harde werker. 😍❤️

 • Tessa schreef:

  Wauw Mirjam!!! Wat een geweldige stap binnen jouw carrière! Je bent een warme, toegankelijke en empathische vrouw met een flinke portie doorzettingsvermogen! Ik weet zeker dat jij een fantastische verloskundige zult zijn! Veel succes en werkplezier tijdens jouw opleiding tot verloskundige. Liefs Tessa

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.