De verloskundige aan het woord – deel 4

Het moment dat die ooh zo vervelende persweeën en pijn verdwijnen en je een prachtig kindje op je borst ziet verschijnen…

Dat moment is voor velen het moment dat ‘alles’ goed maakt. Onder het begrip alles kun je denken aan de zwangerschapskwaaltjes van de afgelopen 9 maanden, de misselijkheid, de vermoeidheid, de bekkenklachten en dan nog maar niet te praten over de bevalling zelf;)

De eerste magische momenten

Maar we vergeten vaak het belangrijkste, want dat moment dat jullie kindje voor het eerst de borst raakt, de eerste ademteug neemt en de eerste geluidjes van zich laat horen, dat is het moment waarop de binding tussen moeder en kind ontstaat! En dat is een magisch moment om mee te mogen maken. Je ziet die opluchting, tranen van geluk en ontzettend veel liefde ontstaan .. Zo puur!

Echtparen die hun eerste kindje verwachten bespreken op het spreekuur vaak dat ze bang zijn zich niet gelijk na de bevalling één met het kindje te voelen en zich niets voor te kunnen stellen van de roze/blauwe wolk.. Bang voor het onwetende, bang voor de vermoeidheid en o.a. bang voor de onzekerheid. Als verloskundige vertel ik de aanstaande ouders dat het wellicht heel cliché klinkt maar dat de natuur echt zijn werk zal doen en ze op hun instinct moeten vertrouwen! Het is dan ook ontzettend leuk om na de bevalling of kraambed te horen te krijgen dat ik ‘gelijk’ had en dat het ouderschap oftewel de binding met hun kindje na de geboorte het meest bijzondere moment is wat ze ooit hebben mogen meemaken.

En wij, wij zijn natuurlijk super blij dit terug te mogen horen en van deze ontzettend mooie gebeurtenis getuige te mogen zijn.

Wat ik dan ook aan alle aanstaande papa’s en mama’s wil meegeven is: ” Vertrouw op je gevoel en geniet van iedere seconde, want de tijd vliegt voorbij!” En ja de band die al zo snel tussen moeder en kind ontstaat, die is immens!

Liefs Annemarie

Verloskundige bij verloskundigenpraktijk LIEF

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd