De weg naar verloskunde – deel 3

Ondanks dat deze week een rustige week was qua les was, was het toch een week van multitasken. De aandacht werd verdeeld tussen verloskunde studeren en een gezin, een fantastische mooie opleidingsacademy voor (aankomende) fotografen hebben en daarnaast ook weer een hele mooie geboorte binnen Pure Life Geboortefotografie mogen vastleggen.

Verloskunde studie

De week begint met de onderwijsgroep waaraan je gekoppeld bent als student. Voor degene die nu pas invallen met het lezen van de blog even een korte uitleg over de onderwijsgroepen. Binnen de opleiding verloskunde in Maastricht word je per blok verdeeld onder onderwijsgroepen. Met deze groep ga je samen studeren. Pittige thema’s doornemen en elkaar stimuleren om anders te leren dan alleen uit boeken kennis te stampen. Na twee pittige theoretische onderwerpen met veel anatomie is het deze week tijd voor een iets luchtiger onderwerp.

Hoe leuk is het om aan je medestudenten meer te mogen vertellen over je werk als geboortefotograaf. Ik vind het fantastisch. Binnen no-time staan we met z’n allen gebogen over een film die de geboorte van een nieuw leven laat zien. Na het bekijken van de film laat ik ze nog een klein deel van een serie zien waarmee ik in november van dit jaar een onderscheiding bij M.P.N. hoop te mogen krijgen. Een onderscheiding waarvan ik de waarde naar buiten niet weet maar voor mij veel waarde heeft. M.P.N. is een netwerk van professionele fotografen op een hoog niveau waar je met elkaar afspreekt om binnen twee jaar na aanmelding je werk te laten beoordelen. Je kiest zelf je coaches en samen werk je aan je eindopdracht. Deze eindopdracht wordt beoordeeld door een team van internationale fotografen. Het streven is een bronzen, zilveren of gouden onderscheiding te mogen krijgen. Als de meiden van de onderwijsgroep goed hebben opgelet weten ze al welk thema ik gekozen heb…. shhhhh….

Naar een academisch ziekenhuis

Dankzij een iets rustigere week heb ik de kans om nog een keer alles opnieuw op een rijtje te zetten. Weer iets bekender te worden met alle informatie die allemaal perfect voor je is voorbereid maar het even zoeken is waar je het kunt vinden. En weer een kleine mijlpaal komt dichterbij. Mijn eerste stageplek is bekend! Medio oktober zal ik een week mee mogen lopen in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Een fantastische uitdaging om een kijkje achter de schermen te mogen nemen van een Academisch Ziekenhuis. Het verschil kunnen ervaren tussen een Academisch Ziekenhuis en de overige ziekenhuizen waar ik nog zal gaan stage lopen.

Kijken naar een bevalling. Heel eerlijk? Na bijna 300 geboortereportages te hebben vastgelegd was de kijkstage wel één van de onderdelen waarvoor ik vrijstelling vroeg. Het antwoord was kort maar krachtig: “Dan ga je maar andere dingen leren en bekijken”. Helemaal logisch natuurlijk, want het verloskunde werk begint en houdt natuurlijk niet op bij de baring van een kind.

Stage lopen en geboortefotograaf zijn, kan dat wel?

Gelukkig hebben we binnen Pure Life Geboortefotografie het geluk dat ouders al heel lang van te voren boeken. Vaak zelfs al na een positieve zwangerschapstest. Ruim voor de start van mijn studie ben ik al in gesprek gegaan met de Academie en werd aangegeven in welke weken de stages zullen plaatsvinden. De toetsen en stages zijn de enige momenten die je echt niet mag en kunt missen. Vanaf het moment dat ik werd toegelaten tot de opleiding heb ik dit al aangegeven bij ieder intakegesprek en rekening gehouden met het aantal geboortes dat we hebben aangenomen. Dankzij de ondersteuning van Diede binnen mijn bedrijf kan ik met een gerust hart die week stage lopen.

Leerjaar drie zal een hele uitdaging gaan worden met het aantal weken stage. Gelukkig is het nog een hele weg naar leerjaar drie. Achter de schermen heb ik al kunnen genieten van de mooie reportages die Diede heeft gemaakt. Tegen de tijd dat we in leerjaar drie zijn aangekomen zullen onze klanten net zo blij en eigen met Diede zijn als ik dat ben. Ze is de afgelopen weken letterlijk overladen met lieve berichtjes, kaartjes en zelfs kado’tjes van ouders die zo blij waren met de geboortereportage die ze voor ze heeft vastgelegd. Je sluit haar letterlijk in je hart als je haar ontmoet.

Verloskunde studeren en een gezin

En dan misschien wel de mooiste mijlpaal van deze week:  EVAN LOOPT. Ons mannetje, in mijn ogen nog zo klein, stapt sinds deze week in het rond. Met bibberende beentjes, een grote smile en knikkende knietjes dartelt hij de kamer door.

De aankomende week is het tijd voor de vaccinaties, studeren, anatomie, studeren, weer prikken, weer studeren. De carrousel is aan de beurt. Geen idee wat dat gaat inhouden dus we zullen wel zien of we een gezamenlijk schoolreisje krijgen of dat het toch iets te maken heeft met verloskunde. Het gaat ongetwijfeld over de weg naar verloskunde toe. Deze blog ging iets meer over werk en alles rond de studie, maar volgende week zal ik weer meer over de inhoud van de opleiding tot verloskundige vertellen.

Alle edities van ‘De weg naar Verloskunde’ vind je gebundeld op onze website!

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd