De zwangerschap van onze geboortefotograaf Diede – deel 3

De eerste controle bij de verloskundige

Rond de 16 weken heb ik de 1e controle bij de verloskundige, leuk om weer even bewust over de baby en deze zwangerschap te praten. De dagen -wat zeg ik- de weken vliegen voorbij. Gelukkig voelt het voor mij niet anders of gek deze controle.. behalve dan het mondkapje. Al vanaf mijn 1e zwangerschap ging Sjoerd mee naar de belangrijke afspraken en sloeg hij de controles over. Deze zwangerschap voelt dat dus niet anders voor ons.

Ik heb de controle bij een leuke verloskundige die ik nog ken van de zwangerschap van Mees. We kletsen wat over hoe het nu gaat met mij, over de uitslag van het Nipt onderzoek en het overig bloedonderzoek. Mijn ijzer is wat aan de lage kant, maar niets om mij zorgen over te maken, dat doe ik ook niet want dit is voor mij heel normaal.

Een derde kindje dus je zult al wel wat voelen

Dan wil de verloskundige graag even voelen hoe de baby en de baarmoeder groeien en natuurlijk even naar het hartje luisteren.

‘3e kindje je zult al wel wat voelen’  zegt ze. Gek genoeg is het deze zwangerschap een stuk minder, ik voel heel soms iets fladderen maar dan ook weer dagen niet. Bij Mees had ik dat ook die voelde ik met 24 weken pas echt. Tja en Bink is Bink onze Stef stuntpiloot, wat heeft die liggen stunten, rollebollen, schoppen en draaien. Die voelde ik al met 12 weken. Ik weet nog dat ik met 16 weken zwanger van Bink, tegen de verloskundige zei ‘ik heb een drukke baby en voel hem heel sterk sinds 12 weken’ waarop de verloskundige aangaf dat kan bijna niet zo vroeg.

Het moment dat ze het hartje wil luisteren is het eerste wat we horen een dikke ‘back kick’. De woorden van de verloskundige waren daarna ‘Zo ik denk inderdaad dat jij deze baby al heel goed voelt’. Leuk weetje over Bink;  is dat de verloskundige nooit direct het hartje van Bink heeft kunnen horen met de doptone, die jongen lag nooit stil. En dat zien we nu ook terug in zijn karakter. Maar goed we dwalen af. Het hartje klonk super en de buik groeit ook mooi mee.

Mijn wensen voor de bevalling

Dan bespreken we nog even kort mijn wens voor deze bevalling. Helaas zit mijn bevalgeschiedenis niet helemaal mee. Ik heb zowel bij Mees als Bink een sectio gehad. Waarna het advies van de gynaecoloog is ‘2x sectio is 3x sectio’. Dit advies geven ze ivm met verschillende risico’s en de kansen daarop. Al bij de 1e echo kreeg ik dit te horen. En ik zal eerlijk zijn dat was even slikken.

Wist ik veel in 2017 en 2019 wat de mogelijkheden waren, en buiten dat toen had ik niet de ervaring die ik nu wel heb. Door mijn werk ben ik er heel anders naar gaan kijken. Ik heb mogen ervaren hoe mooi een bevalling kan zijn en wat die prachtige geboortes met mij deden. Maar goed mijn verloskundige geeft mij aan dat ik dat met 34 weken kan bespreken met de gynaecoloog als het bevalplan ter sprake komt. We sluiten de prettige controle af en ik ga lekker naar huis. Fijn dat het goed gaat met de baby en mij.

Nooit meer zo’n bevalling als bij Bink

In de dagen die volgen, merk ik dat ik helemaal niet wil afwachten tot dat gesprek met 34 weken. Steeds meer merk ik dat ik wil weten wat de mogelijkheden zijn voor mij en groeit de wens om de natuur nog een keer een kans te geven. 1 ding weet ik zeker zoals ik bij Bink ben bevallen wil ik nooit meer.

Wel moet ik zeggen dat ik niet zo goed weet waar ik moet beginnen. Er is zo veel te vinden, er zijn zoveel adviezen en ervaringen te lezen. Het duizelt mij een beetje en daardoor laat ik het allemaal wat liggen en doe ik niks met wat ik lees. Tot ik via Instagram in gesprek kom met een coach ‘Bevallen met Kimberley’, die dolgraag tijd voor mij maakt zodat ik wat vragen kan stellen. Wat was dat een fijn en open gesprek vol met tips, adviezen en mensen die ik zou kunnen benaderen. Ik krijg er energie van en kom meteen in actie. En ga aan de slag.

De 1e stap is dat ik een afspraak ga maken met de gynaecoloog die de sectio van Bink heeft gedaan. Daarnaast heb ik ook een verloskundige gevraagd om advies, die super lief en uitgebreid antwoord op mijn vragen geeft en adviezen geeft. Zo ontzettend lief. Vroedvrouw Margot heet ze.

Genoeg stof om over na te denken ik ga met de adviezen en tips van de coach en de verloskundige die ik even sprak aan de slag. Een proces wat nog lang niet ten einde zal zijn, maar ik heb er vertrouwen in. En ben benieuwd wat het gesprek met de gynaecoloog mij gaat brengen.

Ik geniet van deze zwangerschap en ben mij bewust dat alles nog helemaal open is het feit dat er nog niks vast ligt stelt mij gerust.

Volgende week weer een blog over deze zwangerschap. Dank jullie wel voor het lezen en alle leuke reacties tot nu toe.

Ik wens jullie een fijne avond en tot volgende week.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd