De zwangerschap van onze geboortefotograaf Diede – deel 6

Deze week voor jullie weer een spik splinter nieuwe blog over mijn zwangerschap. Vorige keer nam ik jullie nog even mee terug in de tijd, naar de 20 weken echo. Dat is al weer even geleden natuurlijk. Dus je kunt wel stellen dat ik een stuk boller ben geworden in de tussentijd. Het duurde misschien even maar ik voel onze topsporter goed bewegen. Ook op tijden dat het van mij wat minder mag. Aan de andere kant is het wel weer heel gezellig dat getrappel als je toch niet kan slapen in de nacht of bij 1 van onze andere monstertjes aan het bed zit.

En dan nu natuurlijk de vraag hoe het nu met mij gaat?

Het gaat eigenlijk heel erg goed, ik besef dat ik weer een enorme bofkont ben dat ik in deze gezondheid voor de 3e keer een zwangerschap mag beleven. Nee dat wil niet zeggen dat ik geen last heb van kwaaltjes, want hallo lage bloeddruk en ijzer tekort. Een combinatie die er bij mij voor zorgt dat ik meerdere keren per dag een ‘wegtrekker’ heb. Een teken dat ik even moet gaan zitten voordat ik echt onderuit ga. Het geeft soms wel bijzondere taferelen. Zo ga ik bij gebrek aan een bank of een stoel binnen handbereik met mijn hoofd tussen mijn benen hangen of op de grond liggen met mijn benen in de lucht. Gelukkig krijg ik hele ‘fijne’ (not) tabletjes die mijn ijzer aan moeten vullen. Zo kan ik straks tijdens en na de bevalling ook nog op mijn benen staan. Ik slik deze tabletjes dus maar braaf ookal vind ik het echt piep tabletjes. Ik wil ook niet onnodig met 0-1 achterstand aan mijn bevalling en kraamweek beginnen. Het is overigens een kwaaltje wat veel zwangere vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap, en dit hoort dus ook bij mijn standaard kwaaltjes van mijn zwangerschap.

Rechtop slapen en een propvolle buik

Liggen in bed is er ook niet meer bij. Ik slaap inmiddels rechtop en dan op mijn linker zij gedraaid… Maagzuur door die groeiende baby en dat met mijn 1.60 m. is dus nu al een propvolle buik.
Wist je trouwens dat het hebben van maagzuur ook kan komen doordat je kindje al een bos haar op het hoofdje heeft?  Dit komt door de hormonen oestrogeen en progesteron die de haargroei bij je baby stimuleren, maar ook het ontspannen van je slokdarmklep… vandaar het opborrelende maagzuur. Ik ben dus heel benieuwd hoeveel haar deze baby heeft als hij of zij straks geboren is.
Ik heb nu ook al een tijdje last van harde buiken als ik te veel of te snel wil, en zo nu en dan ook wat oefen weeën. Maar dat wil natuurlijk niks zeggen over wanneer deze baby gaat komen.
Verder heb ik een heel actief baby’tje in mijn buik waar ik meerdere keren per dag heel bewust van geniet. Omdat ik dat straks echt ook ga missen maar ook omdat het met zo veel kracht gaat dat ik wel even moet stoppen met wat ik aan het doen ben. Een bevestiging dat het goed gaat met onze baby.

Een goed gesprek

Maar goed waar ik dus naar toe wil is eigenlijk waar ik nu sta in mijn zwangerschap… wat weten we inmiddels over mijn a.s. bevalling. Eerder vertelde ik jullie dat ik voor een VBAC (vaginale bevalling na keizersnede) wil gaan, nadat ik zowel bij Mees als bij Bink een keizersnede heb gehad. En dat ik een 1e gesprek heb gehad met de gynaecoloog.

In de volgende blog vertel ik meer over de gesprekken die ik met mijn gynaecoloog heb gehad, en hoe het er nu voor staat. Want mag ik gaan voor een VBA2C of is het verstandiger om toch voor een geplande keizersnede te gaan??
Volgende week dus meer hierover.
Ik ben wel eens benieuwd had jij ook last van zwangerschapskwaaltjes zoals, lage bloeddruk en maagzuur? En had je kindje dan ook zoveel haar? Of had je andere kwaaltjes?

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd