Eva Rose Birth Photography – Workshop

Birth Photography and an introduction to Doula Practise

Internationaal Geboortefotograaf Eva Rose uit Noorwegen gaf afgelopen weekend en maandag voor het eerst drie workshops in Nederland bij Pure Life Geboortefotografie. In samenwerking met Mirjam Cremer werden er in de studio van Pure Life Geboortefotografie 3 unieke workshops gegeven en deze samenwerking smaakt naar meer.

Wie is Eva Rose

Sinds haar derde levensjaar loopt ze al met een camera in haar handen. Op haar zevende was ze aanwezig bij de geboorte van haar zusje. Dat moment maakte zoveel in haar los, vanaf dat moment wist ze dat ze geboortes wilden fotograferen. Inmiddels is deze passie uitgegroeid naar een missie waarin ze kennis op het gebied van baren en verloskunde in verschillende culturen en nationaliteiten wil delen. Met het delen van deze kennis wil ze ouders laten zien dat het baren van een kind niet geassocieerd hoeft te worden met pijn. Dat het niet de meest pijnlijke ervaring is die ene vrouw kan meemaken, maar …

Het jaar 2020 heeft de W.H.O. (World Health Organization) uitgeroepen tot het jaar van de verpleegkundige en verloskundige. Dat is het moment waarop Eva besloot haar huis te verkopen en te starten met haar Tour Around The World. Vanwege Covid-19 heeft ze haar tour tijdelijk moeten staken maar langzaam hoopt ze deze tour weer te kunnen starten. Deze tour heeft als doel te leren van alles op het gebied van geboorte in verschillende landen en culturen. Eva is naast een gerespecteerd geboortefotograaf vooral een geboortefotograaf met een verhaal en missie. Ze werkt als geboortefotograaf en doula en is bereid haar kennis te delen.

Ruim 14 aanstormende talenten hebben de afgelopen dagen van haar kennis en kunde mogen genieten. Wat we tijdens deze dagen hebben mogen meemaken is eigenlijk in woorden niet te vangen. Omdat we jullie heel graag willen meenemen in de sfeer en kennis wat we hebben geleerd hebben we een film van één van de dagen gemaakt. Naast fotografie en film is er gesproken over de ondersteuning van een zwangere tijdens de baring. Natuurlijke pijnbestrijding, de werking van het bekken en zo veel meer.

Haar afsluitende advies zal ons nog lang bijblijven:

Don’t give a shit what others say, spread your knowledge. Woman have a choice and they have options!

Benieuwd naar deze dag? Bekijk dan de onderstaande film.

En de reactie thuis…

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd