Fotograferen tijdens een keizersnede MUMC+ maakt het mogelijk!

Pure Life Geboortefotografie heeft groot nieuws! Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij dit met jullie mogen delen en de samenwerking met Maastricht UMC+ mogen aangaan:

Een geboorte is een uniek en onomkeerbaar moment. Steeds meer ouders willen dit graag vastleggen. In de verloskamers is dat al langere tijd mogelijk. Voor het maken van foto’s tijdens een bevalling in een operatiekamer gelden wel voorwaarden. Het MUMC+ heeft hiervoor recent overeenkomsten afgesloten met drie geboortefotografen.

De meeste baby’s komen in één van de verloskamers van het MUMC+ ter wereld. Ouders zijn voor het vastleggen van de geboorte vrij om dit op hun eigen manier in te vullen. Zij kunnen bijvoorbeeld een familielid vragen om bij de bevalling aanwezig te zijn om foto’s te maken. Voor het maken van foto’s tijdens een keizersnede hanteert het MUMC+ wel strikte regels. In de operatiekamer gelden strenge richtlijnen voor onder meer kleding en hygiëne. Meestal mag alleen de partner mee de operatiekamer in.

Afspraken

Om tegemoet te komen aan de wens van veel aanstaande ouders, heeft het MUMC+ met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt. Deze fotografen zijn goed voorbereid, hebben ruime ervaring of zijn allen aangesloten bij de branchevereniging Dupho geboorte / geboortefotografen.com. Ze hebben in het ziekenhuis uitgebreide instructies gekregen en zijn rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer. Zij kennen de richtlijnen voor kleding en hygiëne. Daarnaast hebben zij aantoonbaar ervaring met fotografie bij verschillende soorten bevallingen.

De Geboortefotograaf

De ouders nemen vooraf zelf contact op met de geboortefotograaf van hun keuze om hun wensen te bespreken. Gaat de baby via een geplande keizersnede ter wereld komen, dan kan alleen een afspraak worden gemaakt met een geboortefotograaf met een overeenkomst met het MUMC+. Geboortefotografen zonder een overeenkomst zijn uiteraard gewoon welkom om een bevalling in de verloskamer vast te leggen.

Meer informatie over geboortefotografie staat op de website van het MUMC+.

Gecontracteerde geboortefotografen zijn:

  • Pure Life Geboortefotografie: Diede Verschuuren
  • Lobke Koppens Geboortefotografie
  • Pure Life geboortefotografie: Mirjam Cremer

Bijgaand enkele foto’s gemaakt door Pure Life Geboortefotografie tijdens een sectio in het MUMC+.

—————————————————————————————-

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie de heer Rik van Laake van het MUMC+ ziekenhuis: tel: 043-3872951
MUMC
Bezoekersadres:
P.Debeijelaan 25, 6229 HX Maastricht

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd