Geboorte middels keizersnede in beeld

In deze blog laten we een geboorte zien via een keizersnede in beeld. Op 4 september jl. werd dit prachtige mannetje Tjoerie geboren op de ok van het Zuyderland Ziekenhuis. Regelmatig horen wij van ouders dat ze geen idee hebben hoe een geboorte via een keizersnede eruit ziet.

Daarom laten we vanavond een klein deel uit de geboortereportage van Tjoerie zien. We laten speciaal de beelden van de geboorte zien. Uiteraard maken we ook heel veel foto’s van jullie eerste ontmoeting en de eerste uren na de geboorte. Ook voor ons als geboortefotograaf blijft dit een extra spannend moment. Je weet vooraf nooit hoeveel ruimte je kunt krijgen en hoe de geboorte zal verlopen. Er heerst vaak een extra serene rust op de ok. Je bent je nog meer bewust van je omgeving en dat je vooral niet wil opvallen.

In de afgelopen zeven jaar vond ik het fotograferen van een geboorte zo speciaal dat ik na iedere geboorte het mondkapje bewaarde. Zo groot voelde het voorrecht om daar te mogen staan voor ouders en het vertrouwen van artsen te mogen krijgen. Nog steeds voelt dit als een groot voorrecht maar heeft het mondkapje inmiddels een andere associatie gekregen.. niet echt iets wat ik nu met trots bewaar.

Waardevol en helend

De waarde van deze reportages zijn niet te beschrijven. Het helpt in de acceptatie en de verwerking en helpt ouders alles een plekje te kunnen geven. Als de dag van gisteren herinner ik me nog mijn allereerste keizersnede die ik in 2013 mocht vastleggen. Totaal overstuur was mama na de geboorte. In haar beleving had ze haar zoon vlak na de geboorte niet mogen vasthouden. Hartverscheurend huilde ze: “Ze hebben me mijn kind niet gegeven”. Nog op de recovery konden we haar laten zien dat ze wel degelijk haar zoon heeft vastgehouden en dat hij na controle als eerste bij haar mocht liggen. Hoewel deze mama nog veel te verwerken had, had dit beeld zoveel waarde voor haar en heeft het veel verdriet gespaard. Nog mooier is dat ik nog altijd een hele speciale band heb met deze mama.

Denk ook aan de unieke momenten zoals die kroelhandjes hieronder op de foto of het vastgrijpen van de navelstreng. Momenten die ook papa niet mee zal krijgen. We hopen dat deze blog jullie laat zien hoe mooi en bijzonder een geboorte is, ongeacht op welke manier je kindje ter wereld komt. Negen maanden lang heb jij als mama gezorgd voor het laten groeien van jouw (jullie) kindje. Al is er maar één mama die met een gevoel van falen in haar maag zit en na het zien deze blog ziet hoe krachtig ze is om een kindje onder haar hart te laten groeien. Al is er maar één mama die verdriet kan verruilen voor trots dan hebben we ons doel met deze blog bereikt.

Lieve Kristel & Roberto bedankt dat we de beelden van jullie geboortereportage mogen delen.

 

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd