Geboortefotografie – Badbevalling – Brin

De wens van een thuisbevalling in bad

Jens en Marlou hebben ervoor gekozen de geboorte van hun tweede kindje (dat hopelijk een badbevalling zal worden) te laten vastleggen door te kiezen voor een Geboortereportage. Bij haar eerste bevalling had ze er niet aan moeten denken om een fotograaf bij de bevalling te vragen. Nu ze weet hoeveel impact de geboorte van een kind heeft en de manier van bevallen wil ze niets liever dan dit laten vastleggen.

De weken gaan voorbij en maart 2020 breekt aan, een maand die geschiedenis zal maken in de wereld. Het werd de maand waarin de hele wereld op slot ging, iets wat we allemaal nog nooit hadden meegemaakt.

Controle’s bij de verloskundige mochten niet meer met partner. Er worden geen handen meer geschud, zorgverleners dragen mondmaskers en 1,5 meter afstand van iedereen buiten je gezin wordt “het nieuwe normaal”. Scholen gaan dicht, restaurants zijn dicht en geen evenementen meer. Daar waar we eerst allemaal nog denken dat deze waanzin maar een paar weken zal duren is het snel realiteit.

In één klap ziet Marlou haar wens opgaan in rook en is enorm ongerust. Maanden lang blijft het onduidelijk of ik de geboorte van hun kindje mag vastleggen. Gelukkig kan ze terecht bij haar verloskundige en staat Jens steeds voor haar klaar. Wanneer begin juni, vlak voor de uitgerekende datum blijkt dat we de bevalling kunnen vastleggen kan haar geluk niet op.

Inmiddels komt de uitgerekende datum steeds dichterbij en verbaast Marlou zich iedere dag dat haar buik zo hard kan groeien.

Maandag 22 juni 2020

Het is 14:32 uur wanneer Marlou laat weten: “Even inside information” Omdat het vandaag de uitgerekende datum is en Marlou al dagen het gevoel heeft dat de geboorte zich ieder moment kan aankondigen vraag ik haar direct: “vertel”.

Die ochtend is ze bij de verloskundige geweest en dankzij de 2 cm ontsluiting was er een mogelijkheid om de vliezen iets los te maken van de baarmoederwand. Dit is een van de manieren om een bevalling op natuurlijke wijze een zetje in de rug te geven. Na het strippen zoals dit wordt genoemd blijft ze last houden van harde buiken. Ze weet van zichzelf dat ze een hoge pijngrens heeft dus wanneer is het nu het moment om iemand te bellen….

Ze besluit om nog even te proberen wat slaap te krijgen nu Nele voor de zekerheid bij Marlou’s nicht is. Jens is inmiddels naar huis gekomen en werkt voor de zekerheid thuis verder. Tegen half 6 laat ze weten het heel lastig te vinden om te pijlen wat het nu is wat ze voelt.

Rond 19:24 uur laten ze weten dat Nele door oma is opgehaald en ze toch maar voor de zekerheid de verloskundige hebben gebeld. Ze denkt nog even dat het een reactie op het strippen is. Ze besluit onder de douche te gaan staan om te kijken hoe de krampen hierop reageren.

Nog geen half uur later om 19:51 uur laat Jens weten dat de verloskundige onderweg is en twee minuten later dat Marlou 7 cm ontsluiting heeft. Gelukkig wonen ze heel dichtbij en sta ik rond 20:20 uur in de keuken.

Schiet op met dat bad

Nauwelijks krijgt Jens de tijd om het bad te vullen, de weeën zijn zo ontzettend krachtig ze weet niet waar ze het zoeken moet. Ze ijsbeert door de keuken, woonkamer, gang, man wat is dit heftig.

Niet veel later vraagt de verloskundige haar om te draaien en onderuit te gaan zitten. Samen met Jens krijgt ze het voor elkaar om van houding te wisselen.  Inderdaad wat gaat dit ongelofelijk snel langzaam wordt het hoofdje geboren. Vol emotie strekt ze haar armen uit en pakt hun kindje aan. Ze kijkt en kijkt nog eens, ze hebben een meisje! Tranen van geluk, emotie alles tegelijk komt over ze heen. Op de uitgerekende datum is dit meisje geboren en ze mag de naam Brin dragen. Wat is ze prachtig en tranen van geluk rollen over haar wangen.

Zoveel liefde voor zo’n klein meisje, ze nemen uitgebreid de tijd om haar van alle kanten te bekijken en bewonderen. Ze hebben het gewoon gedaan, na een heftige eerste bevalling is ze nu thuis in haar eigen huis in bad bevallen. En dat zonder een enkele hechting! Het komende uur blijft Brin heerlijk bij mama liggen.

Genieten en bewonderen

Lieve Marlou & Jens, nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van Brin. De bevalling waar je zo op gehoopt had en wij je zo gegund hadden. Hopelijk mogen de foto’s jullie laten zien wat een fantastisch team jullie zijn.

Zoveel kracht en liefde samen, een beter thuis kunnen we Brin niet wensen met twee ouders en een grote zus die zielsveel van haar houden. Ik wens jullie heel veel geluk samen, bedankt dat ik dit speciale moment voor jullie mocht vastleggen. Geniet van de kraamtijd die officieel ruim 6 weken mag duren.

Liefs Mirjam

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Birthphotographers and writers of Birth Stories

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd