fbpx

Geboortefotografie – Mijn eerste jaar

Door 5 januari 2020 Nieuws

Geboortefotografie – Mijn eerste jaar. Wat een jaar…. 

Zoals de titel misschien al doet vermoeden, blik ik in deze blog terug op het afgelopen jaar. 

Want het was een druk maar leuk jaar in alle opzichten. Ik begon in januari aan iets nieuws, iets spannends maar tegelijkertijd voelde het zo goed. Ik koos ervoor om iets te doen voor mijzelf wat de uitkomst ook zou zijn. 1 ding wist ik zeker en dat was dat ik meer tijd wilde steken in het fotograferen. Zo begon ik in januari 2019 aan de Childbirth Photoacademy. Samen met een heleboel andere leuke fotografen, kreeg ik maandelijks een hele dag les van nationale en internationale fotografen en leerde ik stukje bij beetje steeds meer over het vak geboortefotografie. 

Buiten de ontwikkeling die ik doormaakte als geboortefotograaf. Ontwikkelde zich in mijn buik een lief klein kindje, dolblij was ik natuurlijk dat ik in maart weer een kindje mocht verwachten. In tegenstelling tot mijn 1e zwangerschap was deze zwangerschap iets minder prettig buiten de standaard zwangerschapskwaaltjes als slapeloze nachten, lage bloeddruk en misselijkheid. Hadden we wat extra medische controles, gleed ik van de trap, en leek onze kleine man zich met 34 weken al te willen melden. Deze zwangerschap werd ik mij nog bewuster van mijzelf en de kwetsbaarheid van een zwangerschap. En groeide ook de wens om dat kwetsbare moment van de zwangerschap, geboorte en nieuw leven vast te leggen voor andere ouders. 

In maart werd dan eindelijk onze zoon Bink geboren, Ook dit keer stond Mirjam ons bij en maakte de mooiste en dierbaarste foto’s. Er volgde een aantal intense weken met ons gezin van 4, waarin Bink, Mees en mijn herstel op 1 stonden en daarna kwam de rest van de wereld. 

Een paar maanden na de geboorte van Bink benaderde Mirjam mij. Na veel en regelmatig contact besluiten we om er samen voor te gaan. Vanaf dat moment gaat alles heel snel. Ik blijf de lesdagen van de Academy volgen, en bereid mij voor op de eerste geboortes die ik vast ga leggen. Ik weet nog goed dat de eerste geboorte zich aankondigde het voelde zo onwerkelijk, “ga ik dit echt doen”. 

Het was een hele bijzondere maar mooie en rustige geboorte. In de auto naar huis speelde ik de film nog 20 keer af in mijn hoofd. En kon ik alleen maar beamen waar Mirjam mij eerder voor waarschuwde “let maar op dit werk is verslavend” 

De 1e geboorte was een feit en in een rap tempo volgde er nog zoveel meer. Zoveel lieve ouders die blind in mij vertrouwde. En zoveel mooie geboortes mocht ik vast leggen. Eind juli fotografeerde ik mijn 1e geboortereportage en halverwege december mijn 14e. Daarnaast ook meerdere zwangerschap & Newborn reportages. Een drukke periode maar wat heb ik veel geleerd. En ik heb dingen gedaan waarvan ik een jaar geleden nooit had durven dromen het ooit te mogen doen. Sinds december 2019 ben ik toegelaten tot de beroepsvereniging van professionele geboortefotografen geboortefotografen.com. 

Geboortefotografie is van onschatbare waarde, en ik ben blij en trots dat ik voor ouders hier een stukje in kan bijdrage. Het afleveren van een reportage bij ouders die zoveel momenten zich niet meer bewust kunnen herinneren. Als ze dan vertellen dat ze tot tranen geroerd zijn en helemaal terug in het moment, bij het zien en lezen van de geboorte reportage. Dat is een onbeschrijfelijk gevoel. Het blijft zo mooi. 

Ik kijk met een heel warm en fijn gevoel terug op het afgelopen jaar het heeft mij zoveel gebracht. Zonder Mirjam, Sjoerd en mijn familie’s had ik dit nooit kunnen doen. Dankbaar ben ik voor het geduld, de kritische blik maar bovenal het enthousiasme en vertrouwen in mij. Dank jullie wel. 

Ik kijk uit naar 2020, een jaar met weer mooie reportages en heel veel mooie plannen. 

Diede

Geboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede VerschuurenGeboortefotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Newborn fotograaf Limburg-Pure Life Geboortefotografie-Diede Verschuuren 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.