fbpx

Geboortefotografie – ervaringen- deel 2

Door 11 februari 2017 Ervaringen Ouders

In deze nieuwe wekelijkse blog laten we ouders aan het woord over hun ervaringen met geboortefotografie. Vragen die wellicht meerdere ouders hebben en die we graag stellen aan ouders waarvan wij onlangs een reportage hebben mogen vastleggen. In deze tweede blog laten we Sandra Hundscheid aan het woord. Onlangs is ze thuis in bad bevallen van haar derde kindje Jailey. De geboorte is vastgelegd door Shirley Willems fotograaf voor Pure Life Geboortefotografie. Waarom heeft Sandra gekozen voor geboortefotografie? Hoe heeft ze dit ervaren? En waarom heeft ze ervoor gekozen de geboorte te laten vastleggen? Je leest het in het onderstaande mini-interview.

1. Wat was voor jou de reden om te kiezen voor geboortefotografie? Na al die mooie geboorteverhalen leek het me zo mooi om mijn derde bevalling vast te laten leggen. Ik wilde dit al graag bij mijn tweede bevalling. Maar omdat ik door een medische indicatie in het ziekenhuis moest bevallen, mocht ik er eigenlijk alleen de vader en nog één andere persoon bij. Ik wilde graag mijn moeder en zus erbij. Zij mochten er gelukkig toen het zover was ook allebei bij zijn van de verloskundige. Mijn zus heeft toen prachtige foto’s gemaakt!

2. Was je omgeving op de hoogte dat je ervoor koos om de geboorte te laten vastleggen? En wat waren de reacties? Ja, ik kreeg eigenlijk alleen maar positieve reacties.

3. Had je specifieke wensen m.b.t. de reportage?  Wat is graag wilde waren foto’s waar Jailey nog onder water was. Ik ben namelijk in bad bevallen (nog net op het nippertje hi hi). De eerste keer borstvoeding geven wilde ik graag vastgelegd hebben. Het belangrijkste moment vond ik de eerste ontmoeting met haar broers!

4. Heeft het je rust verstoord om een geboortegraaf bij de geboorte te hebben? Helemaal niet! Ik had sowieso meteen een klik met Shirley. Ik was alleen bang dat ze te laat zou zijn. Maar toen ze eenmaal binnen was, was ik er totaal niet mee bezig.

5. Hoe heb je een goede keuze kunnen maken tussen het groeiende aantal geboortefotografen?  Ik volg Pure Life Geboortefotografie al heel lang. Ik heb toen met Mirjam gemaild en met de kennismaking met Shirley voelde ik gelijk een klik. Ik wist zeker dat ik dit wilde!

6. Hoe kijk je er op terug? Heel positief! Shirley heeft de reportages gemaakt van mijn zwangerschap en de geboorte. Ook maakte ze een Newbornreportage. Mijn zoontjes waren heel gek op haar! Ze was maar net op tijd bij de bevalling maar ben haar ontzettend dankbaar dat ze deze mooie momenten voor me heeft vastgelegd. De foto’s waren van momenten die ik al helemaal niet meer voor de geest kon halen. Ik werd er emotioneel van. Zo mooi en ik ben zo blij dat ik dit heb vastgelegd.

7. Heb je tips voor ouders die twijfelen om de geboorte wel of niet vast te laten leggen? Als je twijfelt, zeker weten een keer kennismaken. Dat was voor mij echt de bevestiging dat ik het zeker wist, omdat ik me meteen op mijn gemak voelde!

Sandra bedankt dat je bereid was je ervaringen met ons te delen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.