Geboortefotografie in de Limburgse media

Dat geboortefotografie en het inhuren van een geboortefotograaf steeds gebruikelijk wordt wisten we al. Vandaag heeft de Limburgse media in Dagblad de Limburger in de regio’s Heerlen, Sittard en Maastricht een prachtig artikel geplaatst over de Maternal Assisted Sectio. De ouders van Maartje kozen ervoor dit mooie moment te laten vastleggen.

Moeder centraal

Moeder Melissa wordt centraal gesteld en mag haar verhaal doen. Ook komt het team van Zuyderland aan het woord en mochten wij een foto aanleveren. Vrijdag 26 februari is Maartje geboren en het was haar moeder die haar mocht aanpakken. Het is een prachtig, informatief en mooi artikel geworden. Deze manier van bevallen zal niet voor iedereen met een keizersnede een wens zijn, maar als de wens er is dan kan dit besproken worden in het Zuyderland ziekenhuis.

In de afgelopen zeven jaar (bijna 8) hebben we als de meest bijzondere geboortes mogen vastleggen. Deze geboorte hoort daar absoluut bij, een droom voor ons als geboortefotograaf. Als de media dit dan ook nog oppakt en de inwoners van Limburg laat zien dat dit mogelijk is dan is dat helemaal fantastisch.

Maar hoe werkt dit nu precies

Wanneer je wens is om natuurlijk te bevallen, je kindje zelf te kunnen aanpakken en dat blijkt niet te gaan dan kan de impact groot zijn. Vaak maken we mee dat moeders een gevoel van falen hebben en dat is zo onterecht. Negen maanden lang heb jij je kindje gedragen, de dag van de geboorte is een fractie van wat je als mama voor je kind hebt gedaan. En toch voelt dit vaak voor mama’s niet zo.

De Maternal Assisted Sectio komt het dichts bij een natuurlijk bevalling in de buurt. Je krijgt de mogelijkheid om als mama je eigen kindje aan te pakken. Wel is het belangrijk dit vooraf aan te geven want het vergt voor het medisch team extra voorbereidingen.

Zenuwachtig

Gisteren sprak ik Melissa (Maartje’s mama) nog en het was zo leuk ze zei: “Ik ben gewoon zenuwachtig, zo mooi dat hier aandacht aan wordt besteed”. Lieve Melissa en Rick wat fantastisch mooi dat jullie bereid waren zo’n intiem moment te delen en jullie verhaal te vertellen.

Maak kennis

Ga jij binnenkort bevallen en wil je graag de geboorte laten vastleggen? We maken graag vrijblijvend kennis met jullie. Wisten jullie dat wij een overeenkomst en toegang hebben voor het fotograferen van een geboorte tijdens een keizersnede in meerdere ziekenhuizen. Dit zijn o.a. Zuyderland-Geboortecentrum, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Pantein Ziekenhuis Boxmeer, Amphia Breda, Radboud Nijmegen, Meander Medisch Centrum Amersfoort, Bergen op Zoom en Elkerliek. Wij zijn gespecialiseerd in Zwangerschapsfotografie, Geboortefotografie en Newborn fotografie.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd