Geboortefotografie Limburg – Jaime

De dag van mijn eerste geboorte, het is 23 juli om 21.00 uur. Ik stap de verloskamer binnen en zie Jocelyn in het bad zitten. Ze zit heel kalm te wachten tot de volgende wee. Met veel geduld en rust puft ze de wee weg wanneer deze er is. Gek is het eigenlijk, kort voor de bevalling hebben we elkaar leren kennen. En nu sta ik 1 van de mooiste en intiemste momenten voor haar vast te leggen.

Drie weken eerder op 3 juli kom ik voor het eerst in contact met Jocelyn, we sturen wat mailtjes over en weer en hebben een fijn en persoonlijk contact. Heel graag wil ze de geboorte van hun derde kindje laten vastleggen. Niet lang daarna op maandag 22 juli in de avond krijg ik een berichtje van Jocelyn. Ze is die middag gestript en buiten wat flinke harde buiken lijkt er nog niks te gebeuren. Thuis zorg ik ervoor dat alles gereed is om te vetrekken. Jocelyn is namelijk zwanger van haar 3e kindje en de geschiedenis wijst uit dat haar bevallingen nogal snel gaan. Stiekem is er de hoop dat die avond de bevalling gaat beginnen.

De nacht gaat voorbij en buiten wat gerommel is de bevalling niet op gang gekomen. Jocelyn laat mij weten dat de verloskundige die middag langs komt om te kijken of er vordering is. Rond 15.00 uur een appje Jocelyn, ze heeft 3 cm ontsluiting en niet lang daarna breken de vliezen. Rond 19.30uur is het tijd dat ik naar ze toe ga. Onderweg zie ik de appjes binnen komen van Jocelyn, ze onderweg zijn naar het geboorte centrum.

Aankomst in het Geboortecentrum

Eenmaal aangekomen open ik de deur van verloskamer 1. Wat een rust straalt ze uit. Jocelyn’s moeder is bij de bevalling. Ze is een hele lieve en fijne steun voor Jocelyn. Haar man Justin zal niet op tijd bij de bevalling kunnen zijn, maar gelukkig hebben Jocelyn en Justin contact met elkaar tijdens de bevalling. Justin wijkt geen moment van zijn telefoon en steunt haar zo goed als hij kan. Onvoorstelbaar wat door ze heen moet gaan op dit moment. Weer wordt duidelijk hoe belangrijk een geboortereportage kan zijn.

Jocelyn heeft ruim een uur in bad rustig de weeën weg zitten puffen. Het gaat de goede kant op. De weeën worden intenser en Jocelyn moet zich iets meer gaan concentreren op iedere wee. Ze besluit op bed te willen liggen. Om iets voor half twaalf zit Jocelyn al op 8 cm het gaat super goed. Deze baby laat niet lang meer op zich wachten.

De weeën worden steeds krachtiger en gelukkig is daar haar moeder die Jocelyn een ondersteunende hand geeft. Dat is zo fijn wanneer je mama naast je staat. Ze ziet wat nodig is en je hoeft het niet te vragen. Het is wonderlijk om te zien hoe deze mama zo rustig blijft in deze pittige fase van de bevalling. Het is 00.10 uur wanneer Jocelyn druk voelt, het lijkt erop dat ze volledige ontsluiting heeft. Als de verloskundige dit heeft gecheckt mag ze om 00.14 uur beginnen aan de laatste fase van de bevalling.

Daar ben je dan

Een mooie samenwerking tussen mama, oma en de verloskundige. Een paar weeën  later om 00.19 uur ligt daar Jaime op de borst van Jocelyn. Met een flinke hap lucht en een paar uithalen laat hij horen dat het goed met hem gaat. Even lekker bijkomen bij mama van deze snelle bevalling. Terwijl Jocelyn geëmotioneerd aan Justin laat weten dat zijn zoon is geboren staat oma vol trots met tranen van vreugde haar kleinzoon te bewonderen. Alles zit erop en eraan een klein roze dapper jongetje van 3555 gram.

Jocelyn kan even bijkomen als Jaime door de verloskundige word gecontroleerd alles ziet er goed uit en oma mag de kleine man zijn kleertjes aantrekken. Als Jaime zijn 1e flesje drinkt en de 1e beschuitjes met muisjes zijn genuttigd op de gezondheid van Jaime mogen Jocelyn en Jaime zich klaar gaan maken om lekker naar huis te gaan. Voor mij een mooi moment om afscheid te nemen van deze lieve mensen en het kleine wondertje van een paar uurtjes oud.

Lieve Jocelyn en Justin, heel veel geluk en liefde samen met jullie prachtige gezin. Heel bijzonder om de geboorte van Jaime voor jullie vast te mogen leggen. Mijn eerste geboortereportage ik zal er nog vaak aan terug denken. Dank je wel. – Diede

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd