Geboortefotografie tijdens keizersnede

Geboortefotografie tijdens keizersnede is iets waar de fotografen van Pure Life Geboortefotografie ontzettend goed in zijn. Dat weet Lotte ook en zodra zij weet dat ze zwanger is, regelt ze als een van de eerste dingen een geboortefotograaf. Ze weet hoe waardevol het is om terug te kunnen kijken op een dag die je leven voor altijd een wending zal geven. De dag dat je moeder of vader mag worden. Wat zijn we blij dat geboortefotografie nu ook tijdens een keizersnede mogelijk is op steeds meer plaatsen. Een klein deel uit hun geboorteverhaal delen Lotte en Jesper graag met ons.

Geboortefotografie tijdens keizersnede – net zo bijzonder

De weg naar deze o zo gewenste zwangerschap was voor Lotte en Jesper niet zo vanzelfsprekend. Als buitenstaanders kunnen we vaak alleen maar luisteren en daar waar mogelijk een helpende hand bieden. Voor de mama’s die dezelfde weg zijn gegaan, is het een feit hoe zwaar en eenzaam de route naar dat lichtpuntje kan zijn. Maar Lotte en Jesper zijn nu zwanger en hier zo intens gelukkig mee.

Eind januari blijkt dit kleintje net als de weken daarvoor nog weinig veranderd te hebben in de ligging. Ze besluiten in te stemmen met een poging om hem te laten draaien. Hoewel iedereen vol goede moed is, ligt de baby al heerlijk vast in het bekken en ziet het kindje het totaal niet zitten nog van plek te gaan veranderen. Deze stuitligging bevalt het prima! Een boodschap die hard aankomt, want ze wil absoluut geen keizersnede en met de week dat hun kindje groter wordt, is die kans natuurlijk wel aanwezig. Wij houden dan ook rekening met geboortefotografie tijdens de keizersnede.

Donderdag 12 maart

Sinds 04:00 uur die ochtend heeft Lotte actief weeën. De regelmaat is nog niet wat ze graag zou zien, maar tegen 14:51 uur besluiten ze naar het ziekenhuis te gaan. Rond 19:00 uur heeft ze 4 cm ontsluiting en zijn de vliezen spontaan gebroken. Tegen 23:45 uur blijkt ze nog steeds op 5 cm te zitten en na goed overleg besluiten ze toch voor de keizersnede te gaan. Hoewel dit een scenario was wat ze absoluut niet wilde, hebben ze er wel vrede mee. Zowel voor Lotte als hun kindje is het niet nodig om nog uren en uren af te wachten terwijl haar lichaam nu al een duidelijk signaal afgeeft.

Wanneer het team gereed is, start de operatie. Enkele minuten later komen er twee billetjes tevoorschijn en steekt er een voetje naar mama uit. Vlak daarna wordt om 00:31 uur een prachtig jongetje geboren die de naam Noah mag dragen. Van trots lukt het Jesper nauwelijks om te blijven zitten. Uit zijn krachtige huil en de eerste controles blijkt dat dit een heel gezond mannetje is. Tranen van dankbaarheid rollen over de wangen van Jesper en Lotte.

Dankbaar en zo gelukkig

Vanaf het moment dat Noah bij Jesper en Lotte in de armen ligt, is te zien dat die natuurlijke band er DIRECT is. Wij zijn zo blij dat geboortefotografie tijdens keizersnede mogelijk is. Nu kunnen we ook dit geweldige moment vastleggen. Ze houden zielsveel van hun kindje, dat is direct te merken. Vol trots kijkt Jesper regelmatig naar Lotte en hij kan niet wachten om zijn zoon in zijn armen te mogen nemen.

Lieve Lotte en Jesper, de weg naar de geboorte van Noah is zeker niet makkelijk voor jullie geweest. Heel wat verwachtingen moesten bijgesteld worden, maar wat een prachtig resultaat. Een gezonde mama en baby en een papa die straalt van trots. Dat dit mannetje ook nog op een historisch moment geboren is, het moment waarop een paar uur later praktische de hele wereld vanwege een virus in lock-down zit, krijgt hij gelukkig nog niet mee. Voor jullie een tijd om je te mogen afsluiten van de buitenwereld voor zover dat kan en alleen maar te genieten van jullie mooie en prille gezinsgeluk.

 

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd