De geboorte van Nové Mae – Geboortereportage Limburg

Het is eind januari wanneer ik voor het eerst contact heb met Björn & Beau voor een geboortereportage in Limburg. Ze verwachten begin augustus hun tweede kindje en willen heel graag de geboorte laten vastleggen. Wanneer we elkaar een paar weken later spreken blijkt hoeveel indruk de eerste bevalling heeft achtergelaten.

Dat de geboorte van een tweede kindje heel anders kan lopen dan een eerste weten we in theorie allemaal. Maar dat het verloop van deze geboorte zo anders zou lopen dan de geboorte van Nola (Björn & Beau’s oudste meisje) daar hadden ze geen rekening mee gehouden.

Toen de geboorte zich aankondigde bleef de ontsluiting uren hangen op 3 cm. Na ruim 24 uur actieve weeën opgevangen te hebben was het klaar. Er werd besloten om naar het ziekenhuis te gaan om de nodige pijnmediatie te kunnen krijgen. Maar ook daar duurde het lang voordat er voldoende ontsluiting was om Nola geboren te laten worden.

Na enkele onderzoeken was de conclusie dat Nola binnen een half uur geboren zou moeten worden. Een kamer vol artsen, een flinke knip en met hulp van de vacuüm is Nola uiteindelijk geboren. Gelukkig deed ze het gelijk goed en lag ze snel bij Beau. Vanaf het eerste moment heeft ze genoten van haar dochter, maar de bevalling heeft een enorme indruk op haar gemaakt.

Gelukkig gaat deze tweede zwangerschap buiten de pijn in haar bekken goed en geniet ze enorm van het getrappel in haar buik. Vanaf 37 weken beginnen de voorweeën en slapeloze nachten, dat in combinatie met de energie van lieve Nola en de extreme warmte maken Beau moe en langzaam ongeduldig. Het kamertje is klaar, alles is voorbereid en slapen kan ze toch niet meer goed dus dit meisje mag geboren worden.

De uitgerekende datum 2 augustus komt steeds dichterbij. Er wordt voor het einde van die week een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Maar nog steeds hebben ze goede hoop dat hun meisje zich uit zichzelf gaat melden. Soms is een beetje dreigen al genoeg 🙂

DONDERDAG 2 AUGUSTUS

Het is rond 07:00 uur wanneer ik een berichtje ontvang. Beau heeft vanaf 04:40 uur die ochtend actieve weeën, na de vele nachten van voorweeën twijfelt ze even of dit wel het echte werk is. Maar wanneer de duur, regelmaat en kracht toeneemt weet ze het zeker. Het eerste wat ik denk is: “Gelukkig, geen inleiding” want dat was juist wat ze niet wilde.

WE GAAN NU VERTREKKEN

Een half uurtje later blijkt er al ruim 4 a 5 cm ontsluiting te zijn en het wordt tijd om te vertrekken naar het ziekenhuis. Haar verloskundige geeft al aan dat het wel eens heel snel zou kunnen gaan en ze adviseert om NU te vertrekken. Gelukkig ben ik voorbereid en binnen een aantal minuten zit in de auto richting het geboortecentrum.

Door het einde van de dienst van haar verloskundige komt er een tweede verloskundige die met Beau naar het ziekenhuis gaat. Björn gaat met zijn eigen auto achter hun aan. In de auto worden de weeën zo heftig dat haar verloskundige al precies in de gaten heeft wat hier gebeurt. Dit zijn persweeën.

Gelukkig staat er al een verpleegkundige bij de ingang van het geboortecentrum klaar. Er zit niets anders op dan dat zij de auto van de verloskundige parkeert en gelukkig doet ze dit direct. Met een enorme snelheid proberen ze de verloskamer proberen te bereiken. Aangekomen in de verloskamer om 08:05 uur is gelijk duidelijk dit kindje wordt geboren en wel heel snel! Maar waar is Björn!

WAAR IS BJÖRN!

Gelukkig, Björn komt niet veel later binnen en verbaast zich dat ik er al ben.  Zul je net zien dat op het moment dat je vrouw gaat bevallen er een enorme vrachtwagen voor je op de weg zit. Iedereen haalt opgelucht adem, hij is er. Ze kunnen het beide nauwelijks bevatten. Ze hadden zich ingesteld op een urenlange bevalling maar nu hebben ze maar net op tijd het ziekenhuis kunnen halen. Beau moet alles op alles zetten om niet de controle te verliezen en in paniek te raken. Ze wil pijnmedicatie, maar dat gaat niet meer lukken over een aantal minuten zal ze hun meisje in haar armen hebben.

Björn weet even niet waar hij moet kijken en kan het nauwelijks bevatten wat er nu allemaal gebeurt. Niet veel later om 08:20 uur mag Beau haar armen uitstrekken en pakt ze haar eigen dochter aan. Om 08:20 uur is Nové Mae geboren. Dolgelukkig wordt ze aan alle kanten bekeken, wat is ze mooi en wat heeft ze weer prachtig mooi haar net als haar zus toen ze geboren werd. Als twee druppels water lijken de meisjes op elkaar.

Wanneer Nové is aangekleed en Björn rustig met haar in zijn armen in een stoel zit komt het besef bij Beau binnen. Tranen van geluk rollen over haar wangen, hier had ze zo naar uitgekeken!

MIJN ZUSJE

Niet veel later komen Nola en Beau’s moeder binnen om dit mooie meisje te komen bewonderen. Met een prachtige ballon voor haar zusje kom Nola binnen. Hoe langer ze haar zusje ziet hoe nieuwsgierig ze wordt. Wat is ze lief, klein en waar is mama’s buik gebleven!

Lieve Beau & Björn, na een snelle bevalling van nog geen vier uur hebben jullie kennis mogen maken met Nové. Wie had dit gedacht na jullie ervaring bij de geboorte van Nola. Er was weinig tijd om na te denken en voordat jullie konden beseffen wat er allemaal gebeurde lag Nové al in jullie armen.

Helaas zijn jullie nog een paar dagen in het ziekenhuis moeten blijven maar eenmaal thuis gekomen is het genieten begonnen. Bedankt voor jullie vertrouwen en hopelijk mogen de foto’s en het verhaal jullie helpen dit een plekje te kunnen geven. Het was een voorrecht jullie te mogen leren kennen en deze mooie geboorte voor jullie te mogen vastleggen. You dit it Beau!

Liefs Mirjam
Birthphotographer and writer of Birth Stories

 

Pure Life Geboortefotografie is gespecialiseerd in Geboorte, Newborn en zwangerschapsfotografie.
Beschikbaar voor de Regio’s Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant, West-Brabant, Hart van Brabant, Zuid-Brabant.
Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd