Geboortefotografie Limburg – De geboorte van Mila

Het is eind december wanneer ik voor het eerst mag kennismaken met Vivian & Robin, een lief stel dat naast dol op elkaar heel gelukkig zijn dat ze over enkele maanden hun eerste kindje verwachten. Via sociale media volgt Vivian al enige tijd mijn werk en nu ze zelf zwanger is weten ze zeker dat ze heel graag de geboorte willen laten vastleggen.

Een kado’tje meegenomen van de huwelijksreis noemen ze hun kleine wondertje. Vivian voelt zich goed en geniet van haar zwangerschap. De maanden gaan zo snel dat voordat we het weten het al begin mei is en we langzaam gaan aftellen naar de geboortedag. Wanneer ze ineens minder leven voelt zijn ze er niet gerust op en besluiten ze voor een extra controle langs te gaan bij de verloskundige. Uit voorzorg wordt ze doorgestuurd naar het ziekenhuis maar gelukkig is alles in orde. Viviane merkt aan haar lichaam dat de laatste weken nu echt zijn aangebroken en regelmatig trekt haar buik samen (de beroemde harde buiken). Gelukkig zijn alle waardes goed na controle en gaan ze helemaal gerust gesteld weer naar huis.

Een verhoogde bloeddruk

Een aantal dagen later op 16 mei blijkt haar bloeddruk fors te hoog en mogen ze weer terug naar het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis blijkt haar bloeddruk weer iets gezakt te zijn maar willen ze haar toch twee dagen later nog een keer extra zien. Gelukkig wordt er niet ingegrepen en kan ze haar verjaardag op 17 mei gewoon lekker thuis vieren.

De volgende dag krijg ik rond 06:15 uur een berichtje van Vivian, ze heeft sinds die nacht weeën, om 05:00 uur die ochtend zijn haar vliezen gebroken en sindsdien komen de weeën ook steeds regelmatiger ca om de 4 a 5 minuten terug. Rond 07:48 uur heeft ze vier cm en de verloskundige spreekt met haar af rond 10:30 weer terug te komen. Rond 11:00 uur blijkt de ontsluiting nog 4 cm te zijn dus rustig wacht ik thuis nog even af voordat ik naar ze toe ga. Robin laat ondertussen al weten dat Vivian het zwaar heeft en hij probeert haar zo goed mogelijk te ondersteunen.

Gelukkig hebben ze rond 13:00 uur de 7 cm bereikt en vertrekken ze naar het ziekenhuis. Wanneer ik niet veel later de verloskamer binnenkom heeft Vivian het heel zwaar ze zit echt op een heel lastig punt en geeft regelmatig aan: “Ik kan niet meer, ik wil dit niet meer”. Ondanks dat ze het zo zwaar heeft weet ze de weeën met ondersteuning van de verloskundige heel goed op te vangen. Iedere mama heeft dit punt van de geboorte meegemaakt en weet hoe zwaar dit is. Bij controle blijkt Vivian al ruim 8 cm ontsluiting te hebben, ze is zo ontzettend goed op weg.

En dan voel je je zo machteloos als papa…

Robin probeert haar zo goed mogelijk te ondersteunen maar heeft Vivian ook nog nooit zo gezien. Het feit dat hij er is, haar hand vasthoudt en dicht bij haar blijft is al genoeg. Ze vraagt om pijnmedicatie maar dit meisje wil graag geboren worden en laat niet lang meer op zich wachten.

Vivian probeert zich te concentreren op de mensen om haar heen om zo samen deze pittige weeën aan te gaan nu ze merkt dat haar lichaam het langzaam overneemt. Niet veel later is er heel voorzichtig een hoofdje te zien en een aantal weeën later mag ze haar handen uitstrekken om haar meisje aan te pakken, ze strekt haar armen uit en om 14:54 worden ze ouders van een heel lief klein meisje die de naam Mila mag dragen.

En alle clichés zijn waar

Bij het zien van hun meisje zijn ze alles om zich heen vergeten en bestaat de wereld even alleen uit hun drie. Om dit geluk te mogen vastleggen, zo kostbaar het blijft keer op keer zo mooi en weer rolt er vanachter mijn camera ook een traan over mijn wang.

Lieve Vivian & Robin, een aantal maanden geleden leerde we elkaar voor het eerst kennen en nu zijn jullie al papa en mama. Een nieuw begin samen een gezin vormen, een van de mooiste voorrechten in het leven. Ik wens jullie heel veel geluk samen, bedankt voor jullie vertrouwen!

– Liefs Mirjam –

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschapgeboortefotografie – en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht.

Gecontracteerd geboortefotograaf voor het vastleggen van een keizersnede in de volgende ziekenhuizen: Zuyderland Medisch Centrum, Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Pantein Boxmeer, Bergen op Zoom, Meander Medisch Centrum Amersfoort.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd