Geboortereportage Lizzy

Bijna 6 jaar geleden mocht ik Stella leren kennen bij de zwangerschap en geboorte (die ze heeft laten vastleggen met een geboortereportage) van haar eerste kindje. Inmiddels is dit kindje al een stoere jongen en heeft hij een bonusbroer erbij gekregen. De twee jongens kunnen het zo goed met elkaar vinden dat ze onafscheidelijk van elkaar zijn. Voor Stella & Richard is dit het mooiste kado dat ze zich hadden kunnen wensen. Er breekt een mooie tijd aan waarin ze genieten van elkaar en hun gezin.

In de maanden die daarop volgen gaat Stella’s gezondheid ineens achteruit en krijgt ze uit het niets een beroerte. Je bent jong, in de bloei van je leven en stapelverliefd, dan is dit wel het laatste waar je aan denkt. Wonder boven wonder richt dit weinig schade aan, maar dan volgt er in november een ingreep aan haar baarmoeder.  Het blijkt helemaal niet goed te zitten in haar buik en voordat ze het weet wordt ze geopereerd.

Het roer gaat om…

Gelukkig herstelt ze ook van deze operatie goed maar vanaf dat moment gaat er wel een knop om, en staat de wereld even stil. De verplichte rust geeft haar de tijd om na te denken over wat ze echt wil. Daarbij komt steeds Richard weer naar boven en de liefde voor hun gezin. Na een goed gesprek nemen ze een aantal grote beslissingen. Ze geven toe aan hun stille kinderwens. Beide hebben de grote wens om een kindje van hun samen in alle liefde te laten opgroeien. Nu Stella’s gezondheid gestabiliseerd is, durven ze het aan.

De waarde van een geboortereportage

Ze besluiten te stoppen met de anticonceptie en gaan er vanuit dat een zwangerschap wel een jaar kan duren. Maar dat blijkt heel anders te lopen, Stella is een aantal weken later al zwanger. Dolgelukkig delen ze het nieuws met familie en vrienden. De jongens staan te springen in de kamer en kunnen niet wachten tot hun broertje of zusje geboren wordt. Tijdens deze zwangerschap neemt ze een volgende grote beslissing. Ze besluit om te stoppen met haar goedlopend bedrijf om in de toekomst samen met Richard een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan. Één van de dingen die Stella absoluut geregeld wil hebben is de geboortereportage. Voor Richard is dit nieuw maar Stella overtuigt hem van de waarde hiervan.

Hoe moeilijk de afgelopen periode voor Stella & Richard ook is geweest, dit kleine kindje brengt nu al zoveel liefde mee. De zwangerschap doorloopt ze goed en voordat ze het weten is Stella hoogzwanger. Nu de geboorte nadert is er nog één belangrijk ding dat Richard voor Stella wil doen. Vanaf de eerste weken dat ze samen zijn weet hij, dit is de vrouw waar hij oud mee wil worden. Dit is de vrouw waar hij graag zijn gezin en toekomst mee wil opbouwen en daar hoort voor Richard een huwelijksaanzoek bij.

De natuurlijke weeënopwekker

Hoogzwanger lokt hij Stella op een mooie zomeravond weg van huis. Eenmaal aangekomen heeft hij een heel mooi romantisch plekje gecreëerd met lampjes, kaarsjes, goede vrienden en familie, alles is tot in de puntjes geregeld. En daar, op dat mooie plek zakt hij door zijn knieën en vraagt Stella ten huwelijk. Emotioneel en zo dankbaar zegt ze natuurlijk direct ja. Samen met familie en vrienden beleven ze een droom van een avond. Iedereen is zo blij dit geluk met ze te mogen delen.

Van alle spanningen en emoties krijgt Stella diezelfde nacht nog lichte weeën. Tja, zo’n huwelijksaanzoek blijkt toch een nieuwe variant van weeënopwekkers te zijn. In de uren die volgen blijft Stella weeën houden om de 4 minuten die tot 1 minuut aanhouden. Uiteindelijk lukt het haar toch om in de slaap te vallen. Van Richard en de jongens heeft ze inmiddels verplichte bank-lig-dienst en wordt ze op handen gedragen.

Gelukkig zet de bevalling nog niet door. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig maar 36 weken is toch wel erg vroeg om te bevallen en ik wacht met alle liefde nog even met de geboortereportage. Gelukkig zakt het af en gaan ze een aantal rustige dagen tegemoet.

Gaat het nu beginnen…

Dinsdag 22 september 04:26 uur Stella laat weten dat haar vliezen zijn gebroken. Er zijn nog geen weeën dus we wachten rustig af hoe de komende uren gaan verlopen. Ik sta al klaar voor de geboortereportage, maar na de valse start van een aantal weken geleden, heeft dit kindje het heerlijk bij mama en blijft lekker warm zitten. Ook de volgende dag blijft het rustig en vanwege de drukte in het ziekenhuis wordt besloten om nog niet in te leiden, zolang dat nog verantwoord is. Er worden een aantal testjes gedaan en gelukkig is alles goed met de baby en Stella. Ze krijgen een extra dag en nacht in de hoop dat de bevalling vanzelf op gang komt.

De volgende avond laat Stella weten dat ze denkt dat een inleiding de volgende dag niet nodig is. Samen besluiten ze nog een stukje te gaan wandelen in het park want ze voelt aan alles dat de weeën langzaam op gang beginnen te komen. Ze doen een poging om te gaan slapen, maar daar komt weinig van. Rond 01:15 uur heeft Stella duidelijk weeën. Ze zijn nog heel goed op te vangen, maar dit is wel de start waar ze op aan het wachten was.

Rond 03:00 uur laat Richard weten dat ze naar het ziekenhuis gaan. De ontsluiting hebben ze nog niet kunnen meten omdat het te pijnlijk was. Niet veel later stap ik verloskamer 5 binnen voor de geboortereportage. Stella heeft nauwelijks in de gaten dat ik binnen kom. De weeën zijn behoorlijk krachtig aanwezig. Zou dit wondertje nu precies op de uitgerekende datum geboren worden?

Nog even volhouden…

Ze probeert in verschillende houdingen te gaan liggen of zitten, maar eigenlijk helpt niets meer. Richard laat haar geen moment alleen en door de sterke weeën gebeurt het regelmatig dat hij in z’n hand gebeten wordt. Tja, je moet er wat voor over hebben als aanstaande papa… De één puft vanwege de weeën en de ander puft omdat er in z’n hand gebeten wordt.

Gelukkig, daar is de volledige ontsluiting. Om 05:08 uur wordt er een prachtig kindje geboren. Ze kijken elkaar aan en tranen lopen over hun wangen. Ze zijn een dochter rijker! Wat een kado’tje, naast twee fantastische jongens is hun gezin nu uitgebreid met een meisje. Vanaf de eerste blik steelt ze ons hart, ze is klein, fijntjes en zo perfect.

Wanneer ze zijn bijgekomen, de controle’s hebben plaatsgevonden en ze heerlijk aangekleed is door papa komen de grote broers kijken. Door oma worden ze gebracht en stuiterend vliegen ze op Richard af. Gespannen lopen ze de gangen door en bij het zien van de jongens rollen de tranen over Stella’s wangen. Vanaf de eerste blik zijn ze verliefd op hun zusje. Momenten die je als papa en mama nooit meer wil vergeten. Tegen 10:30 uur verlaat ik het ziekenhuis en laat ik een stralend gezin achter.

Niets dan liefde

Lieve Stella & Richard. Nogmaals van harte gefeliciteerd met de geboorte van Lizzy. Jullie liefde voor elkaar en jullie gezin straalt er vanaf. Als een hecht team zijn jullie deze geboorte aangegaan. Het was zo ontzettend mooi om zo’n mooie samenwerking te mogen vastleggen. Wat een geluk dat dit meisje bij jullie geboren mocht worden en tussen deze twee grote broers mag opgroeien. Geniet van alle momenten, ook van de pittige dagen want er komt een moment waarop je er met heimwee naar terug kijkt.

 

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd