Geboortereportage badbevalling – Fos

Het is ruim twee jaar geleden dat Britt & Oscar voor het eerst papa en mama werden. Een zwangerschap zoals je het alle a.s. papa’s en mama’s wenst. Na deze heerlijke zwangerschap werd op de avond van 28 november Moos geboren. Sinds de geboorte van dit lieve meisje hangt er een soort geluksgevoel om Oscar & Britt. Ze genieten dan ook volop van hun meisje.

Het moment waarop Britt vertelde dat ze zwanger waren van hun tweede wondertje weet ik nog precies. Het was maandag 1 april 2019, ik kwam net terug van de ok toen Britt belde. Gelijk wist ik dat ze hier geen grapjes over zou maken en de uitgerekende datum ging gelijk in mijn agenda.

Oscar, zijn broer en Moos zijn geboren op de uitgerekende datum, het zal toch niet dat deze geboorte van dit kleintje zich ook op de uitgerekende datum aandient. Niets zo onvoorspelbaar als een geboortedag dus we laten het op ons afkomen.

De zwangerschap komt ze gelukkig weer stralend door en net als bij Moos straalt ze van geluk. Voordat we het weten is de uitgerekende datum ineens heel dichtbij. Britt hoopt deze keer in bad te bevallen maar blijft er heel nuchter onder, het gaat zoals het gaat..

Het lijkt te gaan beginnen

Het is de avond voor de uitgerekende datum wanneer Britt laat weten dat het er op lijkt dat de bevalling langzaam gaat beginnen. Ze heeft ongeveer om de 8,5 minuut een wee en deze houdt 45 seconden aan. Natuurlijk is dit nog niet dicht genoeg op elkaar maar als Britt zegt dat het begonnen is dan is dat ook zo. De avond hiervoor heeft ze hetzelfde gehad maar nu voelt het anders. We besluiten allemaal vroeg te gaan slapen en af te wachten wat de nacht ons brengt…

Donderdag 7 november – De uitgerekende datum

De telefoon blijft rustig tot er om 03:04 uur een berichtje binnenkomt van Oscar. De vliezen zijn gebroken en de weeën komen nu regelmatig om de 3 tot 4 minuten. Wanneer de verloskundige komt adviseert ze naar het ziekenhuis te gaan ze heeft ongeveer 3 cm ontsluiting. Aangekomen in het ziekenhuis blijkt de kamer met het prachtige bevalbad vrij te zijn nog geen 7 minuten later om 04:48 laat Oscar weten dat ze al 7 cm heeft bereikt en dat het heel snel lijkt te gaan.

Binnen enkele minuten kom ik aan in het ziekenhuis en bij binnenkomst geeft iedereen al door: “Ren snel, het gaat heel vlug”. Rustig maak ik de deur van de verloskamer open en het enige wat ik denk is: “Gelukkig, ik hoor nog geen baby”. Britt zit in bad en tussen de felle weeën door lacht ze en is ze blij dat ik optijd ben. Slechts enkele minuten later is al een deel van het hoofdje te zien en alsof het niks is drinkt ze tussen de weeën door nog even rustig een slok water. We zijn allemaal verbaasd hoe rustig en gefocust ze blijft.

Langzaam mag ze haar handen onder het water houden en hun kindje aanpakken. Vol trots en emotie blijft Oscar gefocust op alles wat er gebeurd. Rustig kalm en zo liefdevol pakt Britt hun kindje aan, laat het heel voorzichtig onder water bijkomen en tilt het uit het water. Het is Oscar die als eerste ziet dat ze een zoon hebben gekregen en direct vergeten ze alles en iedereen om zich heen. Wat hebben ze hier naar uitgekeken, wat zijn ze blij en wat is hij mooi! Om 05:17 uur zijn ze de trotse ouders van Fos geworden.

Babygeluk en tranen

De kamer vult zich vol babygeluk en tranen van geluk lopen over hun wangen…. Omdat het ook voor Fos een beetje rap ging krijgt hij nog wat ondersteuning en een paar extra controle’s. Deze controle’s vinden plaats op de afdeling neonatologie. Gelukkig duurt het niet lang tot Fos heerlijk bij Oscar ligt. Het wachten is op mama.

Stralend komt ze niet veel later binnen en zo genieten ze van hun zoon op deze vroege donderdagochtend. Na tranen van geluk en emotie is het tijd om de familie te bellen en dit fantastische nieuws met iedereen te delen. Ze kijken vooral uit naar de reactie van Moos en samen met een van Britt’s vriendinnen komt Moos even later de kamer binnen. Ze is zo verliefd op haar broertje en heel blij om papa, mama & Fos te kunnen zien.

Wanneer ook Britt’s ouders en Oscar’s ouders aankomen is de kamer gevuld met babygeluk.

Lieve Britt & Oscar, om de geboorte van Moos te mogen vastleggen was al zo’n voorrecht. Om nu ook nog de geboorte van Fos te mogen vastleggen voor jullie was helemaal een kado’tje. Jullie hebben ook deze geboorte weer als een topteam samen gedaan.  Stiekem blijf ik hopen dat dit toch niet het laatste kindje Scipio in jullie gezin zal zijn… Van harte gefeliciteerd, geniet van deze mooie tijd en van elkaar!

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Wil je graag meer weten over een geboortereportage of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

We maken graag tijd voor jullie, neem gerust contact met ons op.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd