De geboorte van Julan

Na de geboorte van Thijmen & Melle bleef er een stille wens voor een derde kindje. Het geluk dat de beide jongens Lieke & Noël iedere dag weer opnieuw geven is niet te beschrijven. Helaas loopt het anders en in plaats van een gewenste, zorgenloze derde zwangerschap wordt Lieke ziek en geconfronteerd met haar eigen grenzen. Er breekt een moeilijke tijd voor ze aan maar beide zetten ze de schouders eronder.

Ziek zijn en de wens om zwanger te worden

Terwijl Lieke voelt dat ze steeds minder kan, de normale bezigheden haar zelfs teveel energie kosten neem Noël de zorg voor haar en de jongens op zich. Niet volledig voor haar gezin kunnen zorgen en haar werk wat ze zo graag doet niet kunnen doen kost heel wat tranen. Na veel onderzoeken en alternatieve behandelingen die ze proberen wordt de knoop doorgehakt. Lieke ondergaat een operatie en weet dat ze hierdoor gebonden zal zijn aan een stoma. Ze staan er beide achter want steeds meer beperkt worden in haar dagelijks functioneren is niet de toekomst die ze voor ogen heeft. Hoewel het een moeilijke beslissing was voelt Lieke al vanaf de dag na de operatie dat het steeds beter met haar gaat. Ze weet zich ontzettend goed aan te passen aan de nieuwe omstandigheden en beide kijken vooral naar wat wel kan. Spelen met de kinderen, de kinderen verzorgen, wandelen, een weekeindje weg het is allemaal weer mogelijk.

Wanneer ze genoeg herstelt is blijkt zelf een derde zwangerschap mogelijk te zijn en niet veel later is Lieke zwanger. Ze heeft zo ontzettend uitgekeken naar deze zwangerschap, nog één keer mogen genieten van deze bijzondere periode en een derde kindje om alle aandacht aan te geven. Gelukkig voelt ze zich goed en wanneer we elkaar in de zomer van 2021 zien straalt ze, dit geluk gun je iedere ouder.

Voor de derde keer zwanger

Haar tweede zwangerschap ging al snel en het lijkt wel of de weken bij de derde zwangerschap nog sneller gaan. De uitgerekende datum komt steeds dichterbij en deze kleine man maakt nog geen enkele aanstalten om geboren te worden. Bij haar eerdere zwangerschappen rommelde het de laatste weken maar zelfs daarvan is geen sprake. Ze grapt zelfs nog:  “Ik heb iets TE hard geroepen dat ik graag zwanger ben”. Ze is dolgelukkig zwanger maar als de uitgerekende datum ruim voorbij is, is het wel genoeg geweest…

Ook voor Thijmen en Melle begint de spanning en onzekerheid toe te nemen. Op donderdag 9 december hoopt ze nog dat de bevalling zal gaan starten. Deze datum zou dan een geboortedag zijn met een gouden randje. Precies op deze dag zou haar inmiddels overleden opa 95 jaar zijn geworden. Haar band met haar Opa was heel sterk en na zijn overlijden heeft ze hem gevraagd of hij haar nog één kindje zou willen sturen… en dat heeft hij gedaan. Ze was vier handen op één buik met haar opa. Maar ook deze datum gaat voorbij en in die avond mogen ze zich melden in het Geboortecentrum.

Bij aankomst wordt een ballon ingebracht ter voorbereiding op de bevalling, iets wat zelden gebeurt… de ballon knapt…. Dit kindje heeft echt geen zin om mama’s buik te verlaten 🙂 Bij het plaatsen van de tweede ballon blijkt ze 2 centimeter ontsluiting te hebben. Direct na het plaatsen van de ballon merkt ze al dat het zijn werk doet. Omdat we weten dat Lieke snel kan bevallen haalt Noël toch maar zijn spullen en besluit bij Lieke te blijven.

De geboorte van Julan

Vrijdag 10 december

Na een onrustige avond valt ze uiteindelijk die in de nacht toch in slaap. Tot 03:00 uur heeft ze nog behoorlijk weeën moeten wegpuffen maar dan kan ze toch een paar uurtjes slapen. Omdat het hoofdje nog niet diep zit wachten ze nog even met het breken van de vliezen. Wel wordt er al gestart met weeënopwekkers. Tegen 12:00 uur worden de vliezen gebroken en heeft ze 5 centimeter ontsluiting. Het infuus mag uit want Lieke haar lichaam heeft alles zelf heel goed opgepakt. Niet veel later kom ik verloskamer 5 binnen. Nog stralend en lachend zit ze in bed (ik had ook niet anders bij Lieke verwacht). Niet het standaard beeld wat je hebt bij een bevallende mama met 5 centimeter ontsluiting. Met gezonde spanning volgt Noël iedere wee.

Al vrij snel heeft ze niet meer zo’n zin het bed uit te komen en worden de weeën krachtiger en krachtiger. Ze draait van de ene zij naar de andere zij maar alle houdingen zijn eigenlijk niet meer fijn. Door de ligging van het kindje wordt ze gevraagd op haar zij te draaien. Het hoofdje ligt wel naar beneden maar kijkt richting de navel. Het kindje ligt met de rug naar Lieke’s rug toe en ligt dus als sterrenkijker. De weeën zijn zo krachtig dat ze graag iets van pijnmedicatie wil hebben wanneer ze bij de volgende controle nog geen volledige ontsluiting heeft.
Omdat ze zelf en iedereen om haar heen verwacht dat het niet heel lang meer zal duren kiest ze voor een medicatie die ze zelf kan bedienen.

Wanneer ze om 15:30 uur volledige ontsluiting heeft is er al een deel van het hoofdje zichtbaar. Letterlijk 2 persweeën verder en een golf vruchtwater wordt er om 15:34 uur een prachtig mooi jongetje geboren die de naam Julan mag krijgen. Het ging ineens zo snel dat Noël nog maar NET tussen alle dames door zijn handen erbij kan leggen en zijn zoon kan aanpakken. Poeh wel druk hier zegt hij nog van de spanning.

Welkom in het gezin Julan

Stralend, vol geluk en emotie genieten ze van de eerste momenten samen. Ze hebben zo uitgekeken naar dit moment, ze wisten hoe bijzonder het is maar toch is het deze keer weer zou onbeschrijfelijk mooi. Ze zijn op slag verliefd en kleine Julan doet het gelukkig ook helemaal goed vanaf zijn allereerste huiltje. Totaal verbaasd hoe snel het toch weer ging ineens wordt Julan aan alle kanten geknuffeld en bewondert. Welkom lief klein mannetje.

Waar Noël en Lieke zo naar uit hebben gekeken is de eerste ontmoeting met de grote broers. Via FaceTime zijn ze al helemaal verliefd op hun broertje en ze kunnen niet wachten op het moment dat papa en mama met kleine Julan naar huis komen. Slecht een paar uur na de geboorte zit Lieke al weer helemaal verzorgd thuis op bed. Met spanning wacht ze op het moment dat de deurbel gaat. Het moment dat opa en oma de jongens komen brengen. En dan gaat de deurbel…

Met gespannen oogjes hangen ze snel hun jas op en gaan de schoenen uit. En dan komen ze aan op de slaapkamer van hun papa en mama. Vanaf het eerste moment zijn ze zo ontzettend verliefd op hun broertje. Hij krijgt kusjes, knuffels en zoveel liefde.

Lieve Lieke & Noël van harte gefeliciteerd met de geboorte van Julan. Met bewondering kijk voor een derde keer terug op hoe krachtig, geduldig en goed je weer bevallen bent. Als een hecht team zijn jullie het avontuur weer aangegaan, een derde kindje als bekroning op jullie liefde. Bedankt voor jullie vertrouwen en alle mooie momenten die ik voor jullie mocht vastleggen.

Mirjam Cremer

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd