Geboorteverhaal Ninthe

Het is begin augustus wanneer ik voor het eerst contact heb met Sanne. Samen met haar vriend Yves verwachten ze hun eerste kindje en graag willen ze meer informatie over geboortefotografie met geboorteverhaal. Omdat Sanne en Yves eind september hun kindje al verwachten, maken we op korte termijn een afspraak.

Tijdens onze kennismaking mag ik een ontzettend lief stel leren kennen. Vrij snel in het gesprek wordt duidelijk dat deze zwangerschap een lang gekoesterde wens is. Heel wat vrienden, familieleden en collega’s gingen hun voor. Wanneer het wachten langer duurt dan verwacht dan begint het langzaam pijn te doen. Vooral wanneer je geen antwoord krijgt op de vraag waarom een zwangerschap uitblijft. De pijn, teleurstelling en verdriet zijn voor (wens)ouders die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben heel herkenbaar.

We zijn zwanger!

Op het moment dat Sanne voor een volgende afspraak op het punt staat om naar het ziekenhuis te gaan, doet ze die ochtend met enige tegenzin nog maar een test. En die test blijkt positief te zijn!!! Ze kan het gewoon niet geloven, na zo lang wachten en hopen mogen ze zich eindelijk richten op een toekomst met een kindje van hun samen.

Bij het zien van de eerste foto’s tijdens onze kennismaking rollen de tranen over haar wangen. Ze kan het gewoon niet geloven dat het over nog maar een paar weekjes echt zover is. Ineens komt er tijdens het gesprek het besef naar boven dat ook de bevalling er aan zit te komen. Ze kijken er naar uit, maar het maakt Sanne ook onzeker. Kan ze het aan, gaat het haar lukken… Gelukkig hebben ze samen een hele goede voorbereiding op de bevalling en overtuigen we haar dat ook zij haar kindje op de wereld kan zetten.

Omdat we elkaar laat in de zwangerschap leren kennen, komt natuurlijk de uitgerekende datum heel snel dichtbij. Op een flinke blaasontsteking na is ze de zwangerschap goed doorgekomen.

Zou het begonnen zijn?

Het is rond 23:20 uur wanneer Yves laat weten dat Sanne beginnende weeën heeft. De volgende ochtend laat Yves weten dat ze die nacht helemaal niks geslapen hebben en rond 09:30 blijkt uit de controle dat Sanne 4 cm ontsluiting heeft, ruim 2 uur later heeft ze 6 cm en de verwachting is om binnen nu en twee uur naar het ziekenhuis te gaan.

Donderdag 1 oktober

Rond 14:30 uur kom ik aan in verloskamer 3 waar Sanne en Yves net samen met de verloskundige zijn aangekomen. Ze besluit in bad te gaan en niet veel later merkt ze dat het warme water haal heel goed doet. Rustig gaan de weeën door en Yves wijkt geen moment van haar zijde. Aan zijn gezicht is de trots af te lezen welke prestatie Sanne aan het leveren is. Je probeert je er maanden een voorstelling van te maken, maar op het moment dat je er in zit, weet je pas echt hoe hard werken het is om een kindje op de wereld te zetten.

De ontmoeting nadert

Eenmaal uit bad probeert ze verschillende houdingen uit en even komt het gevoel weer naar boven op ze het wel allemaal goed doet. Er rolt een traan over haar wang en ze uit haar onzekerheid door te vragen of ze het wel goed doet zoals het nu gaat.

Lieve Sanne, hopelijk mag je aan de hand van de foto’s terugzien hoe ontzettend krachtig je bent.

Niet veel later heeft ze volledige ontsluiting bereikt en mag ze aan de laatste weeën beginnen. Het is ongelofelijk dat dit pas haar eerste bevalling is want ze voelt zo van nature aan hoe ze deze laatste weeën moet aanpakken. Heel rustig en beheerst wordt om 19:08 uur een hoofdje geboren. Met de navelstreng strak om haar nek wordt ze geboren. Vakkundig en snel haalt de verloskundige de navelstreng van het nekje af en mag Sanne haar armen uitstrekken. Ze had zich maanden voorgesteld hoe mooi dit moment moet zijn, maar dat het zo mooi had ze NOOIT kunnen denken. Het uur dat volgt liggen ze heerlijk bij te komen en te genieten ze van elkaar en dit mooie meisje dat de mooie naam Ninthe mag dragen.

Niet veel later komen Sanne’s ouders binnen en de kamer vult zich binnen no-time met de mooiste emoties en tranen van geluk.

Lieve Sanne en Yves, het was bijzonder mooi om te zien hoe jullie hebben samengewerkt om dit meisje geboren te laten worden. Een wens waarop jullie lang hebben gewacht werd op donderdag 1 oktober 2020 werkelijkheid. Een meisje als bekroning van jullie liefde is geboren. Hopelijk mogen de foto’s een mooie herinnering zijn aan deze mooie dag. Het was een bijzonder voorrecht om deze geboorte voor jullie te mogen vastleggen als herinnering voor later.

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd