Pure Life Geboortefotografie sluit contract af met Laurentius Ziekenhuis Roermond – fotograferen tijdens een keizersnede nu ook daar mogelijk!

Pure Life Geboortefotografie heeft alweer groot nieuws! In de maand van de keizersnede een extra bijzonder nieuwtje, want Pure Life Geboortefotografie heeft pas een contract getekend met het Laurentius Ziekenhuis Roermond. Wij mogen nu ook daar aanwezig zijn bij een geplande keizersnede.

April: de maand van de keizersnede

Dit nieuws komt voor ons op een extra bijzonder moment. De maand april is namelijk uitgeroepen tot maand van de keizersnede. In deze maand wordt er even stilgestaan bij de impact die een keizersnede op moeder en kind kan hebben. Bij een geplande keizersnede krijg je vooraf veel informatie van het ziekenhuis, waarbij veel mogelijk is. Dit kan je bespreken met je gynaecoloog. Het komt natuurlijk ook weleens voor dat een kindje geboren moet worden met een ongeplande keizersnede. Het is goed om ook bij deze mogelijkheid stil te staan en de mogelijkheden in deze situatie te bespreken. In het Laurentius Ziekenhuis is geboortefotografie mogelijk bij een geplande keizersnede. Dit kan per ziekenhuis verschillen. Voor ons is dit een extra bijzondere maand. Niet ieder ziekenhuis laat geboortefotografen toe op de OK. Omdat dit gepaard gaat met veel regels en hygiëne zijn hier speciale contracten aan verbonden die voor elk ziekenhuis weer anders zijn

Contract met Laurentius Ziekenhuis Roermond

Daarom zijn wij ook vol vreugde dat we nu ook een contract hebben mogen tekenen met het Laurentius Ziekenhuis Roermond. In het Laurentius Ziekenhuis Roermond staan de lichamelijke, psychische en sociale zorgvraag van de vrouw, de baby en het gezin binnen hun visie centraal en is uitgangspunt voor de zorgverlening.

Tot voor kort mochten wij niet mee de OK op, maar dit is vanaf deze maand toch mogelijk en wij zijn bevoorrecht om ook bij een keizersnede de geboorte te mogen vastleggen. Elke geboorte is bijzonder en wij zijn enorm dankbaar om hierbij te mogen zijn.
Ter ere van de maand van de keizersnede delen wij graag een paar van onze mooiste foto’s van de geboortes die wij de afgelopen jaren vanuit de OK hebben vastgelegd met je.

Vragen van volgers

Afgelopen week kregen wij een aantal vragen over onze werkwijze bij het vastleggen van een keizersnede. Een aantal van deze vragen zullen we hieronder beantwoorden:

Werk je volgens een (hygiene) protocol van het betreffende ziekenhuizen?

De ziekenhuizen waar wij een overeenkomst mee hebben maken ook afspraken over (hygiene) protocollen. Deze kunnen per ziekenhuis verschillen. Een aantal belangrijke regels die steeds terugkomen zijn bijvoorbeeld: We houden ruime afstand van steriele velden, we dragen speciale door het personeel aangewezen kleding en/of schoenen voor de ok en dragen o.a. geen sieraden. Ook dragen wij een mondkapje en wordt personeel niet herkenbaar in beeld gebracht.

Welke momenten leg je sowieso vast?

Tijdens de reportage richten wij ons op de ouders. Wij maken de reportage voor de ouders en zij staan dan ook ten alle tijde centraal voor ons. Net als bij een geboorte op de verloskamer vertellen de foto’s een verhaal en dat begint vanaf het moment dat ouders zich op de afgesproken tijd mogen melden op de verloskamer. We leggen de voorbereidingen vast, de weg naar de ok, de geboorte zelf en de emoties tussen de ouders en het kind. Bij een geboorte op de verloskamer zijn we vaak tot 2 uur na d geboorte aanwezig. Bij een keizersnede kan dit soms wat langer duren omdat we ook graag de verzorgingsmomenten op de verloskamer nog vastleggen nadat jullie als ouders van de recovery terugkomen. De recovery is een ruimte waar het ok personeel de gezondheid van mama nog enige tijd in de gaten houdt.

Vanaf welk moment maken jullie de foto’s?

De reportage start bij ons al vanaf het moment dat we aankomen in het ziekenhuis en jullie je als ouders mogen melden. De geboortedag wordt dus zo uitgebreid mogelijk vastgelegd.

Kan ik jullie ook met terugwerkende kracht erbij krijgen?

Dat gaat helaas niet 🙂 Vraag dus bij interesse meer informatie op, reserveer tijdig en maak gerust gebruik van een vrijblijvend gesprek met ons. Zo kunnen we elkaar persoonlijk leren kennen en kunnen we al jullie vragen beantwoorden.

Benieuwd naar de ervaring van een mama die onlangs beviel middels een geplande keizersnede? A.s. dinsdagavond delen we haar persoonlijke verhaal, geschreven door de mama zelf.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd