Mijn bevalling – deel 10

In deze nieuwe Blog – Mijn Bevalling deel 10 vertelt een a.s. mama hoe ze tegen de bevalling aankijkt. Een open en oprechte blog waarin ze ons meeneemt in dit moment. Deze blog wordt wekelijks op zondagavond om 20:15 uur op deze pagina geplaatst. Afgelopen week mocht ik meerdere geboortereportages vastleggen waardoor de blog van afgelopen zondag vanavond geplaatst wordt. Iedere week een andere mama en een ander verhaal.

In deze serie mogen we kennismaken met Vivianne. Samen met haar vriend Niels verwacht ze over een paar weken hun eerste kindje.

De uitgerekende datum

Vandaag 40 weken en 1 dag zwanger, wie had dat gedacht een aantal maanden geleden. Binnen enkele dagen verwachten we dus ons eigen eerste kindje. Het is onbeschrijfelijk hoe blij we zijn met deze zwangerschap en wat het met je doet om papa en mama te mogen worden.

Ruim zeven jaar geleden ben ik afgestudeerd als verloskundige en sinds een aantal jaren heb ik samen met mijn collega en goede vriendin een eigen praktijk in het mooie Maastricht. Na al die lieve gezinnen te hebben begeleid mag ik nu zelfs ervaren hoe het is om zwanger te mogen zijn en over een aantal dagen ons eigen kindje in mijn armen te mogen houden. Ineens ben ik zelf die mama maar dan met heel veel kennis in mijn hoofd wat soms ook wel lastig maakt als het anders loopt dan verwacht.

Het is eind juni wanneer ik voor de tweede keer wordt opgenomen in het ziekenhuis i.v.m. een dreigende vroeggeboorte. Noodgedwongen krijg ik weeënremmers toegediend, een scenario waar ik geen rekening mee had gehouden maar om nu te gaan bevallen is geen optie.

Thuisbevallen of toch het ziekenhuis

Ineens zit ik midden in de medische molen en krijg ik voor de tweede maal spuiten om de longen van ons kindje te laten rijpen. We hopen natuurlijk dat ons kleintje nog even wil blijven zitten maar voor nu is er geen andere optie. Om dan als verloskundige (stel de weeën stoppen niet) bij mijn eerste kindje niet natuurlijk te kunnen bevallen is iets waar ik nog niet aan wil denken, laat staan dat ons kindje na 26 weken zwangerschap al geboren wordt.

De dagen erna blijft het gelukkig rustig en onder absolute rust mag ik naar huis. Niet werken, geen boodschappen doen, niet poetsen helemaal niks… Hoe vaak ik dit advies ook heb moeten geven, en hoe graag je soms deze klusjes door een ander laat doen, als het niet mag voelt het ineens heel anders…

De weken gaan voorbij en boven verwachting heeft ons kleintje de rust gevonden in mijn buik. We zijn zelfs voorbij de uitgerekende datum gekomen. Sinds vorige week is mijn zus terug van haar vakantie in Canada, de bevalling mag wat ons betreft dus beginnen!

Medisch gezien zou ik zelfs thuis mogen bevallen maar na alle spannende weken voelt dat voor mijn vriend niet fijn meer. We hebben een mooie tussenweg gevonden, de start van de bevalling doen we gewoon thuis en gelukkig wonen we praktisch om de hoek van het ziekenhuis. Daardoor hoeven we niet heel vroeg richting het ziekenhuis te gaan.

Ik kan niet wachten om nu zelf als mama de geboorte van ons kindje te mogen meemaken. Het kamertje is klaar, de kleertjes zijn gewassen en gestreken. Baby we zijn er klaar voor 🙂

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd