Mijn Bevalling – deel 3

Blog – Mijn bevalling deel 3

In deze nieuwe blog Mijn bevalling – deel 3 vertellen a.s. mama’s in de laatste weken, dagen of uren van hun zwangerschap hoe ze tegen de bevalling aankijken. Ze vertellen over de spanning, vreugde, onzekerheden maar ook wat ze zich erbij voorstellen. Een open en oprechte blog waarin ze hun verwachtingen met ons delen. Deze blog zal wekelijk op zondagavond om 20:15 uur geplaatst worden. Iedere week een andere mama en een ander verhaal.

De laatste uurtjes van mijn vierde (en laatste!) zwangerschap zijn aangebroken. Mirjam is inmiddels ook gearriveerd. Wat ben ik blij en dankbaar dat ze de geboorte wilt vastleggen terwijl ze 3,5 week geleden zelf bevallen is. Nog heel even en dan zal ons vierde dochtertje middels een keizersnede geboren worden.

Lang heb ik getwijfeld of de keuze voor een geplande keizersnede wel de juiste is.
Emotioneel gezien is het een zware zwangerschap geweest. Ondanks dat ons meisje bij iedere controle “goedgekeurd” wordt, ik ter geruststelling meerdere ctg’s krijg en ze ontzettend levendig is in mijn buik, is onbezorgd genieten na het verlies van twee kindjes er niet bij. Ik heb de afgelopen weken al meerdere keren huilend tegenover mijn gynaecoloog gezeten met de vraag of “ze niet nu gehaald kan worden, nu ze het nog doet”. Heus wel wetende dat dat niet ging gebeuren.

Een moeilijke beslissing

Ook lichamelijk ben ik op, mijn buik is enorm groot en met een klein meisje van 19 maanden thuis zijn er maar weinig momenten dat ik met de beentjes omhoog op de bank kan liggen.
Na een geruststellend gesprek met mijn gynaecoloog weet ik dat de keuze voor de geplande keizersnede in onze situatie de juiste is. Toch heb ik de afgelopen dagen stiekem gehoopt dat ze zich zelf zou melden. Maar helaas, dit meisje heeft het nog steeds enorm naar haar zin in mijn buik.

Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan. Bang voor de bevalling ben ik niet maar ik ervaar genoeg gezonde spanning. Ik vind het vooral een gek idee dat ik nu precies weet wanneer ons meisje geboren gaat worden. Dat was eerder wel anders. Ik ben drie keer ingeleid. Beau werd na 68 uur uiteindelijk met een keizersnede gehaald omdat ik op 3cm ontsluiting bleef steken. Dus ook de gang van zaken bij een keizersnede is bekend.

Ik ben er klaar voor!

Lief meisje, je mag nog even zwemmen in dat grote vruchtwater bad en dan gaan we je na al die spannende weken eindelijk ontmoeten en in onze armen sluiten.

Naam: Jolie
Zwangerschapsduur: 39.2 weken
Geboren: 7 maart 2018 om 12.18 uur
Gewicht: 3910 gram

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd