Mijn Bevalling – deel 6

Blog – Mijn Bevalling – deel 6

In deze nieuwe Blog – Mijn Bevalling deel 6 vertelt een a.s. mama’s in de laatste uren van haar zwangerschap hoe ze tegen de bevalling aankijkt. Een open en oprechte blog waarin ze dit moment met ons deelt. Deze blog zal wekelijk op zondagavond om 20:15 uur geplaatst worden. Iedere week een andere mama en een ander verhaal.

Vanavond mogen we Sieb & Jantine leren kennen die enkele momenten verwijderd zijn van de geboorte van hun tweede kindje.

Voor het eerst ouders

In 2016 werden wij voor het eerst ouders, een dag waarop ons leven voor altijd een hele mooie wending kreeg. De dag waarop onze zoon geboren werd na een zwangerschapstermijn van 39 weken.

En nu twee jaar later zijn we een paar uur of misschien wel minuten verwijderd van de geboorte van ons tweede kindje. Na een heerlijke zwangerschap en de verwachting dat ze flink gegroeid is in mijn buik hadden we ons meisje toch niet na de uitgerekende datum verwacht. En nu zijn we zelfs een week en een dag de uitgerekende datum gepasseerd.

Voor vanmiddag staat er een afspraak in het ziekenhuis om gezien de zwangerschapstermijn te controleren of ze het nog naar haar zin heeft in mijn buik. Gelukkig is de bevalling vandaag dan toch nog begonnen en staat ons tot nu toe niets in de weg om deze keer thuis in bad te mogen bevallen.

Dit meisje heeft een eigen planning

Weken verwachten we ons meisje al maar dit kindje heeft een eigen planning. We waren er zelfs zo van overtuigd dat ze eerder zou komen dat mijn zus een week na de uitgerekende datum een vakantie gepland had. De bedoeling was dat ze bij de geboorte zou zijn en nu ze hoort dat de weeën begonnen zijn en ze net met haar gezin vertrokken is rollen er een aantal tranen over haar wangen. Maar laat de bevalling zich nu net aankondigen op de geboortedag van mijn zus, een mooier kado hadden we haar niet kunnen geven.

Net als bij de geboorte van Bren willen we graag de geboorte weer zo veel mogelijk samen doen en Sieb zit dan ook zo dicht mogelijk bij het bad.  De muziek staat zacht, de verloskundige en geboortefotograaf zijn gearriveerd en de temperatuur in de kamer is inmiddels gestegen tot 27,5 graden. Ons meisje wordt gewoon geboren in een van de warmste zomers van de afgelopen jaren.

Ik kan niet wachten…

De weeën beginnen sterker en sterker te worden en langzaam krijg ik steeds minder mee van de omgeving om me heen. Ik kan me volledig concentreren op de weeën samen met Sieb.

Nog heel even en ons meisje is geboren, nog heel even en dan zijn we gewoon een gezin met twee kindjes. Twee kinderen geboren uit liefde en zo gewenst. Het warme water voelt heerlijk en met de ventilator die Sieb naast het bad voor me heeft klaargezet is het ondanks de hoge temperatuur in de kamer goed te doen.

We zijn zo benieuwd naar je, ik kan niet wachten om je in mijn armen te mogen houden. Je bent zo welkom meisje!

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd