Mijn bevalling – deel 8

Blog – Mijn Bevalling – deel 8

In deze nieuwe Blog – Mijn Bevalling deel 8 vertelt een a.s. mama hoe ze tegen de bevalling aankijkt. Een open en oprechte blog waarin ze ons meeneemt in dit moment. Deze blog wordt wekelijks op zondagavond om 20:15 uur op deze pagina geplaatst. Iedere week een andere mama en een ander verhaal.

In deze serie mogen we kennismaken met Silvia. Samen met haar man Barry verwachten ze over een paar weken hun derde kindje.

Nog iets meer dan twee weken en dan verwachten wij ons derde kindje. De tijd is weer veel te snel gegaan. Het kamertje moet nog worden ingericht maar met een beetje mazzel is ook dit kindje net als de andere twee wat later.

Nog even kan genieten van de baby kleertjes door mijn handen te laten gaan of gewoon even kijken naar het mooi opgemaakte wiegje.  De kindjes Melle bijna 5 en Fynn bijna 3 kijken in ieder geval ook uit naar de komst van hun broertje of zusje. Dat is nog een verrassing voor hen en mij. Dit omdat mij dat heel erg helpt bij het bevallen. Als het zwaar wordt denk ik:  “nog even en dan weten we of het een jongetje of meisje is”.

Het plan is om in een geboortecentrumte bevallen maar omdat alles in onze regio vrij druk bezet is en ik vrij snel beval is er ook een mogelijkheid dat ik thuis moet bevallen omdat uitwijken naar Goudaof Amstelveengeen optie is. Hier schrok ik wel even van omdat ik graag in een veilige omgeving van het ziekenhuis beval.

Daarnaast weet ik niet of ik thuis met twee kleintjes en een hond mijn rust vind om te bevallen. Maar inmiddels heb ik me hier op ingesteld en vertrouw ik erop dat als het zo moet zijn dat goed komt. De oppas staat back Up om de kindjes onder haar hoede te nemen en alles is in huis voor een thuisbevalling.

Ik heb zin om te bevallen. Ben zo benieuwd naar deze boef. Het is een sterk kindje die nu nog steeds behoorlijk beweegt in mijn buik. Eerder had ik de placenta aan de voorkant en heb ik niet zoveel bewegingen gevoeld als nu.
Ook is mijn buik nu niet zo groot als bij de vorige zwangerschappen. Misschien is dat doordat het nu een meisje is of komt het door het crossfitten. We gaan het binnenkort weten. Van de zwangerschap heb ik in ieder geval genoten en mijn buik ben ik nog lang niet zat.
Nog steeds lukt het me om drie keer in de week te sporten (nu is crossfietsen ook wel echt een leuke verslaving). Waarom ik dit doe? Omdat ik ervan overtuigd ben dat als je fit je bevalling ingaat, je na je bevalling ook weer snel hersteld bent. Geen overbodige luxe met nog twee kindjes in huis 🙂 . Een tweede reden waarom ik zo graag blijven sporten is dat ik me vaak beter voel na het sporten.
Hopelijk is het net zo’n fijne bevalling als bij de andere twee. Ik kijk er in ieder geval naar uit om met steun van Barry (en natuurlijk de verloskundigeen Kraamzorg) dit kindje gezond op de wereld te zetten. Hopelijk is de fotograafook weer op tijd om deze laatste bevalling weer mooi vast te leggen. Dat blijft toch ook iets unieks!
Liefs Silvia

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd