Pure Life Geboortefotografie – de verhuizing deel 1

Geboortefotografie draagt bij aan de verwerking van een hele speciale periode in het leven van ouders. We mogen jullie ontmoeten in de meest kwetsbare en fragiele periode in hun leven. De periode waarin niet alleen een kind wordt geboren maar ook een papa en mama.

Bijna zeven jaar geleden begon ik als eerste gevestigde Geboortefotograaf in Limburg. Een beroep dat in 2013 nog niet bekend was in deze Regio. Inmiddels zijn we ruim 300 geboortereportages verder.  Het zijn de ouders en hun bijzondere verhaal waar we keer op keer deze momenten zo graag voor vastleggen.

Vanaf het begin hebben we voor ons werk een reisafstand van twee uur aangehouden en dat maakt het voor ons mogelijk om in bijna heel Nederland reportages te mogen verzorgen in een totaalconcept van zwangerschap, geboorte en de eerste momenten met je baby.

Tijd voor vernieuwing

Een geboortereportage vertelt een verhaal, het verhaal van jullie als ouders en de weg naar het ouderschap. Inmiddels mag ik mijn passie delen met mijn lieve collega Diede en vinden we het een uitdaging om keer op keer te vernieuwen. Een jaar geleden kregen we de kans om twee extra ruimtes aan te passen tot een daglichtstudio op een prachtige locatie in een Rijksmonument. Nog steeds maken we zwangerschapsreportages en Newborn reportages bij ouders thuis maar de daglichtstudio geeft ons de gelegenheid om ouders een alternatief te kunnen bieden.

In een jaar waarin de wereld binnen een paar weken op slot ging en wij voor het eerst ons werk voor bijna drie maanden moesten neerleggen wilden we graag een paar veranderingen doorvoeren. Met hoeveel plezier we ook gewerkt hebben op onze vorige locatie het was niet geschikt voor het concept (hierover vertellen we later meer) dat we voor ouders in gedachten hebben. Als ik ergens niet goed in ben dan is het afscheid nemen en loslaten… Omdat de toekomst zo onzeker was besloten we toch ons huurcontract niet te gaan verlengen…

Tot het moment dat we op een zonnige dag door een van de mooiste straten in Valkenburg – Zuid-Limburg liepen. De lindelaan in Valkenburg is een prachtig karakteristiek straatje, afgezonderd van de drukte en toch nog midden in de stad. De straat kenmerkt zich door luxe winkeltjes, trendy kappers en vintage-winkeltjes. Zouden we dan toch gaan voor het idee dat we in gedachten hebben? Gaan we onze droom achterna? Na verschillende gesprekken met de eigenaar kwam het moment van beslissingen nemen. Heel wat slapeloze nachten heeft het gekost en het was zeker geen makkelijke beslissing. We zijn terug naar de basis gegaan en de reden waarom we dit werk zo graag doen en op welke manier we dit graag zouden doen dit gaf de doorslag. We gaan ervoor!

Een nieuw avontuur

Van ongeveer 35 m2 gaan we naar een ruimte van ruim 80 m2, midden in de stad met twee parkeerplekken bij het pand. Met een gevel van mergel (een Limburgse zachte natuursteen) geeft het een prachtig karakteristiek uiterlijk. Alles gelijkvloers waardoor we hoogzwangere mama’s niet meer een trap naar boven hoeven te laten lopen of met een zware maxi-cosi. De plannen werden uitgewerkt en de datum voor een verbouwing gepland.

Waar staan we nu

Na de eerste week van verbouwen is er al zoveel veranderd. Er ligt een nieuwe vloer in met deze keer een warme uitstraling. Oneindig veel haakjes en schroefjes hebben we uit de muren en het plafond gehaald en er is een start gemaakt met het spuiten van de muren. De ruime oppervlakte zullen we gaan verdelen in drie ruimtes die samen toch één geheel vormen (hierover vertellen we volgende week meer). De eerste meubelels zijn besteld met hulp van vrienden die in de meubelbrache werken.

Die inrichting dat is nog wel een dingetje wat soms voor hilarische momenten zorgt. Zo gingen we deze week opzoek naar mooie planten en kwam ik op het idee om een bananenplant in de studio te plaatsen tot Diede met schrik vraagt: “Groeien daar echte bananen in?” Laat ze nu een echte bananenfobie te hebben, de meest hilarische fobie die ik ooit gehoord heb. De kindjes krijgen thuis het liefst een banaan als papa thuiskomt en als het dan eerder moet dan wordt hij eerst grondig schoongemaakt. Waar je met een verbouwing niet allemaal achterkomt hi hi.

Wanneer we dinsdagavond een eerste blik werpen in het pand valt onze mond open van verbazing. Wat is de vloer prachtig geworden en wat ziet het er nu al mooi uit. Bedankt allemaal voor iedereen die de afgelopen week zo hard heeft geholpen van de bestelling van meubels tot de keuze van de planten en het spuiten van de muren. Bedankt voor de lieve berichtjes, appjes en telefoontjes en reacties op onze pagina. Volgende week maandagavond om 20:30 uur nemen we jullie mee in de tweede week van de verbouwing. We kunnen niet wachten op het resultaat van volgende week.

Tot volgende week maandag!

x

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Birthphotographers and writers of Birth Stories

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd