Pure Life Geboortefotografie – de verhuizing deel 3

De geboorte van een werkplek

In deze blog volg je ons als Geboortefotograaf en Newborn fotograafin de verhuizing naar onze nieuwe werkplek. Een plek waar we onze klanten mogen ontvangen. Denk aan een intakegesprek voor een geboortereportage, zwangerschapsreportage of Newborn reportage. De bedoeling was om alleen te verhuizen met onze werkplek, maar de ideeën waren te mooi om het daarbij te laten en dus zijn we gestart met een verbouwing.

In het eerste en tweede deel hebben we verteld dat onze locatie Valkenburg Zuid-Limburg is geworden. We hebben gekozen voor de Lindenlaan omdat dat precies past bij wat we willen uitstralen. Het past bij ons karakter en waar we voor staan.

Het is een straatje weg uit de drukte van het centrum en toch in de binnenstad. Dat is precies wat we in ons werk ook doen. Als Geboortefotograaf zijn we aanwezig op de plek waar een nieuw leven begint maar toch op de achtergrond en kijken we vanuit een soort zijstraatje mee. We zijn er voor jullie en leggen jullie verhaal vast. We zijn in ons contact met jullie graag op de achtergrond en geven alle aandacht aan jullie. In ons bedrijf kunnen we zakelijk weer heel aanwezig zijn en dat maakt ondernemen nu net zo leuk.

Sinds een jaar werken we in een team van twee fotografen in één bedrijf. Een bewust keuze omdat samenwerken voor zowel ons en ouders veel fijner is. We zijn goed op elkaar ingespeeld zijn. Het afgelopen jaar heeft dit zoveel rust en stabiliteit gegeven dat we een stap verder zetten in de samenwerking en we deze nieuwe uitdaging aangaan.

In deze wekelijkse blog nemen we je mee in het creëren van ons droomplekje. Omdat Diede afgelopen maandag bij haar zieke dochtertje was hebben we besloten een extra blog voor vandaag te maken.

Precies vandaag hebben we een hele speciale levering gekregen. Er moest een oplossing komen om de grote ruimte van 80 m2 te scheiden. Het scheiden van de ruimtes wilden we graag op een stijlvolle manier doen zodat je een warm gevoel krijgt bij binnenkomst. Zo kwamen we op een website waar je antieke en-suitedeuren krijgt en die hebben we vandaag binnengekregen. Wat was dat spannend, je betaald een smak met geld, je koopt online en dan maar hopen dat het goed komt. Vanmiddag om 15:30 uur was het zover de deuren werden geleverd.

Spannend moment

Waauw, wat zijn we hier blij mee. Onze keiharde werkers op de achtergrond lieten gelijk weten dat die deuren nog wel wat werk gaan kosten om ze mooi op te knappen en schilderen. Dat is nu precies waar wij geen verstand van hebben. Regelmatig krijgen we de vraag: “Vindt je het niet erg om uren te moeten wachten, soms zelfs een nacht over te slaan bij een geboorte?’” Nee, uren kunnen we in een hoekje in de verloskamerof in de thuissituatie zitten en alleen maar kijken en vastleggen wat er gebeurd.

Het geduld voor een verbouwing…. dat is een heel ander verhaal. Dat muren soms niet drogen en je de volgende dag dus eerst dat moet oplossen voordat je verder kunt. Dat het dichten van ontelbare gaatjes in de muur een hele werkdag kost, dat vraagt zoveel geduld van ons en regelmatig krijgen we een blik van: “Als jullie nu gewoon foto’s gaan maken, ouders blij maken en blogjes schrijven dan kunnen wij ons werk doen”. Oké dan… hi hi

De volgende grote stap is het kiezen van de kleurstellingen en de levering van de verf. Ook zijn we deze week enorm geholpen door een van onze nieuwe leveranciers om onze producten nog mooier af te leveren bij ouders. Wat een service en zo mooi. Hier vertellen we jullie in de volgende blog graag meer over.

In de volgende blog kunnen we eindelijk gaan inrichten en gaan shoppenvoor de leuke kleine details. Na het harde werken van de afgelopen week gaan we vanaf a.s. vrijdag een weekje met vakantie (uiteraard in de buurt vanwege de volle agenda met geboortereportages die we weer mogen vastleggen). In de week van 20 juli a.s. komen we met een nieuwe blog op vrijdag 24 juli a.s. om 20:30 uur.

Ondanks de vakantie gaan we zondagavond nog even aan de slag waarover later meer. Ondernemen is voor ons nu eenmaal onze passie. De één zal het begrijpen, de ander vindt het waanzin. Iedere ochtend dat we onze eigen kindjes zelf naar school kunnen brengen voelt nog steeds zo luxe.

Vrij kunnen nemen wanneer ze ziek zijn of elkaar kunnen afwisselen tijdens een geboortereportage. Deze vrijheden maken het voor ons allemaal waard om tijdens ons werk met variabele werktijden en onregelmatigheid te werken.

We zien jullie heel graag terug in deel 4 van deze blog op vrijdag 24 juli a.s. om 20:30 uur.

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd