fbpx

De toekomst van Pure Life Geboortefotografie

Door 30 augustus 2019 Nieuws

Het realiseren van een droom

In september 2013 was het zover: Pure Life Geboortefotografie werd geboren. Uit passie voor fotografie en verloskunde, gecombineerd met mijn bedrijfsmatige achtergrond uit de bancaire wereld, ben ik gestart met mijn bedrijf Pure Life Geboortefotografie. In de regio waar ik woon (Zuid-Limburg) was het vak geboortefotografie nog praktisch onbekend en er was nog geen enkele fotograaf in Limburg die dit voor ouders verzorgde. En dan zie je wat werkgeluk en de steun van je omgeving kan doen met passie…

De leukste ouders en bijna 300 geboortes

Vanaf de start ben ik gezegend geweest met de meest leuke ouders ooit waar ik voor mag werken. Tegen iedereen met wie ik samenwerk 

zeg ik dan ook regelmatig dat we echt de leukste klanten hebben en dat geeft zoveel energie. Het was mijn bedoeling om enkele keren per jaar een geboorte vast te leggen maar dat werden er al snel gemiddeld 4 per maand en inmiddels staat de teller op bijna 300 geboortes. 

Wij Jonge Ouders en Ouders van Nu

Niet veel later mocht ik een vaste rubriek verzorgen voor Wij Jonge Ouders en Ouders van NU en heb ik in 2015 en 2017 een boek over Geboortefotografie uitgebracht. Ja, het is ontzettend hard werken maar de flow en dankbaarheid van ouders maken dat dit niet voelt als werken.

Mooie momenten én verdrietige situaties

Wat heb ik veel mooie momenten mogen meemaken. Zoals de geboorte van een drieling, een natuurlijke stuitbevalling, meerdere ouders met een jarenlange kinderwens die wanneer de hoop bijna vervlogen is TOCH zwanger worden. Maar naast dit geboortegeluk heb ik ook veel verdriet gezien waar ik nooit aan zal wennen. Lieve Mason bijvoorbeeld, kerngezond geboren en na acht weken werd hij binnen no-time zo ziek dat geen enkele arts hem nog kon redden. De maand september gaat nooit voorbij zonder dat ik aan zijn geboortedag denk alsook de maand oktober waarin zijn ouders afscheid van hem namen…. 

En zo zijn er nog een aantal verdrietige situaties geweest die in mijn geheugen gegrift zullen blijven. Of neem de lieve ouders van een tweeling. Na lang wachten en geduld raken ze zwanger maar bij nader onderzoek blijkt een van de kindjes niet verenigbaar met het leven te zijn. De ouders hebben de wetenschap dat zodra hun kindje geboren zal worden ook zal komen te overlijden.

De dag van de geboorte breekt aan en mama is zo gespannen dat ze geen CTG wil horen met de hartslag van de kindjes. De meisjes worden geboren en boven alle verwachten huilt ze, ademt ze en vecht ze…. Papa staat met de twee meisjes in zijn armen en breekt. Ik zie artsen een ethisch dilemma voeren, dit kindje heeft weinig kans tot overleven, en dan zegt een arts: “Maar ze vecht, ze leeft, ze verdient een kans”. Er gaan tien dagen van hoop voorbij, maar helaas hebben we afscheid van haar moeten nemen. Een verhaal kort beschreven maar nog steeds als ik eraan terug denk rolt er een traan over mijn wang.  

Bij al deze momenten is de rode draad terug te vinden hoe waardevol het is om ouders een tastbare herinnering te kunnen meegeven van de geboorte van hun kind. Hoe belangrijk goede zorg en begeleiding is in deze periode. Geven maakt echt gelukkiger dan ontvangen. 

Uitbreiding van ons eigen gezin

Inmiddels zijn we zes jaar verder en is ons eigen gezin ook uitgebreid. We genieten we van onze vier lieve kindjes, waarvan Evan in februari vorig jaar ons gezin compleet maakte. Een droombevalling met een echt dreamteam om me heen. Binnen drie uurtjes werd Evan geboren, onze gynaecoloog stond met haar armen over elkaar toe te kijken zo natuurlijk ging het. Een tweede gynaecoloog rende als een gek over de gang om nog NET zijn geboorte te kunnen zien, in mijn hand te kunnen knijpen en te zeggen dat het goed gaat. 

De eerste twee uur na zijn geboorte waren magisch maar daarna kwam toch die gevreesde complicatie en een ok volgde. Het jaar 2018 is een ongelofelijk zwaar jaar geweest waarin ik lichamelijk heel zwak ben geweest en een volle werkagenda had. Er zijn zo ontzettend veel familieleden, collega’s, en vrienden geweest die ons in deze maanden geholpen hebben. Wanneer het echt niet ging waren er meerdere collega’s waar ik op kon terugvallen, maar gelukkig is dat maar twee keer nodig geweest. 

Waarom ga ik zover voor mijn klanten? 

Omdat dit werk niet te vergelijken is met welke baan dan ook. Je bent op afstand bij misschien wel het belangrijkste momenten uit iemands leven. De dag waarop er naast een nieuw leven een papa en mama geboren wordt. Doordat je bij deze momenten aanwezig bent geweest bouw je op gepaste afstand een band op die altijd blijft. Met nagenoeg alle ouders heb ik nog wel contact, al is het maar een appje of een ander klein berichtje dat regelmatig langs komt.

Balanceren
Geen enkele fotograaf met een gezin zou ik het tempo aanraden waarmee ik mijn bedrijf heb opgebouwd, sterker nog ik raad het mijn eigen leerlingen af binnen de Academy waar we geboortefotografen opleiden. Omdat ik weet dat het heel zwaar is. Ieder gezin is anders, iedere relatie is anders en ieders netwerk is om op terug te vallen is anders.


Geen enkele fotograaf met een gezin zou ik het tempo aanraden waarmee ik mijn bedrijf heb opgebouwd. Sterker nog ik raad het mijn eigen leerlingen af binnen de Academy waar we geboortefotografen opleiden. Omdat ik weet dat het heel zwaar is. Ieder gezin is anders, iedere relatie is anders en ieders netwerk is om op terug te vallen is anders.

Wij als geboortefotografen kiezen voor dit werk met de onregelmatigheid die daarbij hoort. Maar je gezin, familie, vrienden en vooral klanten niet. Het blijft dus balanceren tussen je aandacht goed verdelen en dat voelt voor mij soms zwaarder dan het feit dat ik 7 dagen in de week 24 uur op wacht sta.

Nog steeds voel ik me zo’n gelukkige mama als ik van de vijf dagen in de week er zeker vier mijn kinderen zelf naar school heb kunnen brengen en halen. Iets wat onmogelijk was in mijn vorige baan. Of als mijn oudste meisje bijna ziek is van de overstap naar het middelbaar onderwijs en ik mijn agenda kan aanpassen zodat ik haar die week iedere dag zelf kan brengen en er ben met thee en koekjes als ze thuiskomt. In welke baan is dit nu mogelijk?!

Het vak wordt volwassen
Nu zes jaar later is het vak geboortefotograaf al behoorlijk bekend, hebben we met collega’s een sterke beroepsvereniging voor Geboortefotografen mogen oprichten waar zoveel talent in zit. Staat er een Academy waar we tegen 2020 ruim 40 (aankomende) fotografen dit mooie vak hebben mogen leren en ga ik dit jaar toch echt die 300ste geboorte vastleggen. 

Waar ik het gelukkigste van word
Nog steeds lopen de ideeën over, wordt ik soms wakker ‘s nachts van alle leuke ideeën die door mijn hoofd gaan. Maar ergens loop je tegen een grens aan. Waar word ik het gelukkigste van? Wat draagt bij tot wat ik zo graag doe? En net op dat moment kwam ik in contact met een van de voor mij beste bedrijfscoaches die er bestaat; Marjan van de Bult . Een coach die luistert, emotie van feiten filtert en die vooral kijkt naar het aanleggen van focus en waar je echt gelukkig van wordt. 

Al vrij snel waren we het erover eens dat de zorg voor het vierde trimester van een zwangerschap (de eerste periode na de geboorte) de reden is waarom ik dit werk zo belangrijk vind. We zijn teruggegaan naar de reden waarom ik dit bedrijf heb opgezet. 

Vernieuwen en doorgroeien met geboortefotografie


De komende periode gaat er heel wat veranderen binnen Pure Life Geboortefotografie. Wat niet veranderd is dat ik met heel veel passie zal blijven fotograferen. Wat wel veranderd is dat ik graag wil gaan vernieuwen, doorgroeien en uit de foto’s en de verhalen nog meer zorg wil uitstralen voor ouders in dat vierde trimester, maar ook de aanloop naar de geboorte. In de komende weken nemen we jullie mee in alle veranderingen. We laten meer zien van achter de schermen.  

Voor Pure Life geboortefotografie heb ik zo veel ideeën, waar gewoon geen tijd voor is om allemaal uit te voeren. Ik blijf regelmatig te lang nadenken en twijfelen over bepaalde aspecten. Tijd wordt opgeslokt door alle dingen die op mijn pad komen en waar ik vol enthousiasme inrol, maar die niet bijdragen aan wat ik graag wil doen.

Door coaching en terug te gaan naar waarom ik met Pure Life Geboortefotografie ben begonnen, neem ik nu gerichter stappen. Ik wil jullie graag meenemen in alle verandering. 

De eerste veranderingen vanavond bekend!

Daarom maken we vanavond om 20:30 de eerste verandering bekend, een stap waar ik ontzettend blij mee ben. Een keuze waar ik 200% achter sta en waardoor we nog zoveel mooie dingen kunnen gaan neerzetten. Er staan zoveel mooie dingen klaar om jullie te laten zien. Het is een hele uitdaging wat nu eerst te laten zien en vertellen.

Tot vanavond… 

thuisbevalling geboortereportage geboortefotograaf Pure Life Geboortefotografie geboorteshoot bevallingsfotograaf Mirjam Cremer
Pure Life Geboortefotografie Mirjam Cremer thuisbevalling geboortefotografie pure life geboortefotografie badbevalling geboorteshoot

Tot vanavond 20:30 uur. De blog zal geplaatst worden op FB en Instagram met een doorlink naar deze pagina.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.