Voorbereiding in je zwangerschap – Bezoek aan een holistische coach

Een paar weken geleden mocht ik voor het eerst kennismaken met Nadine & Tom tijdens de zwangerschap. Ze verwachten een vijfde kindje in hun gezin en hun eerste kindje samen. Tien jaar geleden mocht Nadine voor het eerst bevallen en mama worden van haar dochter Izes. Haar eerste bevalling heeft ze als heftig en ingrijpend ervaren. Het gevoel geen keuze te hebben en overgeleverd te zijn aan het moment.

Met de liefde voor Tom werd haar hart verder gevuld met drie prachtige kinderen van Tom. Inmiddels is Nadine hoogzwanger en mag ze over een aantal weken voor de tweede keer bevallen.

Vanaf ons eerste gesprek blijkt dat ze alles graag heel bewust wil meemaken. Een laatste zwangerschap, een baby zo gewenst. Ze verdiept zich in allerlei mogelijkheden en werkt bewust aan een stukje verwerking van haar eerste bevalling. Ze volgt meerdere doula’s op sociale media en leest de mooiste en meest inspirerende boeken over bewust zwanger zijn.

Holistische kijk op zwangerschap

Kijken vanuit een breder perspectief naar jou en je zwangerschap staat hierbij centraal. De waarde van een goede relatie met je partner en jezelf tijdens de bevalling. Als barende mama is het heel normaal dat je het af en toe niet meer weet. De holistische werkwijze wijst je naar je innerlijke stem. Er zijn verschillende holistisch werkende verloskundigen in Nederland maar gelukkig weten veel verloskundigen van de reguliere praktijken ook de uitgangspunten.

Even uit staan..

Tijdens haar tweede zwangerschap in een druk gezin merkt Nadine dat ze het moeilijk vindt verbinding te leggen met haar kindje. Even te landen en alles met elkaar in verbinding zetten. Het besef dat ze een proces doorgaan van opnieuw papa en mama mogen worden in haar eigen bubbel. Haar tweede bevalling wil ze graag in alle rust, instinctief en thuis laten plaatsvinden onder begeleiding van haar eigen verloskundige.

Holistische coach

Op aanraden van haar zusje komt Nadine terecht bij Veronique van Kambo_ademwerk. Ze besluit een ademhalingssessie bij haar te volgen ter voorbereiding op haar bevalling. Veronique helpt haar in een twee uur durende sessie om even “uit” te kunnen staan. Het loslaten van emotie die vast zit, angsten opzij leren zetten met betrekking tot opnieuw mama worden en er klaar voor zijn.

Welke voorbereiding je ook kiest voor je bevalling, ik vond dit heel bijzonder om op afstand te mogen zien en vastleggen. Wat me raakte was de persoonlijke betrokkenheid van Veronique bij Nadine. Bijna aan het einde van haar sessie nam ze haar gitaar en zong voor Nadine. Kippenvel kreeg ik van haar stem zo mooi, klein en gevoelig.

Omdat er veel te weinig wordt stilgestaan bij minder schaamte, veranderingen in je lichaam, voorbereiding en jezelf lief mogen vinden tijdens een zwangerschap delen we met liefde deze blog.

Met speciale dank aan Veronique van Kambo_ademwerk dat we dit in stilte mochten vastleggen en delen.   

 

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd