fbpx

Xenn – deel 5

Door 6 september 2016 Nieuws

Deze week heeft Xenn een moeilijke week achter de rug, afgelopen vrijdag is de ontstane vernauwing in zijn slokdarm geopend en heeft hij tot tweemaal toe ademstilstand gehad. Het H.B. gehalte van Xenn is erg laag op dit moment waarvoor hij nu in eerste instantie ijzer krijgt toegediend. In de blog van deze week verteld Angelique ons hoe ze de weken met Xenn nu beleeft en wat dit alles met haar als moeder doet.

Ruim 75 kilometer rijden, 615 stappen en ik ben bij jou mijn kleinste prins. Zalig lig je in mijn armen te genieten van mijn kusjes en knuffels. Af en toe je oogjes open om vervolgens weer in slaap te dommelen. Uren kan ik naar je kijken. Tranen stromen over mijn wangen, tranen die niemand ziet… Tranen van verdriet, pijn, gemis, angst en machteloosheid maar ook tranen van liefde, trots en puur geluk. Duizend vragen in mijn hoofd, vragen waar niemand een antwoord op heeft…

Men vraagt vaak hoe het met me gaat. Meestal is het antwoord: “De ene dag beter dan de andere”. En dat is hoe het werkelijk is. De ene dag haal ik kracht uit kleine dingen om dit te dragen. Helpen met je eerste badje, je eerste glimlach zien… De andere dag huil ik mezelf in slaap en zou ik het liefst niet meer wakker worden. Maar ergens diep binnen in me roept iets: “ Je moet, voor je twee wondertjes”. Dan sleep ik me uit bed, haal ik je grote broer Xavi op die jou een dikke knuffel geeft en zijn mooiste glimlach naar boven haalt. Dan weet ik dat stemmetje heeft gelijk. Dus neem ik diep adem, maak ik gedachten spierballen, neem de zware blok op mijn schouders en hoop dat deze dag een betere dan gisteren zal zijn…
Ik hoop dan ook lieve kleine Xenn dat we later samen een glas kunnen heffen en dat ik me dan stilletjes afvraag waar ik me zorgen om heb gemaakt. Mijn lieve jongens, mama houdt van jullie, van hier tot aan de maan en terug…

Angelique & Benny laten deze week een aangeslagen blik zien, en even ontbreken me de goede woorden…Met een vluchtige blik lijkt Xenn ogenschijnlijk een gezond mannetje, maar van binnen moet zijn lichaampje heel hard werken om beter te worden en te blijven.

De volgende blog van Xenn zal geplaatst worden op dinsdag 13 september om 20:15 uur.

Header 2016-09-06_0002 2016-09-06_0003 2016-09-06_0004 2016-09-06_0005

 

5 Reacties

 • Joyce schreef:

  Wat heftig allemaal !! Ik heb diep respect voor jullie
  Heel veel sterkte en ik hoop met jullie mee op een super goede afloop ❤️

 • lore Roosen schreef:

  Xenn is een vechtertje gelijk mama Angelique en papa Benny. Veel goede moed. Jullie hebben een pracht van een zoontje.

 • Kirsten schreef:

  Ekke week geraakt door herkenning… Elke week voel ik de behoefte jullie kracht toe te wensen…. Ongeloof, angst, verbazing, verwondering, verdriet, hoop en heeeel veel liefde….
  Dappere kleine stoere Xenn….. Zorg maar dat je groot en sterk wordt…….heel veel sterkte en kracht!!!!!

 • Petra alexiou schreef:

  Ik weet niet wat je voeld, maar kan mij wel voorstellen hoe moeilijk het is voor jullie Hoe sterk jullie moeten zijn. Wij bidden voor jullie in deze moeilijke tijd.. hou jullie sterk en blijf geloven in een goede afloop. Ik hoop in ieder geval met je mee. Doe zo verder, jullie zijn sterker dan je denkt. Xxx veel liefs

 • Ria Oyen schreef:

  toch de moed niet verliezen, we leven enig met jullie mee,duimen om hoog

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.