fbpx

zwangerschap en emotie – deel 3

Door 30 mei 2019 Nieuws

Zwangerschap en de emoties die daarbij komen kijken kunnen heel wat met je doen. Je bent zwanger en je hoopt negen maanden te kunnen genieten van al het moois dat groeit onder je hart. Maar dan loopt het anders, geen wolk van alleen maar blijdschap maar tranen. Gevoelens van onmacht en niet weten wat te doen.

Dankbaar zijn we dat Tessa in een vijfdelige blog haar verhaal met ons wil delen. Een blog waarin ze open en eerlijk verteld dat haar derde zwangerschap niet zo makkelijk verloopt dan ze verwacht had. Een blog waarin ze ons verteld hoe ze hier mee omgaat en welke hulp ze hierin zoekt. vanavond deelt ze deel 3 van haar verhaal met ons.


We zijn zo goed als 30 weken zwanger. De acties van de afgelopen weken, ondanks wat tegenslagen, hebben tot het resultaat geleid dat de depressie sterk verminderd is en we dus ook geen actief advies voor antidepressiva hebben. Een overwinning!

Wel zijn mijn klachten zeer sterk gelinkt aan burn-out klachten en dat zal dus nog een tijd nodig hebben dat te boven te komen. En dat vergt behoorlijk wat discipline heb ik al gemerkt. Als ik weer minder waakzaam ben op mijn grenzen, zit ik zo weer in een terugval.

Die terugvallen vind ik echt zwaar. Het valt zó tegen nadat het weer even goed ging. En altijd op een moment waarop het slecht uitkomt (goh, gek he). 
Zo ook tijdens de vakantie van de kids. Peuterspeelzaal én opvang hebben vakantie. Dus zijn de kids elke dag thuis. Mijn moeder kan 1 dag komen om op te passen zodat ik wel 1 dag kan werken.

We dachten wat extra hulp in huis te hebben geregeld zodat Jeff zijn achterstallig werk kan gaan inhalen. Helaas bleek dat allemaal toch niet door te gaan en dus heb ik de week alleen met de meiden gedraaid. Vrijdag stortte ik alweer in. Zaterdag en zondag waren ook echt prut.

Hierdoor besloten dat we geen nieuwe dingen meer gaan experimenteren en dat we de Gastouder voor wat extra uren gaan inschakelen. Vertrouwd huis voor de kids, en geen onzekerheden en nieuwe kennismakingen meer die laatste weken. 

Gelukkig kan de jongste wat extra uren terecht terwijl de oudste naar de peuterspeelzaal is. Dat geeft alweer wat ruimte voor mezelf. En zo heb ik weer wat goede moed voor de komende weken die volgen. Al zal dat echt nog met ups en downs gaan.. belangrijkste les voor mezelf is echt soms even voor mezelf kiezen. Want als ik niet goed in mijn vel zit, ben ik ook geen leuke mama voor mijn kindjes. 

Deel 4 van deze blog kun je volgen op donderdag 6 juni a.s. om 20:30 uur. Lieve Tessa, we zijn je enorm dankbaar dat je in deze vijf delen bereid bent je verhaal te vertellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.