Zwangerschapsreportage – hoe werkt dat?

In deze blog leg ik je graag uit hoe wij te werk gaan tijdens een zwangerschapsreportage.

Het is medio maart van dit jaar wanneer ik kennis mag maken met deze lieve mama en haar man. Nog een paar weken of misschien zelfs dagen en dan verwachten ze hun eerste kindje. Al bij het kennismakingsgesprek kwam de harde werkelijkheid weer naar boven. Een zwangerschap is niet vanzelfsprekend. Ook deze lieve mama en haar man zijn zo ontzettend blij dat ze toch het geluk van een zwangerschap mogen ervaren.

Al vrij snel laten ze weten dat ze graag een zwangerschapsreportage, geboortereportage en Newborn reportage willen laten vastleggen. Dit kindje is zo’n enorm geschenk voor ze dat ze geen herinnering voorbij willen laten gaan. Daar waar soms angst en hoop elkaar afwisselde kwam hun droom uit toen dit kindje zich aankondigde.

We zijn begonnen met zwangerschapsreportage bij zonsondergang en een reportage in onze gloednieuwe daglicht studio. Officieel gaan we pas vanaf 1 september van start in deze studio en dan kondigen ook ons nieuwe concept aan. Er verandert veel, maar uiteraard blijft er ook een hoop hetzelfde.

Ondanks dat we nog niet officieel open zijn, wilde deze mama naast een reportage bij zonsondergang alvast naar de studio komen.

Wekelijks mogen we voor ouders een zwangerschap vastleggen, dus voor ons is het heel duidelijk hoe dit werkt. Vraag je je af hoe zo’n reportage in z’n werk gaat? Dat leggen we in deze blog uit, en blijf onze pagina vooral volgen want vanaf 1 september gaan we hier een aantal hele mooie dingen aan toe voegen. Bij een nieuwe locatie hoort een nieuw concept. Maar wat verandert er niet en welke informatie is fijn om te weten:

Wat is het beste termijn voor een zwangerschapsreportage? 

 Het verschilt van vrouw tot vrouw wanneer je gaat zien dat je zwanger bent. Het scheelt ook of het je tweede kindje is of een eerste zwangerschap. Theoretisch gezien is de periode tussen de 34e en 38e week van de zwangerschap de beste tijd voor een reportage. Vanaf de 38e week gaat je kindje meestal indalen en houden veel moeders vocht vast. Vanaf 1 september a.s. maken we tevens gebruik van een daglicht studio. Natuurlijk licht blijven we het mooiste vinden.

Waarom een zwangerschapsshoot een aanrader is

Tijdens een zwangerschap verandert er in een korte tijd heel veel. Jullie kijken natuurlijk vooral uit naar de geboorte van jullie wondertje, maar je hebt het ook vaak druk en daarom vergeet je er soms van te genieten. Voor je het weet is deze periode alweer voorbij. Met de zwangerschapsreportage sta je stil bij dit bijzondere moment en is er volledig aandacht voor jou.

Welke locatie kiezen we?

Een zwangerschapsreportage kan bij jullie thuis, op een locatie die jullie aangeven of in onze daglicht studio aan de Lindenlaan 10 in Valkenburg. Een combinatie is ook mogelijk. Vind je het moeilijk om een buitenlocatie te bedenken? Geen probleem, we hebben meer dan voldoende locaties waar we fotograferen. Tijdens onze zwangerschapsreportages leggen we je zwangerschap zo puur mogelijk vast. Geen hartjes op je buik of muisjes erover, maar pure foto’s die deze bijzondere periode voor jullie in beeld brengen. Jullie hoeven niet te poseren.

Aan welke kosten moet ik denken?

De investering voor een zwangerschapsreportage is Eur 250,-  Hiervoor krijg je de fotoreportage, 20 foto’s, professionele nabewerking en al onze tijd en aandacht. Verder betaal je geen extra kosten om de bestanden van de foto’s te ontvangen.

Wat trek ik aan tijdens een zwangerschapsreportage?

Met betrekking tot kleding zijn lichte effen kleuren het mooiste. De aandacht willen we graag richten op jullie en de zwangerschap. Wanneer je kleding aanhebt met drukke prints gaat daar vaak de aandacht naar toe. Kom je er niet uit dan hebben we in onze nieuwe studio een aantal mooie jurken die de zwangerschap accentueren, maar geen aandacht wegnemen.

Zo ervaarde Emerence haar zwangerschapsshoot

“Op een warme zomerse avond met een mooie zonsondergang hebben we afgesproken met Mirjam in een graanveld. Dit is onze eerste shoot met Mirjam. Het voelde gelijk vertrouwd en daardoor verliep het enorm relaxed. Ondanks dat ik nooit op deze manier voor de camera sta en dit pas de eerste shoot was bij Mirjam. Ontzettend veel gelachen in het graanveld en de muggen die bij Roderick bleven plakken. Een avond om nooit te vergeten.

Een paar dagen later hadden we de lingerieshoot in Valkenburg. Wat is de studio nu al mooi en rustgevend terwijl het nog niet helemaal af is. Een spannende shoot aangezien ik ontzettend onzeker ben maar dit dolgraag wilde. Op de een of andere manier voelde ik me gelijk fijn bij alles. We zijn rustig aan begonnen. Mirjam weet welke poses mooi zijn en keek samen met mij of deze haalbaar waren en fijn aanvoelden.

Nog steeds als we de foto’s bekijken zijn we ontzettend blij dat we deze reportage bij Pure Life Geboortefotografie hebben laten vastleggen. Ontzettend dankbaar hiervoor!”

—————-

De lingerieshoot houden ze graag privé maar deze foto mogen we delen.

Mirjam Cremer & Diede Verschuuren Geboortefotograaf en schrijver van geboorteverhalen

Pure Life Geboortefotografie: Gespecialiseerd in zwangerschap– geboorte- en Newbornfotografie

werkzaam in de Regio’s Zuid-Limburg, Noord en Midden-Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Gelderland en Utrecht

Ook een geboorte fotograaf bij jouw bevalling?

Meer informatie over geboortefotografie:

Verder lezen:

error: Deze content is beveiligd